Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Εγκαίνια της Περιοδικής έκθεσης «Η άφιξη κι εγκατάσταση των προσφύγων στο Ν. Ξάνθης»

Εγκαίνια της Περιοδικής έκθεσης «Η άφιξη κι εγκατάσταση των προσφύγων στο Ν. Ξάνθης»

0

Στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης την Τετάρτη 23/02

 

Την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν τα Εγκαίνια της Περιοδικής έκθεσης «Η άφιξη κι εγκατάσταση των προσφύγων στο Ν. Ξάνθης» στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης. Ειδικότερα, η έκθεση στην πάνω πτέρυγα του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Ξάνθης θα περιλαμβάνει:

-Υλικό από τις συλλογές και τα αρχεία του Μουσείου με στοιχεία, οικονομικά, επαγγελματικά, καθημερινής ζωής, θρησκευτικής λατρείας κλπ, των προσφύγων που εγκαταστάθηκαν στην Ξάνθη

-Banners  με κείμενα, φωτογραφίες και ζωγραφικά έργα που περιγράφουν την άφιξη κι εγκατάσταση των προσφύγων στο Ν. Ξάνθης»

-Χάρτες που περιγράφουν την άφιξη κι εγκατάσταση των προσφύγων στο Ν. Ξάνθης τις καταγωγές τους και τον τόπο προέλευσης τους.

-Αναγνωστήριο (χώρος στον εκθεσιακό χώρο με βιβλία όπου μπορεί ο καθένας να έχει πρόσβαση και να διαβάζει περισσότερα στοιχεία σχετικά με το θέμα μας)

Επιμέλεια– Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Ξανθόπουλος Πασχάλης (σκηνοθέτης), Ισιδώρα Βουλκίδου (βιβλιοθηκονόμος-αρχειονόμος), Κωνσταντίνος Βλάχος (φιλόλογος-γλωσσολόγος), Σταυρούλα Ανέστη (Ιστορικός), Γαρυφαλλιά Θεοδωρίδου (Διδάκτωρ Λαογραφίας ΔΠΘ), Μαρκέτα Σπανού (εκπαιδευτικός εικαστικών μαθημάτων), Ζάχου Κατερίνα (Μουσειολόγος), Γιάννης Κατσούλης μουσικολόγος.

Στο σημείο αυτό επισημαίνεται πως όλες οι εκδηλώσεις είναι με κρατήσεις στο τηλέφωνο 2541025421 ή με mail στο fexorg@otenet.gr

Οργάνωση: Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης | Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ξάνθης

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Αριστοτέλης, ο μέγας βιολόγος της Αρχαιότητας» στο Π.Ε.Σ. «Η Τέχνη του Ζην»

Σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου στις 20:00 Ανοιχτή διάλεξη προς το κοινό με τον διδάσκοντα του…