4 αυγά μεσαίου μεγέθους
300γρ ζάχαρη
1 στραγγιστό γιαούρτι 200 γρ
200ml γάλα
200ml λάδι
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ. γ κανέλα
500γρ φαρίνα κοσκινισμένη
2/3 ποτηριού σταφίδες
2 μήλα
½ κ.γ.κανέλα + 2 κ.σ. ζάχαρη για επικάλυψη
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά την ζάχαρη το γιαούρτι και ανακατεύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε το λάδι , το γάλα, ½ κ.γ. κανέλα και το ξύσμα και ανακατεύουμε ξανά. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι. Τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες αφού πρώτα τις έχουμε ανακατέψει με ελάχιστο αλευράκι για να μην πάνε στον πάτο της φόρμας Τοποθετούμε το μείγμα μας σε μια αλευρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα για κέικ.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα φετούλες. Τις βάζουμε πάνω από το κέικ μας αλλά μέσα στο μείγμα. Σκορπάμε μερικές σταφίδες εδώ και εκεί και ρίχνουμε από πάνω την κανελοζάχαρη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς αντιστάσεις για 45-50 λεπτά κάνοντας το τεστ της οδοντογλυφίδας. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ξεφορμάρουμε.