Στάση εργασίας από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων έξω από τη Νομαρχία το πρωί της Παρασκευής
Χ. Ευστρατίου: «Από τη μία θα ανεβεί σε κάποιες ειδικότητες το σημερινό επίδομα βαρέων και ανθυγιεινών των 150 ευρώ ‘’αγγίζοντας’’ μέχρι και τα 180,ωστόσο υπάρχουν και ειδικότητες που μένουν ‘’εκτός’’»
Σε στάση εργασίας σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. του Νομού Ξάνθης προχώρησε το ΝΤ της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ξάνθης την Παρασκευή 18/02 με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Νομαρχίας.
Οι πρόεδροι της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, Χαράλαμπος Ευστρατίου και των Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Ξάνθης, Δημήτρης Γαλανόπουλος έδωσαν το παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μαζί με πλήθος εργαζομένων διεκδικώντας προστασία για τα βαρέα και ανθυγιεινά επιδόματα για όσους συναδέλφους τους μολονότι το δικαιούνται, έχουν αποκλειστεί από αυτό.
Χ. Ευστρατίου: «Είναι τουλάχιστον λυπηρό να βλέπουμε συναδέλφους να ‘’χάνουν’’ τα βαρέα και ανθυγιεινά επιδόματα, αν και θα έπρεπε να τα λαμβάνουν»
Τα αιτήματα των εργαζομένων γνωστοποίηση ο κ. Ευστρατίου στο «Ε». Δήλωσε: «Η σημερινή συγκέντρωση έχει προκηρυχθεί από την εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και αφορά τα βαρέα και ανθυγιεινά, τα οποία λειτουργούν ως επιδόματα στο ελληνικό δημόσιο. Σύμφωνα με το πόρισμα της διυπουργικής επιτροπής πλέον θα αρχίσουν κάποιες ειδικότητες οι οποίες έπαιρναν αυτό το επίδομα να μην το παίρνουν πια. Σε γενικές γραμμές βέβαια κάποιοι θα ανέβουν σε ποσοστό, όπως είναι και πρέπει να είναι οι συνάδελφοι που είναι στην αποκομιδή σκουπιδιών. Το σημερινό επίδομα που βρίσκει τα 150 ευρώ, μπορεί να πάει 170-180,αλλά από την άλλη υπάρχουν ειδικότητες που ‘’βγαίνουν’’ εκτός των βαρέων και ανθυγιεινών. Ένα κραυγαλέο παράδειγμα σχετίζεται με τους οδηγούς ασθενοφόρων στα κέντρα υγείας, οι οποίοι εξαιρούνται, ενώ διαχειρίζονται όλους τους ασθενείς που κατεβαίνουν σε νοσοκομεία ή κάνουν τη μεταφορά τους, δηλαδή στην ουσία κάνουν την ίδια δουλειά με τα πληρώματα ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ. Ταυτόχρονα υπάρχουν και άλλες ειδικότητες που εξαιρούνται. Εμείς, λοιπόν ζητάμε να ξαναδεί η επιτροπή τις ανάγκες σε καθεμία υπηρεσία και να γίνει μία πιο ειλικρινή και αξιόλογη καταγραφή των ανθρώπων που πρέπει να λάβουν τα βαρέα και ανθυγιεινά επιδόματα».
Χρύσα Κιατίπη