Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κρεατόσουπα με κριθαράκι

Κρεατόσουπα με κριθαράκι

0

-1 κιλό μοσχάρι ελιά, κομμένο σε κύβους 3 εκ.

-1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ

-2 μέτρια καρότα, χοντροτριμμένα

-2 κουτ. γλυκού μπούκοβο γλυκό, σε σκόνη

-11/4 κουτ. γλυκού κύμινο

-1/8 κουτ. γλυκού κανέλα

-1 φύλλο δάφνης

-60 ml κόκκινο, ξηρό κρασί

-το ξύσμα από 1 λεμόνι

-30 ml χυμός λεμονιού

-200 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, λιωμένα στο μπλέντερ

-70 γρ. ρύζι λευκό, μακρύκοκκο

-3 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα

-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

-40 ml ελαιόλαδο

Ζεσταίνουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μοσχάρι για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς τα λαχανικά. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2 – 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τη δάφνη, 2 ½ λίτρα νερό, το ξύσμα, το χυμό λεμονιού, την ντομάτα και αλατοπίπερο. Βράζουμε για 2 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι.

Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και το ρύζι και να χυλώσει η σούπα.

Αφαιρούμε τη δάφνη, σκορπίζουμε το δυόσμο, ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Cheesecake Ντουμπάι

    Για τη βάση -250 γρ. κανταΐφι ψιλοκομμένο -85γρ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο -90γρ. πραλίνα ή…
  • revithokeftedes-giaourti

    Ρεβιθοκεφτέδες με σως γιαούρτι

    250 γρ. ρεβίθια αποφλοιωμένα 1 μέτριο κρεμμύδι 3 σκελίδες σκόρδο αλάτι μαύρο πιπέρι 1-1,5 …
  • Φραουλόπιτα αφράτη

    -250γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη) καλά μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου -150γρ. αλεύρι που φ…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Cheesecake Ντουμπάι

Για τη βάση -250 γρ. κανταΐφι ψιλοκομμένο -85γρ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο -90γρ. πραλίνα ή…