Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Φορολοταρία: Τέλος του μήνα η πρώτη κλήρωση με έπαθλο έως 50.000 ευρώ

Φορολοταρία: Τέλος του μήνα η πρώτη κλήρωση με έπαθλο έως 50.000 ευρώ

0

Νέα κατανομή στις κληρώσεις του δημοσίου

Στο τέλος του μήνα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη κλήρωση του Δημοσίου με έναν τυχερό φορολογούμενο να κερδίζει 50.000 ευρώ και ακόμα 555 να μοιράζονται ποσά από 1.000 ευρώ έως και 20.000 ευρώ. Για τη συμμετοχή στην κλήρωση λαμβάνονται υπόψη οι συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν για την αγορά αγαθών ή τη λήψη υπηρεσιών με πλαστικό χρήμα τον μήνα Ιανουάριο. Μετά και τις αλλαγές στις οποίες προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, κάθε μήνα 556 τυχεροί θα μοιράζονται ποσά που ξεκινούν από 1.000 ευρώ και φτάνουν έως και 50.000 ευρώ.

Η κατανομή είναι:

– 1 τυχερός θα κερδίζει χρηματικό έπαθλο 50.000 ευρώ,

– 5 τυχεροί θα κερδίζουν χρηματικό έπαθλο 20.000 ευρώ,

– 50 τυχεροί θα κερδίζουν χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ,

– 500 τυχεροί θα κερδίζουν χρηματικό έπαθλο 1.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών :

– Το ανώτατο όριο συναλλαγών που λαμβάνονται ανέρχεται σε 10.000 ευρώ ανά μήνα και ανά συμμετέχοντα.

– Για κάθε 1 ευρώ που καταναλώνεται με τη χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής υπολογίζεται ένας λαχνός.

– Σε περίπτωση που το ποσό που καταναλώνεται με χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής μέσα στο μήνα αναφοράς υπερβαίνει το 30%, 50% ή 70% του μηνιαίου εισοδήματος, οι λαχνοί διπλασιάζονται, τριπλασιάζονται ή τετραπλασιάζονται αντίστοιχα.

– Οι λαχνοί κάθε συμμετέχοντα, προσαυξάνονται κατά 50% για κάθε προστατευόμενο τέκνο, όπως προκύπτει κατά περίπτωση από την κοινή ή χωριστή δήλωση εισοδήματος των γονέων.

– Πολίτες με ετήσιο, ατομικό, πραγματικό καθαρό εισόδημα, φορολογούμενο και απαλλασσόμενο της υποβληθείσας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος που είναι η τελευταία για την οποία έχει παρέλθει η προθεσμία υποβολής, ίσο ή μεγαλύτερο των 60.000 ευρώ, λαμβάνουν έναν (1) λαχνό για κάθε ευρώ που καταναλώνουν, χωρίς τις προηγούμενες προσαυξήσεις.

Οι πολίτες ενημερώνονται πριν την κλήρωση για τους λαχνούς που έχουν συγκεντρώσει (πλήθος και αριθμοσειρά) μέσω διαθέσιμης εφαρμογής για πιστοποιημένους χρήστες στο περιβάλλον myAADE της ΑΑΔΕ, στο δικτυακό τόπο www.aade.gr. Παράλληλα, οι νικητές θα ενημερώνονται μέσω προσωποποιημένου μηνύματος στον προσωπικό λογαριασμό τους και με μήνυμα στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) που έχουν δηλώσει στη Φορολογική Διοίκηση.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αιτήσεις από την Τετάρτη για το επίδομα μητρότητας

Αφορά τις μη μισθωτές μητέρες Μια σημαντική στήριξη προσφέρει στις μη μισθωτές μητέρες το …