Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Προς έγκριση το ρυμοτομικό για την «αποδέσμευση» των κατοικιών της Καλλιθέας

Προς έγκριση το ρυμοτομικό για την «αποδέσμευση» των κατοικιών της Καλλιθέας

0

Ένα ζήτημα που προώθησε ο δήμαρχος Ξάνθης Μ. Τσέπελης κατά την πρόσφατη επίσκεψη στην Αθήνα

 

Νέο αίτημα για παραχώρηση οικοπέδου στο Δασικό χωριό για συνεδριακό κέντρο

52.000 το χρόνο ενοίκιο ζητάει από τον δήμο Ξάνθης ο Στρατός για το στρατόπεδο Σταυρούπολης

 

 

Ένα χρόνιο πρόβλημα των κατοίκων στην περιοχή της Καλλιθέας που εξαιτίας εμπλοκών που υπήρξαν σ’ ότι αφορά την αποπληρωμή των δανείων που έλαβαν με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου για την εξαγορά τους, με αποτέλεσμα να έχουν μεν σπίτια αλλά να μην μπορούν να τα μεταβιβάσουν στα παιδιά τους, επιχείρησε να επιλύσει ο δήμος Ξάνθης μέσω ενός τοπογραφικού ρυμοτομικού σχεδίου το οποίο έχει εκδοθεί και βρίσκεται ήδη προς  έγκριση στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Αυτό ήταν και ο πρώτος σταθμός του δημάρχου Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη κατά την κάθοδό του στην Αθήνα στο πλαίσιο των  προσπαθειών του να προωθήσει θέματα του δήμου.

Όπως ανέφερε για το θέμα ο κ. Τσέπελης είχε συνάντηση με στελέχη του υπουργείου και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι σύντομα θα εγκριθεί το τοπογραφικό και θα επιλυθεί ένα θέμα που ταλανίζει επί χρόνια τους συμπολίτες μας.

Αίτημα για παραχώρηση οικοπέδου στο Δασικό χωριό για συνεδριακό κέντρο

Παράλληλα ο δήμαρχος Ξάνθης συναντήθηκε με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Αμυρά και του υπέβαλε νέο αίτημα για το Δασικό χωριό. Το νέο αίτημα αφορά την παραχώρηση για 30 έτη από την Διεύθυνση Δασών ενός οικοπέδου δίπλα στο Δασικό χωριό ο δήμος σχεδιάζει μέσω δημοπράτησης την κατασκευή ενός Συνεδριακού Κέντρου και την επέκταση των οικίσκων προκειμένου να μεγαλώσει το Δασικό χωριό να γίνει ποιο ελκυστικό και με το συνεδριακό κέντρο να αποκτήσει και άλλη χρήση αυξάνοντας την προσέλκυση επισκεπτών.

Προς δημοπράτηση η ΜΕΑ Καβάλας

Στην ατζέντα του δημάρχου Ξάνθης και η νέα Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Καβάλα που είναι στην φάση της έγκρισης για δημοπράτηση. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Τσέπελης είναι και πρόεδρος της ΔΙΑΑΜΑΘ που είναι ο μοναδικός ΦΟΣΔΑ της περιφέρειάς μας και έχει την αρμοδιότητα διαχείρισης των απορριμμάτων.

52.000 το χρόνο ενοίκιο ζητάει από τον δήμο Ξάνθης ο Στρατός για το στρατόπεδο Σταυρούπολης

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του ο κ. Τσέπελης επιβεβαίωσε μια συνάντηση με τον κ. Χαρδαλιά που θα γίνει εν ευθέτω χρόνω προκειμένου να επανεξεταστεί το αίτημα του δήμου να παραχωρηθεί το στρατόπεδο της Σταυρούπολης χωρίς το μίσθωμα των 52.000 ευρώ που έχει ζητήσει ο Στρατός με την αιτιολογία ότι ο δήμος έχει παραχωρήσει ακίνητα στον στρατό χωρίς μίσθωμα. Υπενθυμίζεται ότι η δημοτική αρχή σχεδιάζει να μετατρέψει το στρατόπεδο σε κατασκηνώνεις για ΑΜΕΑ.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στ. Κούλογλου: «Οφείλουμε να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη επί ΣΥΡΙΖΑ»

Ο δημοσιογράφος και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής, αυτή τη φορά με τη Νέα Αριστερά, παρε…