Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ «Παγώνουν» οι πλειστηριασμοί 3.000 ακινήτων ευάλωτων δανειοληπτών

«Παγώνουν» οι πλειστηριασμοί 3.000 ακινήτων ευάλωτων δανειοληπτών

0

Ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο

«Παγώνει» με νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, κάθε διαδικασία πλειστηριασμού 3.000 ακινήτων, τα οποία ανήκουν σε ευάλωτους δανειολήπτες, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο. Στόχος, όπως είπε, είναι να απλωθεί «ένα πρόσθετο δίχτυ προστασίας γύρω από όσους δοκιμάζονται περισσότερο».

Αναφερόμενος στις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία υπενθύμισε πως η κυβέρνηση προωθεί πρόταση για ευρωπαϊκή στήριξη με στόχο την απορρόφηση των ανατιμήσεων και την προστασία του εισοδήματος, που, όπως σημείωσε, «πρέπει να αποτελεί πρώτη πολιτική μας προτεραιότητα».

Σε ό,τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ θύμισε πως οι βασικές ρυθμίσεις του προωθούμενου νομοσχεδίου «περιλαμβάνουν μεγαλύτερες ελαφρύνσεις από αυτές που είχαμε υποσχεθεί», παρέμβαση «που καθίσταται εξαιρετικά επίκαιρη τώρα, λαμβάνοντας υπόψη την πίεση την οποία δέχονται τα νοικοκυριά και το εισόδημά τους».

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι συνολικά οι Έλληνες ιδιοκτήτες θα καταβάλουν κάτι παραπάνω από 30% λιγότερο φόρο για τα ακίνητά τους σε σχέση με αυτό το οποίο πλήρωναν το 2019. Μεγαλύτερη θα είναι η ελάφρυνση για όσους κατοικούν σε ζώνες χαμηλής και μέσης τιμής. Μικρή αύξηση θα βαραίνει μόνο μία μικρή μειοψηφία ιδιοκτητών σε περιοχές υψηλής αξίας. Διορθώνονται με αυτό τον τρόπο αδικίες του παρελθόντος» ανέφερε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Ξεκινά η ανάρτηση των εκκαθαριστικών

Πιθανή νέα παράταση στην πληρωμή της Α’ δόσης Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται …