Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Αποκλεισμένα χωριά στον δήμο Μύκης λόγω χιονιά

Αποκλεισμένα χωριά στον δήμο Μύκης λόγω χιονιά

0

Πάνω από 80 πόντους το  χιόνι – Μόνο το κεντρικό οδικό δίκτυο είναι ανοιχτό – Δεν γίνεται κανένα δρομολόγιο του ΚΤΕΛ στον δήμο Μύκης

 

Κανένα πρόβλημα από το χιόνι σε Σταυρούπολη και στους γύρω οικισμούς – Ανοιχτός ο δρόμος και για το Δασικό χωριό. Απροσπέλαστος ο δρόμος μετά τις Θέρμες

 

 

 

Ο χειμώνας τώρα δείχνει τα δόντια του στην ορεινή Ξάνθη. Ο χιονιάς έπιασε στο ύπνο τον κρατικό μηχανισμό και τα χωριά του δήμου Μύκης ξύπνησαν την Πέμπτη σε 80 πόντους έως και ένα μέτρο χιόνι! Έτσι παρά τις συνεχείς προσπάθειες αποχιονισμού από την πολιτική προστασία του δήμου Μύκης, σε συνεργασία με την περιφερειακή ενότητα Ξάνθης άνοιξε μόνο το κεντρικό οδικό δίκτυο ενώ αποκλεισμένα παραμένουν όλα τα ορεινά χωριά που βρίσκονται σε κάποια απόσταση απ’ αυτό. Να σημειώσουμε ότι ο δήμος Μύκης έχει 63 οικισμούς.

Αποκλεισμένα τα χωριά του δήμου Μύκης – Πάνω από 80 πόντους το χιόνι  

Όπως μας πληροφόρησε ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία του δήμου Μύκης κ. Σαλή Γιουρούκ το χιόνι ξεπέρασε τους 80 πόντους στα χωριά, Πάχνη, Κένταυρο, Δημάριο, Αιμόνιο, Κοτύλη, με αποτέλεσμα όλα αυτά να έχουν αποκλειστεί. Ο κ. Σαλή ανέφερε ότι μόνο το κεντρικό οδικό δίκτυο παραμένει ανοιχτό και ότι όποιος οικισμός απέχει απ’ αυτό είναι αποκλεισμένος: «Προσπαθούμε από νωρίς το πρωί με 2 φορτηγά 4Χ4, με 2 αλατιέρες και JCB ν’ ανοίξουμε τους δρόμους όμως το χιόνι είναι πολύ και τα χωριά επίσης πολλά και δεν καταφέραμε να προσεγγίσουμε τα ορεινά. Παραμένουν αποκλεισμένα τα χωριά Πάχνη, Σάτρες, Μέδουσα και πολλά άλλα. Παρότι δεν το περιμέναμε τόσο χιόνι προσπαθούμε με όλο μας τον μηχανισμό να κρατήσουμε τον κεντρικό δρόμο. Είναι το πρώτο πολύ  χιόνι του φετινού χειμώνα στο δήμο μας. Οι κάτοικοι είναι συνηθισμένοι και προς το παρόν δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα ούτε έχουμε ατυχήματα ευτυχώς. Τα σχολεία είναι κλειστά και σήμερα και αύριο. Δεν γίνεται κανένα δρομολόγιo του ΚΤΕΛ», επισημαίνει ο κ. Σαλή.

Δεν γίνεται κανένα δρομολόγιο του ΚΤΕΛ στον δήμο Μύκης – Εξ αποστάσεως διδασκαλία οι μαθητές

Αυτό σημαίνει ότι δεν γίνονται και τα μαθητικά δρομολόγια και όπως μας ενημέρωσε ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Χρήστος Ιωαννίδης οι μαθητές του δήμου Μύκης κάνουν εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Κανένα πρόβλημα από το χιόνι σε Σταυρούπολη και στους γύρω οικισμούς – Ανοιχτός ο δρόμος και για το Δασικό χωριό

Σ’ ότι αφορά την περιοχή της Σταυρούπολης και τα γύρω χωριά ο αντιδήμαρχος Ξάνθης αρμόδιος για την πολιτική προστασία κ. Γιάννης Ζερενίδης ανέφερε στο «Ε» πως έπεσε χιόνι από το 8ο χιλιόμετρο και πάνω αλλά ήταν λίγο και δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα στην Σταυρούπολη και στα γύρω χωριά. Σημείωσε δε πως έχει γίνει αποχιονισμός του κεντρικού οδικού δικτύου από τα μηχανήματα της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης. Πολύ χιόνι έχει το Δασικό χωριό αλλά δεν έχει αποκλειστεί.

Απροσπέλαστος ο δρόμος μετά τις Θέρμες

Να σημειώσουμε σ’ ότι αφορά την προσβασιμότητα του κεντρικού οδικού δικτύου όπως μας πληροφορεί με σχετική του ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης κ. Στέλιος Μωραΐτης που μαζί με τον πρόεδρο των Ξενοδόχων Ξάνθης κ Γιάννη Ιερόπουλο προσπάθησαν να επισκεφτούν  τον Άγιο Κωνσταντίνο στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα: «Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να προσεγγίσουμε μετά την διασταύρωση Θερμών – Κίδαρη, ο δρόμος ήταν απροσπέλαστος(υπάρχουν οι σχετικές φωτογραφίες). Μέχρι το σημείο αυτό ο δρόμος ήταν καθαρός από χιόνια το τοπίο μοναδικό, μαγικό, πανέμορφο. Πρέπει επιτέλους να ανοίξει η τουριστική δίοδος του Αγίου Κωνσταντίνου, για να μπορέσει και ο νομός Ξάνθης να πάρει τουριστικά το κομμάτι που του ανήκει», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Mxanthopoulou@empros.gr

Πολύ χιόνι στον δήμο Μύκης

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πάνω από πέντε χιλιάδες φακελάκια με σπόρους μοίρασαν οι «Σπορίτες» στην Ξάνθη

Σε μία προσπάθεια να επεκτείνουν τις δράσεις τους βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης το απόγευμ…