Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

0

Ξεχώρισε ο Μελισσόπουλος
Από την άλλη, οφείλουμε δημόσια να σταθούμε στη θέση που πήρε για το θέμα της όλης εκδήλωσης ο Σάββας Μελισσόπουλος. Ο οποίος έμεινε στην ουσία και το περιεχόμενο αυτής. Στάθηκε δε στο ύψος της σοβαρής και υπεύθυνης προσέγγισης και μόνον.
Έτσι, σε ανάρτησή του αμέσως μετά, συνεχάρη την δημοτική αρχή για την επιτυχία της εκδήλωσης, αλλά παράλληλα συνεχάρη και όλους όσοι βοήθησαν στο να υλοποιηθεί αυτή με επιτυχία.
Δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτε άλλο, παρά να επισημάνουμε πως οι Ξανθιώτες επιθυμούν ν’ ασκείται σωστή κριτική. Με ουσία, με περιεχόμενο. Θέλουν δε τα θετικά να επαινούνται και τα αρνητικά με στοιχεία να επισημαίνονται.
Πρόκειται, επιτέλους, για ένα βήμα μπρος.
Για το ίδιο θέμα, διαβάσαμε κι ένα ολιγόλογο κείμενο του Σωκράτη Ξυνίδη, ο οποίος σε τρεις γραμμές επισημαίνει το ορθό της απόφασης που άργησε και αρκετά στην πόλη μας.
Γ.Δ.


Το ΚΙΝΑΛ πάει στον κόσμο
Σιγά- σιγά, το ΚΙΝΑΛ βρίσκει τον βηματισμό του και την πηγή της παλιάς του δύναμης που είναι η πλειοψηφία των Ελλήνων. Έτσι, ξεκίνησε πορεία προς τον κόσμο με τα στελέχη του και τους βουλευτές.
Έτσι, το Σάββατο, κλιμάκιο με τον βουλευτή Μπαράν Μπουρχάν και στελέχη έκανε μια συνάντηση με το Επιμελητήριο και στη συνέχεια επίσκεψη στην αγορά και το παζάρι.
Παλιές μέρες μας θυμίζουν αυτά και αισιοδοξία για το μέλλον.
Γ.Δ.


«Μηδέν άγαν»
Εντάξει, από τον Λύρατζη δεν έχει κανείς την απαίτηση να γνωρίζει τη σημασία αυτών των δύο λέξεων του τίτλου και το νόημά τους.
Από τον εκπαιδευτικό όμως Δημαρχόπουλο υπάρχει η απαίτηση αυτή, δηλαδή, το «τίποτε σε υπερβολή» να του είναι γνωστό.
Και παρότι γνωστό, απέδειξαν και οι δύο, πως προτιμούν την υπερβολή από το «παν μέτρον άριστον».
Τέλος πάντων, είναι δικαίωμα των δύο να υπερβάλουν στην κριτική τους, να κάνουν την «τρίχα τριχιά» και να πορεύονται έτσι στην αυτοδιοικητική τους πορεία πέρα και έξω από τις απαιτήσεις των καιρών.
Γ.Δ.


Επιστροφή στην κανονικότητα
Από σήμερα ξεκινάει (για την ακρίβεια επιστρέφει), η διανομή της εφημερίδας με διανομέα.
Επανερχόμαστε δηλαδή στο παλιό εδώ και πολλά χρόνια σύστημα που κάθε πρωί η εφημερίδα βρίσκονταν στο κατάστημα, γραφείο, σπίτι.
Μάλιστα την φορά αυτή οι συνδρομητές θα συναντήσουν και μια αλλαγή. Την εφημερίδα θα τους την φέρνει μια νέα κυρία.
Επιστροφή στην κανονικότητα λοιπόν, με μια επισήμανση. Εάν κάποιος συνδρομητής τώρα στην αρχή δεν λάβει την εφημερίδα, θα τον παρακαλέσουμε να μας τηλεφωνήσει για να τακτοποιήσουμε το θέμα.
Γ.Δ.


Λίγοι και στα σοβαρά
Είναι η άλλη πλευρά του δημοτικού συμβουλίου μας οι κύριοι Δημαρχόπουλος και Λύρατζης. Οι εκπρόσωποι της νοοτροπίας «αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση»  αξιοποιώντας τον σεβασμό και την αγάπη του Έλληνα για τη σημαία. Βγήκαν οι δύο δημοτικοί μας άρχοντες και σε κοινή διαμαρτυρία, καταδίκασαν τον δήμαρχο (!) γιατί δεν δίπλωσε τη σημαία που σκέπαζε το μνημείο μετά την αποκάλυψη και την άφησε δίπλα, στο βάθρο.
Μίλησαν και οι δύο για ντροπή σε βάρος της σημαίας, ξεπερνώντας τα όριά τους.
Κι αντί να χαρούν, να συγχαρούν, χωρίς αίσθηση του περιεχομένου της εκδήλωσης έμειναν στη σημαία.
Απέδειξαν για άλλη μια φορά πως είναι ιδιαίτερα λίγοι και στα σοβαρά. Τι κρίμα αλήθεια.
Γ.Δ.


Ικανοποίηση στο δήμο Ξάνθης
Απόλυτα ικανοποιημένοι στον δήμο Ξάνθης από την εκδήλωση της Κυριακής για τα Αποκαλυπτήρια του Μνημείου Ολοκαυτώματος στη μνήμη των Ξανθιωτών Εβραίων.
Η ικανοποίηση εδράζεται στο γεγονός πως όλα πήγαν καλά. Πως το σχετικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα λάθος ή απρόβλεπτο.
Παράλληλα, όλοι όσοι τίμησαν την εκδήλωση έμειναν επίσης ικανοποιημένοι από την υποδοχή και φιλοξενία των Ξανθιωτών, από την ξενάγησή τους και την εν γένει γνωριμία με την πόλη, την ύπαιθρο και τους κατοίκους.
Επειδή όλα ολοκληρώθηκαν σωστά, επόμενο ήταν ο δήμος να δεχτεί τα συγχαρητήρια όλων. Εξ’ αυτού και η ικανοποίηση.
Γ.Δ.


Αυστηρά μέτρα προστασίας
Οι συμπολίτες Ξανθιώτες ίσως σε ένα βαθμό να είχαν ξαφνιαστεί την Κυριακή από τα αυστηρά μέτρα προστασίας των επισήμων που είχαν ληφθεί.
Προσωπικά το ανέμενα και τελικά έτσι συνέβη. Οι προσκεκλημένοι αξιωματούχοι, μεταξύ αυτών υπουργοί και υφυπουργοί, πρέσβεις και πρόξενοι, αποτελούν άτομα υψηλής προστασίας όντας φιλοξενούμενοι σ’ έναν τόπο για προληπτικούς λόγους.
Η χώρα, ο δήμος που τους φιλοξενεί, έχει και την ευθύνη της προστασίας τους.
Γι’ αυτό το λόγο και τα αυστηρά μέτρα, όχι μόνον φύλαξης αλλά και πρόληψης.
Κανείς δεν μπορούσε να μπει στο χώρο της εκδήλωσης εάν δεν ήταν καταχωριμένος στη σχετική λίστα.
Γ.Δ.


Πέτυχε η φύλαξη
Αυτά τα αυστηρά μέτρα προστασίας τηρήθηκαν παντού όπου κινήθηκαν οι καλεσμένοι στην εκδήλωση. Τίποτε δεν ήταν αφημένο στην τύχη. Παντού υπήρχε αστυνομία – φανερή και μυστική – παντού έλεγχος και διακριτική παρακολούθηση για την αποτροπή οποιασδήποτε μη νόμιμης ενέργειας.
Παράλληλα, πάντα γινόταν έλεγχος του χώρου από νωρίς για την πρόληψη πιθανής παράνομης ενέργειας. Ήταν υποχρέωση της χώρας, του δήμου, της αστυνομίας να παρέχει προστασία στους ξένους διπλωμάτες κατά τον δυνατό μέγιστο βαθμό.
Και φυσικά, τα κατάφερε άλλη μια φορά η Αστυνομία μας.
Γ.Δ.


Τελικά έγινε αυτό που φοβόμασταν
Η Ρωσία αναγνώρισε την  μονομερή ανακήρυξη «ανεξαρτησίας» από τις αυτοανακηρυχθείσες δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, παραβιάζοντας το Διεθνές Δίκαιο, την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και την συμφωνία του Μίνσκ. Πρόκειται για μια επιθετική ενέργεια από μέρους της Ρωσίας ασχέτως αν δεν έγινε με στρατιωτικά μέσα. Με την κίνηση αυτή επιδιώκει να ταπεινώσει την Ουκρανική κυβέρνηση και να την εξωθήσει σε παραίτηση, «τιμωρώντας» την για φιλοδυτική πολιτική. Το ζητούμενο είναι πως θα αντιδράσει η Ευρώπη.  Θα υπάρχει ενιαία συμφωνία για κυρώσεις απέναντί στην Ρωσία και αν γίνει αυτό θα είναι τόσο ισχυρές ώστε να στριμωχτεί οικονομικά η Ρωσία ή θα είναι για την τιμή των όπλων; Γιατί αυτό με τις κυρώσεις συμβαίνει συνεχώς χωρίς αποτελέσματα. Το μεγάλο θέμα είναι ότι η Ρωσία με την κίνησή την αυτή αμφισβητεί το status Guo στην Ευρώπη κι αυτό διαταράσσει την σταθερότητα και την ειρήνη.  Κι αυτό σε συνδυασμό με την επιδείνωση της  ενεργειακής κρίσης με δεδομένο ότι οι χώρες της Ευρώπης έχουν μεγάλη εξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο, γεγονός που ήδη υφίσταται αλλά θα γιγαντωθεί από μια ενδεχόμενη κλιμάκωση,  αποτελεί ένα εκρηκτικό μίγμα με απρόβλεπτες συνέπειες.
Μ.Ξ.


Προσβλητική στάση του  ΕΛΓΑ Καβάλα στους αγρότες της ΑΜΘ
Ήταν που ήταν αγανακτισμένοι ι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της περιφέρειας μετά και την στάση του ΕΛΓΑ στην Καβάλα έγιναν μπαρούτι. Όπως μάθαμε κάπου 300 αγρότες από όλη την ΑΜΘ συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Καπνεργατών στην Καβάλα κι από εκεί κατευθύνθηκαν στα γραφεία του ΕΛΓΑ. Όταν έφτασαν όμως εκεί τους υποδέχτηκαν …τα ΜΑΤ και όχι οι εκπρόσωποι του ΕΛΓΑ, οι οποίοι ήταν άφαντοι. Οι αγρότες ήθελαν να επιδώσουν ν το Ψήφισμά τους όπως έκαναν και στην  Περιφέρεια στην Κομοτηνή την προηγούμενη εβδομάδα και η στάση αυτή του ΕΛΓΑ του εξόργισε. Αυτό που έλεγαν είναι ότι τον ΕΛΓΑ τον πληρώνουν οι ίδιοι και αυτό που εισπράττουν είναι απαξίωση και μια προσβλητική συμπεριφορά. Κι έχουν δίκιο…
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…