Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Το 4ο Γυμνάσιο κάνει μια ευχή… αληθινή

Το 4ο Γυμνάσιο κάνει μια ευχή… αληθινή

0

Οι μαθητές του Γ2 πούλησαν αστεράκια μέσω της δράσης Make a wish 2021-22, για να καταφέρει η μικρή Εύα που πάσχει από λεμφοβλαστική λευχαιμία να πάει στη Disneyland

Τη θερμή ανταπόκριση εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων που συγκεντρωσαν 460 ευρώ, μεταφέρει η συντονίστρια καθηγήτρια Κωνσταντία Καζακλή

 

Το 4ο Γυμνάσιο Ξάνθης με μεγάλη χαρά παρέλαβε το Πιστοποιητικό Υιοθεσίας μιας ευχής του Make a wish 2021-22.Συγκίνηση σε καθηγητές, μαθητές και  γονείς !Μέσα από την δράση κατάφεραν να υιοθετήσουν την ευχή της 9χρονης Εύας η οποία πάσχει από οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία και εύχεται να πάει στη Disneyland του Παρισιού.

 

Κ. Καζακλή: «Συγκεντρώσαμε 460 ευρώ, ώστε η μικρή Εύα να πάει στη Disneyland»

Συμπληρωματικά με τα παραπάνω, για την δράση μίλησε στο «Ε» η υπεύθυνη καθηγήτρια του 4ου Γυμνασίου Ξάνθης, Κωνσταντία Καζακλή. Σημείωσε: «Αρχικά, θα ήθελα να ενημερώσω πως για το παρόν πρόγραμμα εκδηλώσαμε ενδιαφέρον τον Οκτώβριο. Ακολουθώντας την πρωτοβουλία του Make a wish 2021-22 το Γ’2 προώθησε αστεράκια σ’ όλο το σχολείο, σε καθηγητές, μαθητές και γονείς. Έτσι, συγκέντρωσε το ποσό των 460 ευρώ. Αξιοσημείωτο είναι πως το κόστος για κάθε αστεράκι ανέρχεται στα 2 ευρώ. Συνεπώς, ο καθένας/καθεμία μπορεί με τη συμβολή του/της να βάλει το ‘’λιθαράκι’’ ώστε να κάνει πραγματικότητα την ευχή ενός μικρού παιδιού! Εμείς ως σχολείο είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που καταφέραμε να δώσουμε χαμόγελο στην 9η Εύα,η οποία θα μπορέσει να πάει στη Disneyland Paris πραγματοποιώντας το όνειρό της!».

 

Ευχαριστίες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Στη συνέχεια, η κα Καζακλή ως υπεύθυνη της δράσης ευχαρίστησε θερμά τόσο τους συναδέλφους της, όσο και τους γονείς και τα παιδιά για την ανταπόκρισή τους. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην δραστηριοποίηση της τάξης Γ’2 που ανέλαβε να πουλήσει τα αστεράκια, αλλά και στις συναδέλφους της, τη διευθύντρια του σχολείου, κα Γλυκερία Νότα και την Υποδιευθύντρια, κα Κυριακή Ιωαννίδου τονίζοντας πως στήριξαν την δράση, στάθηκαν αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια. Τέλος, ενημέρωσε πως το σχολείο είναι ‘’ανοιχτό’’ σε παρόμοιες δράσεις και στο άμεσο μέλλον.

 

Τι είναι το Make a wish 2021-22

Όπως αναφέρεται σχετικά για την πρωτοβουλία, το έργο του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) είναι μαγικό μα… άυλο. «Δεν διατηρούμε στέγες φιλοξενίας παιδιών και οικογενειών και δομές στήριξης ενώ δεν θα μας βρείτε μέσα στα νοσοκομεία. Είμαστε στο γραφείο μας, με εθελοντές σε συγκεκριμένα παιδιατρικά τμήματα και πολύ κόσμο που περιμένει να τον καλέσουμε για να οργανώσουμε μαζί μια αξέχαστη εμπειρία για ένα παιδί.Είναι σημαντικό, λοιπόν, όταν καταξιωμένοι άνθρωποι στο χώρο τους, μας κάνουν την τιμή να δρουν ως πρεσβευτές του Οργανισμού μας για κάποιο χρονικό διάστημα, βοηθώντας μας να διαδώσουμε το σκοπό μας και να χαρίσουμε όσα περισσότερα χαμόγελα γίνεται.Σήμερα Πρέσβειρά μας είναι η παρουσιάστρια, Φαίη Σκορδά», αναφέρουν οι οργανωτές.

 

Λίγα λόγια για το Αστέρι της Ευχής

Το Αστέρι της Ευχής συνεχίζει το ταξίδι του για 23η συνεχόμενη φορά! Ένα ταξίδι με προορισμό κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό, ώστε να φωτίσουν μαζί την ευχή ενός παιδιού που νοσεί από μία πολύ σοβαρή ασθένεια. Με μόλις €2, ο καθένας από  μπορεί κάποιος/α να συμβάλει με τη δωρεά του στην εκπλήρωση ευχών, λαμβάνοντας ως αναμνηστικό της προσφοράς σας το Αστέρι της Ευχής. Με μήνυμα «Σε έχω στην καρδιά μου» και με το χαρακτηριστικό του μπλε χρώμα, το Αστέρι της Ευχής καλεί όλους  να έχουν στην καρδιά τους τα παιδιά ευχής.

 

Χρύσα Κιατίπη

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Οι ανύπαρκτες διαβάσεις πεζών της Ξάνθης

Ενώ πρόσφατα έγιναν εργασίες συντήρησής τους, ήδη πολλές είναι ξεθωριασμένες θέτοντας σε κ…