Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ 37.000 ευρώ το κόστος της μελέτης για την πεζογέφυρα της Χρύσας

37.000 ευρώ το κόστος της μελέτης για την πεζογέφυρα της Χρύσας

0

Οριστική παραλαβή του Κυνοκομείου και της α’ φάσης του έργου στο Κολυμβητήριο που αφορούσε οικοδομικές εργασίες

 

Μελέτη για σχολικούς δακτύλιους σε 4 σχολεία της Ξάνθης  – Ταρτάν στο γήπεδο της Ασπίδας

 

 

Η οριστική παραλαβή του Κυνοκομείου Ξάνθης καθώς και της α΄ φάσης του Κολυμβητηρίου που αφορούσε οικοδομικές εργασίες, ήταν τα κύρια θέματα της Οικονομικής επιτροπής του Δήμου Ξάνθης και τα οποία εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία. Παράλληλα εγκρίθηκαν και άλλα θέματα όπως η μελέτη για την πεζογέφυρα στην Χρύσα και οδικής ασφάλειας για 4 σχολεία καθώς επίσης και η προμήθεια και τοποθέτηση ταρτάν στο γήπεδο της Ασπίδας.

Προχωρά η μελέτη για την πεζογέφυρα στην Χρύσα

Το θέμα που εγκρίθηκε από την οικονομική αφορούσε τον συγκριτικό πίνακα για τις συμπληρωματικές προεργασίες που χρειάστηκε να γίνουν για την γεωτεχνική μελέτη του έργου. Όπως μας ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Γιάννης Ζερενίδης πρόκειται για την α’ φάση της μελέτης του έργου που περιλαμβάνει μια κρεμαστή πεζογέφυρα που θα ενώνει την Παλαιά με την Νέα Χρύσα προκειμένου να διευκολύνει τα παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο. Η γέφυρα με κατάντι  40 μέτρων της υφιστάμενης γέφυρας θα είναι στα πρότυπα της γέφυρας του Σαμακώβ. Το έργο θα περιλαμβάνει επίσης και κόμβο για την οδική ασφάλεια.

Οριστική παραλαβή της α’ φάσης του έργου στο Κολυμβητήριο

Πρόκειται για το έργο που ξεκίνησε το 2018 και αφορούσε οικοδομικές εργασίες στο Κολυμβητήριο, όπως μείωση βάθους,  αλλαγή ηλεκτρικού δικτύου , ανάπλαση αποδυτηρίων κ.λ.π. Αφορά στην α’ φάση του συνολικού έργου που έχει ολοκληρωθεί και παραλαμβάνεται από το δήμο. Αναφορικά με το ερώτημα που αφορά την έναρξη  λειτουργίας του Κολυμβητηρίου η απάντηση που δίνεται από την δημοτική αρχή είναι όταν εκδοθούν οι σχετικές άδειες στις οποίες εμπλέκονται μια σειρά από υπηρεσίες.

Οριστική παραλαβή του  Κυνοκομείου Ξάνθης

Το έργο έχει αποπερατωθεί και παραλήφθηκε από το δήμο. Μάλιστα βρίσκεται σε δημοπράτηση μελέτη για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού που απαιτεί η λειτουργία του Κυνοκομείου.

Μελέτη για σχολικούς δακτύλιους σε 4 σχολεία της Ξάνθης

Επίσης εγκρίθηκε η πρώτη φάση της μελέτης που αφορά τα τοπογραφικά για  τη διαμόρφωση και τις ρυθμίσεις  οδικής ασφάλειας τεσσάρων σχολικών δακτυλίων για αντίστοιχα σχολεία της Ξάνθης. Πρόκειται για τα σχολεία 9ο Δημοτικό στο Πάρκο της Κυψέλης, 3ο Δημοτικό στην 28ης Οκτωβρίου, 14ο στο Πάρκο του Μ. Αλεξάνδρου και το 5ο Δημοτικό στην Βλαχοπούλου.

Ταρτάν στο γήπεδο της Ασπίδας

Τέλος εγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης για την   προμήθεια και τοποθέτηση συνθετικού τάπητα (ταρτάν) και όργανα γυμναστικής στο γήπεδο της Ασπίδας και η παράταση λίγων ημερών που ζήτησε ο ανάδοχος του έργου για τον έλεγχο και πιστοποίηση των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων των δημοτικών κτηρίων, σχολείων και αθλητικών κέντρων του δήμου, επικαλούμενος καθυστερήσεις λόγω της πανδημίας.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…