Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Συνεχίζονται κανονικά τα σχολικά γεύματα στην Ξάνθη

Συνεχίζονται κανονικά τα σχολικά γεύματα στην Ξάνθη

0

Με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου επιλύθηκε οριστικά η όποια δικαστική εκκρεμότητα αφορούσε τη διανομή των σχολικών γευμάτων

Ε. Στυλιανίδου: « Στον δήμο Ξάνθης διατηρούνται κανονικά όπως έχουν τα σχολικά γεύματα, μόνο στον δήμο Αβδήρων έχουμε μία μικρή διακοπή»

Μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, επιλύεται οριστικά η όποια δικαστική εκκρεμότητα υπήρχε σχετικά με την διανομή των σχολικών γευμάτων, όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας.

Από την πλευρά της η Θεανώ Φωτίου, αν. τομεάρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, έκανε λόγο για διακοπή των σχολικών γευμάτων από την Κυβέρνηση.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι φέτος τα κονδύλια για την παροχή των σχολικών γευμάτων έχουν αυξηθεί κατά 20% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, εντάσσοντας 268 περισσότερες σχολικές μονάδες και 40.000 περισσότερους μαθητές ημερησίως σε σύγκριση με την προηγούμενη σχολική χρονιά.

Επιπλέον, το υπουργείο  διευκρινίζει ότι συνεχίζεται κανονικά η διανομή τους στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ για την όποια προσωρινή διακοπή υπήρξε στο πλαίσιο της υπογραφής των νέων συμβάσεων, έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και η υλοποίηση του προγράμματος θα εξελιχθεί ομαλά.

«Ομαλά συνεχίζεται η διανομή των σχολικών γευμάτων στον δήμο Ξάνθης. Δε σημειώνεται καμία αλλαγή»
Εύη Στυλιανίδου
Διευθύντρια Α’Βάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης

Συμπληρωματικά με τα παραπάνω η διευθύντρια της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, Εύη Στυλιανίδου ξεκαθάρισε στο «Ε» ότι δεν υπήρξε διακοπή των σχολικών γευμάτων στα σχολεία της Ξάνθης, επισημαίνοντας πως το πρόγραμμα συνεχίζεται κανονικά. Ωστόσο, ενημέρωσε πως παρατηρείται μία μικρή διακοπή του στον δήμο Αβδήρων για μερικές μονάχα ημέρες, ωσότου να υπογραφεί εκ νέου η σύμβαση με τον δήμο, η ακριβής ημερομηνία της οποίας εξαρτάται από τον ΟΠΕΚΑ.

Από τα σχολεία της Ξάνθης στο πρόγραμμα εντάσσονται τα: 3ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης,9ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης,18ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης,17ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης.

 

 

 

 

Χρύσα Κιατίπη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα στην Ξάνθη

Συγκίνηση και υπερηφάνεια στην κεντρική πλατεία το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Απριλίου με δυ…