Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Ανεμβολίαστοι» από σήμερα όσοι δεν έκαναν την τρίτη δόση σε διάστημα επτά μηνών

«Ανεμβολίαστοι» από σήμερα όσοι δεν έκαναν την τρίτη δόση σε διάστημα επτά μηνών

0

Χάνουν τα «προνόμια» της προστασίας που επιτρέπουν είσοδο σε χώρους διασκέδασης, αθλητισμού, πολιτισμού

 

Ανεμβολίαστοι θεωρούνται από σήμερα, Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου, όσοι δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση σε διάστημα μικρότερο των 7 μηνών από τη δεύτερη δόση. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα παύσει για περίπου 300.000 που δεν έκαναν 3η δόση.

Για την εφαρμογή του εν λόγω μέτρου δόθηκε παράταση μίας εβδομάδας, λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα» και προκειμένου να προλάβουν να κάνουν την πρώτη δόση όσοι το επιθυμούν.

Το ΦΕΚ προβλέπει ότι, όσοι ενήλικοι, ανεξαρτήτως ηλικίας, «έχουν εμβολιαστεί και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον επτά (7) μηνών από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης ή στην περίπτωση μονοδοσικών εμβολίων τριών (3) μηνών από τη χορήγηση της μοναδικής δόσης, θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι εφόσον έχουν λάβει και την αναμνηστική δόση».

Επομένως, οι εμβολιασμένοι με δεύτερη δόση παραμένουν καλυμμένοι σε ό,τι αφορά το πιστοποιητικό εμβολιασμού για διάστημα 7 μηνών (από τη δεύτερη δόση), ενώ όσοι έλαβαν το μονοδοσικό J&J για διάστημα τριών μηνών. Μετά από αυτή την ημερομηνία τα πιστοποιητικά εμβολιασμού λήγουν και θεωρούνται ανεμβολίαστοι.

Επομένως όσοι εντάσσονται σε αυτή την κατηγορία και  δεν έχουν κάνει τρίτη δόση εμβολίου, από σήμερα δεν θα έχουν πρόσβαση σε: κέντρα διασκέδασης, κλειστούς χώρους εστίασης, θέατρα, κινηματογράφους, μουσεία, εκθέσεις, συνέδρια, γυμναστήρια.

Παράλληλα, τα μέρη που θα τους επιτρέπεται η πρόσβαση με την επίδειξη αρνητικού PCR ή rapid test είναι τα εξής: καταστήματα λιανικού εμπορίου, ανοικτοί (εξωτερικοί) χώροι εστίασης, κομμωτήρια, ιδιωτικοί και δημόσιοι χώροι εργασίας, εκπαίδευση, χώροι παροχής υπηρεσιών αισθητικής και άλλοι με συναφείς δραστηριότητες και χώροι λατρείας.

Επίσης, υποχρέωση για διενέργεια rapid tests με δική τους επιβάρυνση για να προσέλθουν στην εργασία τους έχουν:

α) Όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που απασχολούνται με σχέση εξαρτημένης εργασίας ή με πρακτική άσκηση.

β) Οι ωφελούμενοι των προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα του ΟΑΕΔ που απασχολούνται σε Δήμους, Περιφέρειες κ.λπ.

γ) Οι καταρτιζόμενοι/μαθητευόμενοι/σπουδαστές των δημόσιων ή ιδιωτικών εκπαιδευτικών δομών και οι φοιτητές των ΑΕΙ που διεξάγουν πρακτική άσκηση ή μαθητεία στο πλαίσιο εκπαιδευτικής διαδικασίας σε φορείς του ιδιωτικού τομέα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…