Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα «Εβδομάδα των Παθών» για την αγορά της Ξάνθης

«Εβδομάδα των Παθών» για την αγορά της Ξάνθης

0

Πολύ πεσμένη η κίνηση – Μεγάλο πλήγμα για την ένδυση – υπόδηση

 

Μαγειρίτσα στο σπίτι και όχι ντελίβερι ή take away για τους Ξανθιώτες – Τηρείται η παράδοση

 

 

Εβδομάδα «Μεγάλου Πάθους» για την αγορά της Ξάνθης αφού η κίνηση τίποτε δεν θυμίζει γιορτινές αγορές για τις ημέρες το Πάσχα. Οι αιτίες φανερές και αποκωδικοποιημένες: Η ενεργειακή κρίση, ο πληθωρισμός και η ακρίβεια που έχουν σαν αποτέλεσμα την  μείωση της αγοραστικής δύναμης του μέσου νοικοκυριού σε συνδυασμό με τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ανασφάλεια που επικρατεί σε διεθνές επίπεδο, δημιουργούν ένα αρνητικό κλίμα με άμεσο αντίκτυπο στην διαμόρφωση της  λεγόμενης «αρνητικής ψυχολογίας της αγοράς, που έχει σαν χαρακτηριστικό την διστακτικότητα για αγορές έστω  και αν υπάρχει ένα σχετικό οικονομικό εύρος και στον περιορισμό  μόνο στα απαραίτητα, είδη διατροφής. Σε τοπικό επίπεδο υποβοηθά και ο κακός καιρός που δεν φτιάχνει τη διάθεση και δεν προσφέρεται για βόλτες.

Πολύ πεσμένη η κίνηση στην αγορά της Ξάνθης

Όπως μας αναφέρει η πρόεδρος του σωματείου ένδυσης υπόδησης και αντιπρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης κα Νάσια Σαρόγλου: «Τα εμπορικά καταστήματα είναι αυτά που περιμένουν κόσμο από το πλεόνασμα. Προτεραιότητα έχουν οι αγορές ειδών πρώτης ανάγκης. Η κίνηση στην αγορά είναι πεσμένη. Είναι ένας συνδυασμός παραγόντων που δημιουργούν αυτό το αποτέλεσμα. Είναι η ακρίβεια και η ανασφάλεια πρωτίστως.».

Η κα Σαρόγλου πρόσθεσε πως ο κλάδος της ένδυσης υπόδησης έχει υποστεί μεγάλες απώλειες από τα απανωτά lockdown αλλά και στην συνέχεια στην ενεργειακή κρίση που έχουν σαν αποτέλεσμα την αύξηση των λειτουργικών εξόδων και την μείωση της αγοραστικής δυνατότητας των πολιτών.

 

Μαγειρίτσα στο σπίτι και όχι ντελίβερι ή take away για τους Ξανθιώτες

Μέρες «νηστείας» περνά και ο κλάδος εστίαση αυτές τις μέρες. Όπως μας αναφέρει η  πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης κα Μαίρη Τσιακίρογλου η κίνηση είναι πολύ πεσμένη και πολλά μαγαζιά έχουν κλείσει και θα ανοίξουν μετά το Πάσχα. Σ’ αυτό όπως σημείωσε συντελεί και το γεγονός ότι πολλοί νηστεύουν αν και τα περισσότερα μαγαζιά έχουν εντάξει στο μενού τους νηστίσιμα εδέσματα. Πρόσθεσε δε πως μερικά μαγαζιά έχουν μενού με πασχαλινά εδέσματα όπως μαγειρίτσα αλλά είναι πολύ λίγα και απ’ ότι είναι σε θέση να γνωρίζει κανένας δεν κάνει ντελίβερι ή take away.: «Νομίζω ότι οι Ξανθιώτες είναι πιο παραδοσιακοί. Επιλέγουνε να τρώνε το βράδυ της Ανάστασης με τις οικογένειες τους όπως και την Κυριακή του Πάσχα. Έτσι δεν έχουμε μαγαζιά που κάνουν μαγειρίτσα ντελίβερι take away, όπως σε άλλες πόλεις που είναι συνηθισμένο.  Ακόμη και στην γειτονική μας Κομοτηνή υπάρχουν μαγαζιά που κάνουν ντελίβερι μαγειρίτσα», καταλήγει κα Τσιακίρογλου απευθύνοντας τις ευχές της για «Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση». Ευχές για «Καλή Ανάσταση με Υγεία» απηύθυνε και η κα Νάσια Σαρόγλου.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Μαγειρίτσα στο σπίτι τρώνε οι Ξανθιώτες
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τη χορήγηση σύνταξης σε οφειλέτες – Η απόφαση

Ποιες εκκρεμείς συντάξεις θα δοθούν πρώτα Έτοιμη προς υπογραφή είναι η απόφαση για τη χορή…