Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Το 10ο δημοτικό σχολείο συμμετείχε σε δημιουργική εκπαιδευτική συνάντηση στη Σμύρνη

Το 10ο δημοτικό σχολείο συμμετείχε σε δημιουργική εκπαιδευτική συνάντηση στη Σμύρνη

0

Επίσκεψη δύο δασκάλων του στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος

Το Σάββατο 15/01/2022 έως Παρασκευή 21/01/22, οι εκπαιδευτικοί του 10ου δημοτικού σχολείου Ξάνθης, Λεβάκη Γεωργία υπεύθυνη του προγράμματος και Τσιραμπίδης Μιχαήλ μέλος, συμμετείχαν μαζί με εκπαιδευτικούς και μαθητές από σχολεία της Πολωνίας, της Ιταλίας και της Βόρειας Μακεδονίας, στην προγραμματισμένη εκπαιδευτική εβδομάδα συνάντησης στη Σμύρνη της Τουρκίας, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος. Οι μαθητές από τα κράτη της Ελλάδας και της Ιταλίας, συνδέθηκαν διαδικτυακά και συμμετείχαν σε από κοινού εργασίες με τους  υπόλοιπους μαθητές του προγράμματος.

Το σχολείο υποδοχής  «IZMIR/KARSIYAKA SELCUK YASAR ALAYBEY ORTAOKULU» παρείχε μια άριστη φιλοξενία, σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς της Ξάνθης. Το πρόγραμμα περιελάμβανε επισκέψεις σε αξιοθέατα και μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Σμύρνης και της γύρω περιοχής, ξενάγηση στην παλιά πόλη, στην αρχαία πόλη της Αγοράς, στο αρχαιολογικό μουσείο και στον πύργο του Ρολογιού. Επίσης οργανωμένη ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Εφέσου, το γραφικό χωριό Sirince και τη λίμνη φυσικού κάλους Karagol. Τις αποστολές καλωσόρισε επίσημα ο δήμαρχος της πόλης, προσφέροντας αναμνηστικά δώρα. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν ενεργητικά, για επτά μέρες, σε δράσεις στον χώρο του σχολείου αλληλεπιδρώντας τόσο βιωματικά όσο και διαδικτυακά.

Όπως σημείωσαν οι εκπαιδευτικοί του 10ου ΔΣ, «τα οφέλη αυτής της εκπαιδευτικής εβδομάδας ήταν πολλαπλά! Η επαφή με άλλους πολιτισμούς, το διαφορετικό κοινωνικό και σχολικό περιβάλλον, η ανταλλαγή γόνιμων απόψεων, οι ενδιαφέρουσες κατασκευές, όπως η 3D κατασκευή του Πύργου-Ρολογιού της Σμύρνης, οι ενημερωτικές παρουσιάσεις power point και οι ομαδικές καλλιτεχνικές δημιουργίες κοινής σύμπραξης των συμμετεχόντων, συνέβαλλαν σε μια άκρως επιμορφωτική εβδομάδα».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τέλος 8 λεπτών από 1η Ιουνίου σε καθορισμένες συσκευασίες πλαστικών

Αφορά πλαστικά μπουκάλια με ετικέτα που περιέχουν πολυβινυλοχλωρίδιο   Κατά οκτώ λεπτ…