Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μπήκε σε τρίμηνο δοκιμασίας το Κολυμβητήριο

Μπήκε σε τρίμηνο δοκιμασίας το Κολυμβητήριο

0

Ελέγχονται όλα τα συστήματα – Τον Μάρτιο τα εγκαίνια

 

Έτοιμος ο φάκελος για την έκδοση της άδειας λειτουργίας

 

 

Στο τελικό crash test χωρίς κοινό υποβάλλεται αυτή την περίοδο το Κολυμβητήριο Ξάνθης, προκειμένου να παραδοθεί άρτιο κτηριακά και λειτουργικά στην κοινωνία της Ξάνθης. Έτσι καθημερινά τίθενται σε δοκιμαστική λειτουργία όλα τα συστήματα και συγκεκριμένα: δοκιμή εξισορρόπησης στις  δύο κολυμβητικές δεξαμενές (μικρή και μεγάλη πισίνα), στα συστήματα χλωρίωσης, θέρμανσης, και φωτισμού.

Crash test για περίοδο τριών μηνών το Κολυμβητήριο Ξάνθης – Τον Μάρτιο τα εγκαίνια  

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων και υπηρεσιών κ. Γιάννης Ζερενίδης, η δοκιμαστική λειτουργία είναι προβλεπόμενη σε κάθε περίπτωση και ιδιαίτερα στην συγκεκριμένη καθώς το Κολυμβητήριο είναι εκτός λειτουργίας 8 χρόνια και μέσα σ’ αυτό το διάστημα έχει υποστεί πολλούς βανδαλισμούς: «Έχει ολοκληρωθεί τεχνικά αλλά απαιτείται μια δοκιμαστική περίοδος για να δούμε αν όλα λειτουργούν έτσι όπως πρέπει. Αυτή θα διαρκέσει τρεις μήνες. Το Μάρτιο θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια και θα παραδοθεί στην κοινωνία της Ξάνθης. Θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι παραδίδουμε ένα κόσμημα γι αυτό κάναμε παρεμβάσεις και στις υπόλοιπες υποδομές του αθλητικού κέντρου», επισημαίνει ο κ. Ζερενίδης.

Έτοιμος ο φάκελος για την έκδοση της άδειας λειτουργίας

Πρόσθεσε δε ότι μέσα σ’ αυτό το διάστημα αναμένεται η έκδοση της άδειας λειτουργίας, διευκρινίζοντας ότι η προηγουμένη διοίκηση είχε προβεί σε νομιμοποίηση του κολυμβητηρίου και δεν είχε εκδοθεί άδεια λειτουργίας: «Έχουμε ετοιμάσει τον φάκελο και αναμένουμε έγκριση  από την Διεύθυνση Υγείας της Π.Ε. Ξάνθης».

Απαραίτητη διευκρίνηση: Το κολυμβητήριο είναι προπονητήριο και όχι για μεγάλους αγώνες

Όπως διευκρίνισε ο κ. Ζερενίδης οι προδιαγραφές του Κολυμβητηρίου είναι να χρησιμοποιείται ως προπονητήριο και για φυσιοθεραπευτικούς σκοπούς στα άτομα που το χρειάζονται και δεν έχει την δυνατότητα διοργάνωσης μεγάλων αγώνων παρά μόνο σε τοπικό επίπεδο. Αυτό, εξήγησε, γίνεται : «επειδή η κολυμβητική δεξαμενή είναι κατά 14 πόντους μικρότερη από αυτές που προορίζονται για μεγάλους αγώνες και για να γίνει αυτό έπρεπε να γκρεμιστεί και να κατασκευαστεί εκ νέου με νέα μελέτη». Υπενθυμίζουμε ότι το Κολυμβητήριο έτσι λειτουργούσε και παλαιότερα: «Το σημαντικό είναι ότι θα έχουν ένα Κολυμβητηρίου οι αθλητές μας για τις προπονήσεις τους, τα άτομα με ειδικές ανάγκες για φυσιοθεραπευτικούς λόγους και η κοινωνία της Ξάνθης», τόνισε ο κ. Ζερενίδης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…