Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ο παγετός «πάγωσε» το κλίμα του δήμου Μύκης με τις εκπαιδευτικές αρχές

Ο παγετός «πάγωσε» το κλίμα του δήμου Μύκης με τις εκπαιδευτικές αρχές

0

Αντίδραση του δημάρχου Μύκης με αφορμή μια επισήμανση της Διευθύντριας της Πρωτοβάθμιας προς τους Διευθυντές

 

Ανοιχτοί όλοι οι δρόμοι – Συνεχίζεται η ρίψη αλατιού από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Ξάνθης – Κλειστά σήμερα και τα σχολεία της Ξάνθης

 

Με ολικό παγετό στην ορεινή Ξάνθη αλλά και στα πεδινή ζώνη και πολικές θερμοκρασίες σ’ όλο το νομό έκανε την εμφάνισή της η κακοκαιρία με την κωδική ονομασία «Ελπίς». Χιονοπτώσεις είχαμε μόνο το απόγευμα της Παρασκευής στην ορεινή ζώνη, χιονόνερο στην Ξάνθη, ενώ στους παραλιακούς δήμους το «έστρωσε» κατά τόπους. Οι πολικές θερμοκρασίες παρά την ηλιοφάνεια του Σαββατοκύριακου αλλά και της Δευτέρας το μετέβαλαν γρήγορα σε εκτεταμένο παγετό με αποτέλεσμα οι δρόμοι να μεταβληθούν σε «ξυράφια» από την ολισθηρότητα και να χρειαστούν τόνοι αλάτι που έριξαν καθώς όλο το τριήμερο οι αλατιέρες Περιφερειακής ενότητας Ξάνθης για να κρατηθεί ανοιχτό και μην σταματήσει κυκλοφορίες στην ορεινή αλλά και την πεδινή ζώνη.

Ανοιχτοί όλοι οι δρόμοι – Συνεχίζεται η ρίψη αλατιού από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Ξάνθης

Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κώστας Κουρτίδης: « Οι Τεχνικές υπηρεσίες της Π. Ε. Ξάνθης με συντονισμένες και διαρκείς προσπάθειες ρίχνοντας τόνους αλάτι κράτησαν ανοιχτό όλο το οδικό δίκτυο και της ορεινής ζώνης και της πεδινής έτσι ώστε να γίνεται κανονικά η κυκλοφορία των οχημάτων. Η προσπάθεια είναι διαρκής γιατί  χρειάζεται συντήρηση. Οι θερμοκρασίες παραμένουν πολύ χαμηλές. Άλλα προβλήματα εκτός από τον παγετό δεν είχαμε στο νομό μας».

Οι πολικές θερμοκρασίες έφεραν …πόλωση μεταξύ δήμου Μύκης και εκπαιδευτικών αρχών Ξάνθης

Στην απόφαση να κλείσουν τα σχολεία την Δευτέρα αρχικά προέβησαν οι δήμαρχοι Μύκης και Τοπείρου καθώς και ο δήμαρχος Ξάνθης μόνο όμως για τα σχολεία της Σταυρούπολης και του Δαφνώνα και όχι για της Ξάνθης, (μια απόφαση που πήρε τελικά για την Τρίτη 25 Ιανουαρίου κλείνοντας όλα τα σχολεία του δήμου λόγω των πολικών θερμοκρασιών, όπως αναφέρεται παρακάτω).

Το γεγονός όμως ότι πολλά παιδιά από το δήμο Μύκης φοιτούν σε σχολεία της Ξάνθης όπως και από τον δήμο Τοπείρου και έπρεπε την Δευτέρα  να μεταβούν κανονικά στο σχολεία τους, διαφορετικά θα έπαιρναν απουσία, προκάλεσε την αντίδραση πολλών γονέων που την μετέφεραν στο δήμαρχο Μύκης, κ. Χουσεΐν Ντελή Ριτβάν,  ο οποίος μιλώντας στο «Ε» εξέφρασε την δυσαρέσκειά του: «Εάν ο διορισμένος δημόσιας υπηρεσίας αναλαμβάνει την ευθύνη που έχει ο αιρετός για την ασφάλεια των παιδιών δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να μην κλείσω τα σχολεία. Είναι απαράδεκτο αυτό που κάνουν οι Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας, βάζοντας στα παιδιά απουσία αν δεν πάνε στο σχολείο στην Ξάνθη. Εμείς πήραμε την απόφαση να κλείσουμε για κάποιους λόγους τα σχολεία, γιατί οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές και δεν θέλουμε να θέσουμε τα παιδιά σε κίνδυνο. Εμείς έχουμε την ευθύνη. Θα την αναλάβουν αυτοί αν συμβεί κάτι; Επίσης θεωρώ ότι είναι πολύ προσβλητική και απαξιωτική μια επισήμανση της Διευθύντριας της Πρωτοβάθμιας που θεωρεί ότι εμείς αντιμετωπίζουμε το κλείσιμο των σχολείων ως μια ευκαιρία των παιδιών για διακοπές και χιονοπόλεμο! Οι φράσεις της προς τους διευθυντές των σχολείων είναι τουλάχιστον προσβλητικές και καταγγέλλω ως απαράδεκτη τη συμπεριφορά της».

 

Απαντώντας η Διευθύντρια πρωτοβάθμιας κα Εύη Στυλιανίδου εφόσον ο δήμαρχος Μύκης αναφέρθηκε επί προσωπικού σημείωσε: «Η εκπαίδευση λειτουργεί με βάση τους κανόνες που θέτει το εκπαιδευτικό θεσμικό πλαίσιο και υπακούει μόνο σ’ αυτές και σε καμιά δημόσια προτροπή από εξωγενείς παράγοντες. Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να γνωρίζουν το θερμικό πλαίσιο. Παρόλα αυτά η υπηρεσία συνεχίζει να τους ενημερώνει για το ισχύον θερμικό πλαίσιο προκειμένου να αποτραπούν αστοχίες του παρελθόντος». Η κα Στυλιανίδου πρόσθεσε ότι απουσίες μπαίνουν μόνο όταν οι μαθητές είναι απόντες από την τηλεκπαίδευση.

Να σημειώσουμε ότι τα σχολικά δρομολόγια του ΚΤΕΛ εκτελούνταν κανονικά την Δευτέρα και από τον δήμο Μύκης προς την Ξάνθη όπως και από το δήμο Τοπείρου.

Κλειστά όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Δήμο Ξάνθης, την Τρίτη 25 Ιανουαρίου

Κλειστά σχολεία σήμερα και στο δήμο Ξάνθης με απόφαση του Δημάρχου Ξάνθης Μ. Τσέπελη. Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση: «Πολικές θα είναι αύριο οι θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή μας. Οι προγνώσεις που δίνονται για αύριο, στις 8 το πρωί είναι από -5 έως -8 βαθμούς Κελσίου.

Υπενθυμίζουμε ότι τη Δευτέρα η θερμοκρασία κυμάνθηκε την ίδια ώρα από 0 έως -1ο C, γι’ αυτό και ορθώς ο Δήμος δεν έκλεισε τις σχολικές μονάδες, ενώ ταυτόχρονα, σε συνεννόηση με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι Διευθυντές των σχολείων έθεσαν τη θέρμανση σε λειτουργία σε όλες τις σχολικές αίθουσες από το βράδυ της Κυριακής.

Ωστόσο, οι καιρικές προγνώσεις, αύριο, κρίνονται εξαιρετικά ακραίες. Για τον λόγο αυτό:

Ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης αποφασίζει την αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων Εκπαίδευσης που βρίσκονται στα όρια του Δήμου, αύριο Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, εξαιτίας του πολικού ψύχους που θα επικρατήσει στην περιοχή μας.

Μέγιστο καθήκον είναι η ασφάλεια των μαθητριών και μαθητών του Δήμου μας – προτεραιότητα όλων, η προστασία της υγείας των νέων ανθρώπων του τόπου μας.

Ο Δήμος Ξάνθης ευχαριστεί τη δομή «Καιρικά Νέα Θράκης» και τους ανθρώπους της, για τη συνεργασία και τις υπηρεσίες που παρέχουν στον Δήμο μας, όλο το 24ωρο».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…