Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Στέφανος Τσιτσιπάς: Εμβολιάστηκε με το Johnson & Johnson για να αγωνιστεί στο Australian Open

Στέφανος Τσιτσιπάς: Εμβολιάστηκε με το Johnson & Johnson για να αγωνιστεί στο Australian Open

0

Η περίπτωση Τζόκοβιτς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς φαίνεται πώς εμβολιάστηκε σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, για να μπορέσει να συμμετάσχει στο Australian Open. Ο Έλληνας τενίστας έκανε το εμβόλιο της Johnson & Johnson.
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε δηλώσει πρόσφατα: «Οι κανόνες είναι κανόνες και θεσπίζονται για κάποιο σκοπό. Επομένως, εάν κάποιοι παίκτες αποφασίσουν να μην τους ακολουθήσουν, είναι επιλογή τους. Δεν θα έλεγα ότι είναι σωστό ή λάθος εδώ. Ακολούθησα ό,τι ήταν απαραίτητο για να είμαι Αυστραλία».
Εν τω μεταξύ συνεχίζει να απασχολεί την παγκόσμια αθλητική -κι όχι μόνο- κοινότητα η περίπτωση του Ν. 1 της παγκόσμιας κατάταξης Σέβρου Νόβακ Τζόκοβιτς.
Ο Τζόκοβιτς, αν και ούτε ο ίδιος έχει πει δημοσίως αν έχει κάνει ή όχι το εμβόλιο, έχει εκφραστεί ωστόσο δημοσίως κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, έφθασε στην Αυστραλία έχοντας εξασφαλίσει μια άδεια εξαίρεσης για τη συμμετοχή του στο Australian Open, το οποίο έχει θέσει ως όρο συμμετοχής των αθλητών, τον εμβολιασμό κατά της Covid-19.
Και μπορεί ο Νόβακ Τζόκοβιτς να εξασφάλισε την άδεια εξαίρεσης, ωστόσο η Αυστραλία του μπλόκαρε τη βίζα με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε μια κατάσταση υποτυπώδους κράτησης μέχρι το αρμόδιο δικαστήριο τη Δευτέρα λάβει τελικά την απόφαση για το αν θα μπορέσει να παραμείνει στην Αυστραλία ή θα επιστρέψει πίσω. Προς το παρόν βρίσκεται σε ξενοδοχείο καραντίνας της Μελβούρνης, κρατικό, στο οποίο διαμένουν αιτούντες άσυλο μέχρι να ληφθεί απόφαση για το αν τελικά θα τους επιτραπεί η είσοδος στη χώρα.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …