Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

0

Κανένα νέο για το 12%
Για τους επίμονους επιχειρηματίες ως προς το μέλλον του αγαπητού αλλά εξαφανισμένου 12%, τους έχω ένα νέο. Κι αυτό δεν είναι άλλο από του ότι δεν υπάρχει νέο!
Αγνοείται η τύχη και το μέλλον του. Άκρα του τάφου σιωπή. Όποιον κυβερνητικό ρωτήσεις για το θέμα, απαντάει μασώντας τα λόγια του. Ξαφνικά όλοι γίνονται βραδύγλωσσοι.
Το θέμα είναι πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη ενώ το επανέφερε το θέμα, το προχώρησε και το διευθέτησε, μετά το άφησε.
Είναι δε απορίας άξιο γιατί το άφησε αφού μπορούσε να το ξεκινήσει και ολοκληρώσει για να πάρει όλα τα εύσημα από τους Θρακιώτες επιχειρηματίες.
-Ομολογώ πως δεν το καταλαβαίνω και απορώ σφόδρα.
Γ.Δ.


Αργά μεν, πληρώνει δε
Από την άλλη πλευρά, για το γνωστό θέμα της μη επιστρεπτέας, τα νέα είναι θετικά. Θα τα έλεγα μάλιστα για ν’ αποδώσω την πραγματικότητα, ιδιαίτερα θετικά.
Οι πληρωμές γίνονται πλέον με καλό ρυθμό όπως πληροφορήθηκα κι αυτό ικανοποιεί τους δικαιούχους που επιτέλους είδαν το χρήμα στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.
Βέβαια για να’ μαστε σωστοί, πρέπει να πούμε πως ο τραχανάς απλώθηκε πάρα πολύ για να φάνε όλοι από λίγο.
Δεν τον αδικώ τον Μέτιο, ήθελε να ικανοποιήσει πολλούς αλλά το ποσό ήταν συγκεκριμένο. Τέλος πάντων το θέμα προχωρά και σύντομα θα κλείσει.
Γ.Δ.


Για τις αποζημιώσεις της φωτιάς
Οι πρώτες εντυπώσεις τελείωσαν, μέγα θαύμα τρεις ημέρες λέει ο λαός μας και μένει πίσω η σκληρή πραγματικότητα. Όχι βέβαια τόσο για τους ιδιοκτήτες των καπναποθηκών όσο για όλους τους υπόλοιπους συμπολίτες μας που έπαθαν ζημιές στα διαμερίσματά τους, στ’ αυτοκίνητα και σε οικοσκευές.
Λοιπόν οφείλοντας να τους πω την αλήθεια, θα πρέπει να γνωρίζουν πως θα μπουν σε μια διαδικασία δικαστικού αγώνα που θα διαρκέσει χρόνια.
Το αναφέρω αυτό για να γνωρίζουν τι τους περιμένει από δω και πέρα.
Μετά την αγωνία που έζησαν, τον κίνδυνο που διέτρεξαν, τις ζημιές που έπαθαν, θα πρέπει να οπλισθούν και με μεγάλη υπομονή.
Γ.Δ.


Για τις αποζημιώσεις ΙΙ
Είναι λογικό πως οι ζημιωθέντες θα διεκδικήσουν από τον όποιο ιδιοκτήτη την αποζημίωσή τους και σωστά θα πράξουν. Νομικά κινούμενοι όλοι μαζί, αυτό πρέπει να κάνουν.
Από την πλευρά τους οι ιδιοκτήτες για να μειώσουν το ύψος των αποζημιώσεων θα κινηθούν κι αυτοί δικαστικά. Οπότε, με το ρυθμό που κινούνται τα ελληνικά δικαστήρια και την ευκολία που δίνουν αναβολές, η υπόθεσή τους, εάν υπολογίσουμε και το Εφετείο, σίγουρα θα περάσουν 2 έως 3 χρόνια με φυσιολογική πορεία όλων των διαδικασιών.
Τα αναφέρω αυτά όχι για να τους απογοητεύσω, αλλά για ενημέρωση πως η αποζημίωσή τους θ’ αργήσει και ψυχολογικά θα τους κουράσει.
Γι’ αυτό χρειάζεται υπομονή και συνολική διεκδίκηση όλων των ζημιωθέντων.
Γ.Δ.


Φορολοταρία… αγάπη μου
Μια και δεν κερδίζω σε λαχεία, Λόττο, Προ-πό, Τζόκερ, σε Λαχειοφόρους Συλλόγων και Σωματείων, τώρα πλέον θα αποθέσω τις ελπίδες μου για κέρδη στην φορολοταρία.
Θα τα μάθατε τα νέα, δε μπορεί. Και θα χαρήκατε κι εσείς όπως κι εγώ επειδή μας περιμένουν κέρδη σημαντικά.
Δεν σας κρύβω πως αναπτερώθηκαν οι ελπίδες μου για να κερδίσω έστω ΜΙΑ φορά!
Στη φορολοταρία λοιπόν ένας τυχερός θα κερδίζει 50.000 ευρώ, πέντε από 20.000, πενήντα από 5.000 ευρώ και πεντακόσιοι από 1.000 ευρώ!
Βέβαια για να συμμετάσχεις στη κλήρωση, θα πρέπει να κάνεις τις αγορές σου με κάρτα, τραπέζης ή μέσω τραπεζικού λογαριασμού.
-Εμπρός λοιπόν συνέλληνες γκαντέμηδες, ορμάτε στις αγορές. Δεν μπορεί, κάπου θα κάτσσε και σε σας η τύχη…
Γ.Δ.


Φαινόμενο κι αυτό
Χρόνια τώρα παρακολουθώ την επικαιρότητα κι ανάμεσα στα άλλα και όσα συμβαίνουν στην πολιτική σκηνή της χώρας και του τόπου. Έτσι, χρόνια τώρα χαμογελώ, ενίοτε και θυμώνω από την τακτική κομμάτων και βουλευτών.
Βουλευτές λοιπόν υποβάλουν ερωτήσεις προς την κυβέρνηση και την εγκαλούν γιατί δεν υλοποιεί την πρόταση που καταθέτει ο βουλευτής ή και άλλοι βουλευτές μαζί.
Γελώ λοιπόν διότι ο ίδιος βουλευτής, όταν ήταν στην κυβέρνηση, αδιαφορούσε ή και αντιδρούσε για το θέμα αυτό!
Τα θυμούνται οι πολιτικοί μας όταν γίνονται αντιπολίτευση μόνον. Κι αν ξαναγίνουν κυβέρνηση, πάλι παθαίνουν αμνησία. Κι αν τους θυμίσουν οι πολίτες τι έλεγαν στην αντιπολίτευση όντας, τους αγριοκοιτάζουν και αποχωρούν εκνευρισμένοι.
-Είναι ή δεν είναι έτσι;
Γ.Δ.


Δύο ρεπορτάζ σύντομα
Δύο θέματα πρόκειται η εφημερίδα μας να παρουσιάσει σύντομα. Θέματα τοπικά που έχουν τη δική τους βαρύτητα αλλά και αξία γι’ αυτό και θα πρέπει να γίνει αναφορά σ’ αυτά. Τα προσεγγίζουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.
Το πρώτο είναι το Μουσείο Καπνού και το δεύτερο η υπόθεση του κτιρίου με την ονομασία «Χατζιδάκειο» όπως το γνωρίζουν και το λένε οι Ξανθιώτες.
Δύο θέματα λοιπόν. Το ένα μένει εδώ και χρόνια στον αέρα, το δεύτερο χρήζει αναφοράς της πραγματικής ιστορίας του.
-Εν αναμονή λοιπόν.
Γ.Δ.


Έστω και τώρα
Σταδιακά λοιπόν τα Νοσοκομεία δεν ασφυκτιούν, γι’ αυτό και υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ ελεύθερες. Αιτία η ηπιότερη νόσηση της «Όμικρον», η σταδιακή αύξηση των εμβολιασμών κατ’ οίκον αλλά και η αργή αλλά σταθερή αύξηση γενικά της τρίτης δόσης που έχουν αντιληφθεί πως για να έχουν απόλυτη κάλυψη θα πρέπει να την κάνουν κυρίως δε οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με βαριά νοσήματα, άτομα που βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό κλπ.
Θα το πω για άλλη μια φορά. Εάν εγκαίρως είχαμε σαν χώρα εμβολιαστεί κατά 80-90%, σίγουρα δεν θα είχαμε τόσους νεκρούς. Αυτή είναι η αλήθεια.
Γ.Δ.


Οι RMA ιοί, το όξινο περιβάλλον και η νέα παραλλαγή Όμικρον 2
Πριν ακόμη σηκώσουμε κεφάλι από την Δέλτα και την Όμικρον ένας νέος εφιάλτης έρχεται. Πρόκειται για την Όμικρον 2. Ήδη η παραλλαγή αυτή έχει κατακλύσει την Δανία και έκανε την εμφάνισή της και στην χώρα μας με δύο κρούσματα. Η Όμικρον 2, που είναι υποπαραλλαγή της μετάλλαξης Όμικρον έχει ήδη το προσωνύμιο «Stealth» γιατί δεν ανιχνεύεται με τον γρήγορο τρόπο στα μοριακά τεστ αλλά χρειάζεται να γίνει αλληλούχιση για να εντοπιστεί το στέλεχος. Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο.
Στο σημείο αυτό παραθέτουμε κάτι πολύ ενδιαφέρον που εξηγεί πολλά πράγματα για τον ιό και τις μεταλλάξεις του αλλά και για το μέλλον μας. Μιλώντας στο iatronet.gr, ο ομότιμος καθηγητής Γενετικής του ΑΠΘ και πρώην υπουργός, Αθανάσιος Τσαυτάρης, Οι σημαντικότερες επιδημίες που απείλησαν σοβαρά τη δημόσια υγεία τις τελευταίες δεκαετίες (SARS, AIDS, H1N1, H1N5) με αποκορύφωμα την πανδημία COVID-19, οφείλονται σε RNA ιούς, οι οποίοι ευδοκιμούν σε όξινο περιβάλλον σαν αυτό που έχουμε δημιουργήσει ως αποτέλεσμα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Υποστηρίζει πως στο όξινο περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί στη γη από τις ρυπογόνες ανθρωπογενείς δραστηριότητες, το οποίο είναι ιδανικό για την ανάπτυξη τέτοιου είδους ιών και πως αν δεν χτυπηθεί το πρόβλημα στη ρίζα του είναι απλά θέμα χρόνου η εμφάνιση του επόμενου RNA ιού που θα ευδοκιμήσει στο συγκεκριμένο περιβάλλον και θα απειλήσει ξανά την ανθρωπότητα.
Μ.Ξ.


Καλπάζει το ΚΙΝΑΛ απειλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ
Την ανάσα του ΚΙΝΑΛ νιώθει ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς νέα δημοσκόπηση επιβεβαιώνει την δυναμική του ΚΙΝΑΛ που απειλεί πλέον ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ να κόψει δεύτερο το νήμα.
Σύμφωνα με την μέτρηση της Metron Analysis η διαφορά τους έχει πέσει στις 4,6% μονάδες, όταν πριν από μόλις μερικούς μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μπροστά από το ΚΙΝΑΛ με διψήφια ποσοστά. Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 36%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24,2%, (διαφορά 11,8%) και ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 18,5%. Πρόκειται για το μεγαλύτερο δημοσκοπικό ποσοστό που έχει καταγραφεί τα τελευταία χρόνια για την Χαριλάου Τρικούπη. Στο 5,4% είναι το ΚΚΕ, στο 5% ανέβηκε η Ελληνική Λύση και στο 4,1% βρίσκεται το Μέρα25. Επίσης πολύ σημαντικό είναι ότι η ΝΔ κρατά σε υψηλό ποσοστό τις δυνάμεις της παρά τις δύο σημαντικές εξωγενείς κρίσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας όπως την υγειονομική και την ενεργειακή – ακρίβεια, οι πολίτες σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Metron Analysis εξακολουθούν να εμπιστεύονται την κυβέρνηση. Η ΝΔ αύξησε τα ποσοστά της στο 36%, ένα ποσοστό που δίνει αυτοδυναμία στη ΝΔ με το εκλογικό νόμο που θα ισχύσει μετά την απλή αναλογική. Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία προηγείται με μεγάλη διαφορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 36% και ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας με 16% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με 8%.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…