2 κ. μοσχάρι χτένι σε ένα κομμάτι
330 ml ξανθιά μπίρα
250 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 κρεμμύδι καθαρισμένο και περασμένο από τη μουλινέτα
5 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και περασμένες από τη μουλινέτα
⅓ φλ. μελάσα
1 κ.γ. σπόρους σιναπιού
1 ½ κ. καρότα καθαρισμένα, ολόκληρα
1 κ. σ. φρέσκια ρίγανη
½ φλ. ε.π. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ανακατεύουμε σε μπολ την μπίρα, τον χυμό πορτοκαλιού, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη μελάσα και τους σπόρους σιναπιού. Ανακατεύουμε ξεχωριστά τα καρότα με τη ρίγανη και το ελαιόλαδο και τα αλατοπιπερώνουμε. Τα αφήνουμε στην άκρη. Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας και το τοποθετούμε σε βαθύ ταψί, που να το χωράει μαζί με τα καρότα. Περιχύνουμε με τη μαρινάδα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 12 τουλάχιστον ώρες. Το βγάζουμε από το ψυγείο, το αφήνουμε να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου, το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185οC για 1 ώρα. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 150οC και ψήνουμε για 1 ακόμη ώρα, γυρίζοντας το κρέας κάθε 25-30 λεπτά. Περίπου 20 λεπτά πριν το τέλος του ψησίματος, τακτοποιούμε γύρω από το κρέας τα καρότα. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο να ξεκουραστεί για 15 λεπτά και σερβίρουμε στο ταψί όπου ψήθηκε κομμένο σε λεπτές φέτες.