Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα «Ύστατη έκκληση» από τα Επιμελητήρια της ΑΜΘ για τους συμψηφισμούς του 12%

«Ύστατη έκκληση» από τα Επιμελητήρια της ΑΜΘ για τους συμψηφισμούς του 12%

0

Απέστειλαν νέα επιστολή στον πρωθυπουργό μεταφέροντας την οργή και αγανάκτηση των επιχειρήσεων της Περιφέρειας

«Είναι ιδιαίτερα λυπηρό το γεγονός ότι, η αδυναμία συνεννόησης μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων επί 18 μήνες έχει ως συνέπεια να μην προχωράει η διαδικασία του συμψηφισμού και ταυτόχρονα να επέρχεται ζημία σε εκατοντάδες επιχειρήσεις»

Νέα επιστολή απέστειλαν οι Πρόεδροι των Επιμελητήριων της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ως «ύστατη έκκληση», προκειμένου να παρέμβει στο ζήτημα του συμψηφισμού των απαιτήσεων των επιχειρήσεων από την επιδότηση του εργοδοτικού κόστους (4% και 12%) για τα έτη 2010-2015.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, «δυστυχώς, παρά τις εξαγγελίες της Κυβέρνησής σας, παρήλθε χρονικό διάστημα 18 μηνών χωρίς να έχει προχωρήσει η διαδικασία του συμψηφισμού για τις επιχειρήσεις που δικαιούνται την επιδότηση για τα έτη 2010-2015, ενώ καθημερινά η ΑΑΔΕ προχωράει σε λήψη αναγκαστικών μέτρων κατά των επιχειρήσεων που αναμένουν τον συμψηφισμό των απαιτήσεών τους! Όλους αυτούς τους μήνες, τα Επιμελητήρια της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, με επανειλημμένες επιστολές και επικοινωνία με τα συναρμόδια υπουργεία, καταθέσαμε προτάσεις για την άρση των εμποδίων που υπάρχουν στην υλοποίηση του συμψηφισμού και ζητήσαμε την επίσπευση της διαδικασίας για να μην εγκλωβιστούν οι επιχειρήσεις στη μέγγενη της γραφειοκρατίας».

Οι πρόεδροι των επιμελητηρίων συνεχίζουν αναφέροντας: «σήμερα, υφίσταται αδυναμία λήψης φορολογικής ενημερότητας των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε παραμεθόριες περιοχές, με όλες εκείνες τις αρνητικές συνέπειες που αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία τους, λόγω ύπαρξης οφειλών που δημιουργήθηκαν προκειμένου να επακολουθήσει συμψηφισμός προς αναγνωρισμένες από τον ΟΑΕΔ απαιτήσεις από το 4% και 12% αντίστοιχα».

Ακόμη τονίζουν, «οι επιχειρήσεις που αναμένουν από το 2010 τη λήψη της επιδότησης του εργοδοτικού κόστους και τους τελευταίους 18 μήνες τον συμψηφισμό των απαιτήσεων τους με υποχρεώσεις τους προς τη φορολογική διοίκηση και τους ασφαλιστικούς φορείς, είναι επιχειρήσεις υγιείς, βιώσιμες και προσφέρουν χιλιάδες θέσεις εργασίας σε παραμεθόριες περιοχές. Σε πολλές περιπτώσεις, είναι η πρώτη φορά που οι επιχειρήσεις αυτές βρέθηκαν υπό καθεστώς αναγκαστικών μέτρων από τη φορολογική διοίκηση και ενώ στην πραγματικότητα αναμένουν την υλοποίηση της διαδικασίας που η Κυβέρνησή σας επέλεξε για να επιλύσει ένα χρόνιο πρόβλημα.

Είναι ιδιαίτερα λυπηρό το γεγονός ότι, η αδυναμία συνεννόησης μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων επί 18 μήνες έχει ως συνέπεια να μην προχωράει η διαδικασία του συμψηφισμού και ταυτόχρονα να επέρχεται ζημία σε εκατοντάδες επιχειρήσεις.

Δια της παρούσας επιστολής σας μεταφέρουμε την αγανάκτηση και την αγωνία εκατοντάδων επιχειρήσεων της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας προς τα συναρμόδια υπουργεία για την οριστική επίλυση του ζητήματος».

Κοινοποιήσεις

Η επιστολή κοινοποιείται προς:

1.κ. Χρήστο Σταϊκούρα/Υπουργό Οικονομικών

2.κ. Άδωνι Γεωργιάδη/Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων

3.κ.Θεόδωρο Σκυλακάκη/Αν. Υπουργό Οικονομικών

4.κ.Απόστολο Βεσυρόπουλο/Υφυπουργό Οικονομικών

5.κ.Κωστή Χατζηδάκη/Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων

6.κ.Γεώργιο Πιτσιλή/Διοικητή ΑΑΔΕ

7.κ.Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου/Πρόεδρο ΚΕΕΕ

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόγραμμα “Σπίτι μου 2”: Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την έναρξή του

Τα ψιλά γράμματα που πρέπει να προσέξετε O χρόνος για την έναρξη της διαδικασίας υποβολής …