-4 αβγά
-300γρ. ζάχαρη καστανή
-500γρ. κολοκύθα
-200γρ. ελαιόλαδο
-300γρ. αλεύρι
-1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
-2 κουτ. γλυκού κανέλα
-Λίγο μοσχοκάρυδο
-1 πρέζα αλάτι
-100γρ. σταφίδα κορινθιακή
-100γρ. καρύδια χοντροκοπανισμένα
-150 γρ. μάρτζιπαν (προαιρετικά)
-Ζάχαρη άχνη για τη διακόσμηση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC στις αντιστάσεις. Καθαρίζουμε, κόβουμε σε κομμάτια και ζυγίζουμε την κολοκύθα. Την απλώνουμε σε ταψάκι στρωμένο με χαρτί ψησίματος, την πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και λίγο μοσχοκάρυδο και την ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για ένα 20λεπτο να μαλακώσει. Ύστερα τη μεταφέρουμε σε λεκανίτσα και την πολτοποιούμε με την πρέσα του πουρέ. Αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε σε μπολ με μίξερ χειρός τα αβγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη λιωμένη κολοκύθα, την υπόλοιπη κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα με σπάτουλα. Τέλος ρίχνουμε τη σταφίδα και τα καρύδια και αφού ομογενοποιηθούν στο μείγμα το σε λαδωμένη κι αλευρωμένη φόρμα του κέικ.
Αν θέλουμε κόβουμε το μάρτζιπαν σε κυβάκια και το απλώνουμε ομοιόμορφα στην επιφάνεια του κέικ. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 175οC και ψήνουμε το κέικ για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να ψηθεί σε βάθος.
Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.