Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Ασυνείδητη» χαρακτηρίζει η ΕΛΜΕ την απόφαση για επιστροφή στη δια ζώσης εκπαίδευση

«Ασυνείδητη» χαρακτηρίζει η ΕΛΜΕ την απόφαση για επιστροφή στη δια ζώσης εκπαίδευση

0

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης το μεσημέρι της Δευτέρας στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης

Μ. Λουκοπούλου: «Η κυβέρνηση ανοίγει τα σχολεία και σε αυτό συμφωνούμε, αλλά χωρίς να προσθέσει τίποτα επιπλέον από ένα τεστ. Είναι κοροϊδία!»

Με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας επέστρεψαν στα σχολεία οι εκπαιδευτικοί, λόγω των σοβαρών επιφυλάξεων που εξέφρασαν για τις συνθήκες υπερμετάδοσης που δημιουργούνται με το άνοιγμα των σχολείων. Ειδικότερα, η ΕΛΜΕ(Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) Ξάνθης πραγματοποίησε συγκέντρωση  διαμαρτυρίας με κεντρικό θέμα προβληματισμού τον τρόπο ανοίγματος των σχολείων τη Δευτέρα, 10/1. Η συγκέντρωση της Ξάνθης πραγματοποιήθηκε στη 1:30μμ, στην Κεντρική Πλατεία. Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής το ΔΣ της ΟΛΜΕ είχε κηρύξει 2ωρη στάση εργασίας. Στο σημείο αυτό σημειώνεται πως σε προγενέστερη ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Ξάνθης τόνισε  ότι οι προτάσεις που διατυπώθηκαν από την αρχή της χρονιάς δεν ελήφθησαν υπόψη από το υπουργείο Παιδείας, ενώ υπενθύμισε ότι σε περίπτωση τηλεκπαίδευσης με απόφαση της  οι καθηγητές θα διδάσκουν από το χώρο και με τις υποδομές του σχολείου.

Μεταξύ άλλων η ΕΛΜΕ έκανε λόγο για μία «ασυνείδητη» απόφαση του ΥΠΑΙΘ να εμμένει στην «κανονική», δια ζώσης λειτουργία των σχολείων, με υπερπλήρη τμήματα, πληρότητα σχολικών λεωφορείων στο 100%, με το «αντιεπιστημονικό» πρωτόκολλο του 50% συν ένα για την αναστολή λειτουργίας τμήματος, με μοναδικό «μέτρο» ένα επιπλέον σελφ τεστ για την πρώτη μόνο εβδομάδα! Στη συνέχεια, καυτηρίασε την απόφαση του ΥΠΑΙΘ να μεριμνήσουν οι διευθύνσεις των σχολείων να δώσουν self test από το απόθεμα του σχολείου/ της διεύθυνσης/του δήμου το πρωί της Δευτέρας. Επιπροσθέτως, επεσήμανε τον κίνδυνο συνωστισμού έξω από το γραφείο της διεύθυνσης του σχολείου και την «αναγκαστική» υποχρέωση των γονιών να έχουν δηλωμένο και εκείνοι  το τεστ τους στο edupass μη παραλείποντας να υπογραμμίσουν και τον αυξημένο εργασιακό φόρτο των εκπαιδευτικών, μιας και καλούνται να αντεπεξέλθουν σε επιπρόσθετες υποχρεώσεις.

Σε ένα δεύτερο στάδιο, το ΔΣ της ΟΛΜΕ υπογράμμισε πως ήδη διερευνά θεσμικές και νομικές ενέργειες για τη διασφάλιση της προστασίας εκπαιδευτικών και μαθητριών/ών. Σε κάθε περίπτωση, υπενθύμισε ότι αν χρειαστεί, για οποιονδήποτε λόγο, να γίνει τηλεκπαίδευση, με ομόφωνη απόφαση του σωματείου αυτή θα γίνει από τον χώρο του σχολείου με μέσα που το ίδιο θα παρέχει.

«Μόνοι μας επιμορφωθήκαμε σε θέματα τηλεκπαίδευσης και τώρα η κυβέρνηση αρνείται να ακούσει την ανησυχία μας»
Μαρία Λουκοπούλου
Πρόεδρος ΕΛΜΕ Ξάνθης

Μ. Λουκοπούλου: «Μόνοι μας ως ΕΛΜΕ και ως εκπαιδευτικοί γενικότερα στηρίξαμε την τηλεκπαίδευση, τώρα η Κυβέρνηση αρνείται να μας ακούσει»

Προς επίρρωση με τα προαναφερθέντα, η Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ξάνθης, Μαρία Λουκοπούλου στο πλαίσιο της κινητοποίησης σημείωσε : «Εμείς και ως ΕΛΜΕ, αλλά και γενικότερα ως εκπαιδευτικοί θέλουμε τα σχολεία να είναι ανοιχτά. Όμως, εδώ και δύο χρόνια, από τότε που ξεκίνησε η πανδημία έχουμε θέσει κάποιες προϋποθέσεις για να είναι πλήρως κατοχυρωμένη η ασφάλεια στα σχολεία. Το βασικότερο εκ των οποίων να υπάρχουν 15 παιδιά ανά τάξη. Δυστυχώς, η κυβέρνηση έχει αδιαφορήσει πλήρως και δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα όλο αυτό τον καιρό. Έγινε τηλεκπαίδευση, την οποία «στηρίξαμε» καθαρά στις πλάτες μας, εντελώς με δικά μας οικονομικά και τεχνικά μέσα, χωρίς να υπάρχει ουδεμία εκπαίδευση-επιμόρφωση πάνω στο θέμα. Μόνοι μας κάναμε δίκτυα, μόνοι μας ενημερωθήκαμε, εκπαιδευτήκαμε και τελικά στηρίξαμε την τηλεκπαίδευση. Μετά από όλα αυτά η κυβέρνηση αρνείται να συναντηθεί με το Σωματείο μας και μας απειλεί με τον χειρότερο τρόπο σε διάφορα επίπεδα. Το άνοιγμα των σχολείων αναντίρρητα αύξησε τα κρούσματα. Σε αυτό το σημείο η κυβέρνηση μιλά για αναστολή λειτουργίας μόνο αν αρρωστήσουν το 50% συν ένα, πράγμα αδύνατο. Τώρα έχουμε μία νέα μετάλλαξη που όπως φαίνεται πως προσβάλλει κατεξοχήν τους νέους. Η κυβέρνηση ανοίγει τα σχολεία, εμείς συμφωνούμε σε αυτό, αλλά χωρίς να προσθέσει τίποτα επιπλέον από ένα τεστ. Είναι κοροϊδία, γιατί αυτό το τεστ λείπει από τα φαρμακεία. Μαζεύτηκαν από τις 7 το πρωί μαθητές με γονείς στα σχολεία, φυσικά και παιδιά που είχαν κρούσμα ήρθαν σε επαφή με άλλα παιδιά, χάθηκαν δύο ώρες! Από την αρχή της χρονιάς έχουν χαθεί  πάρα πολλές εκπαιδευτικές ώρες».

Χρύσα Κιατίπη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Δ’ ΣΣ τίμησε τη «Μάχη των Οχυρών» παρουσιάζοντας το τιτάνιο έργο και το σθεναρό αγώνα

Πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση με κατασκευαστικά στοιχεία για τα οχυρά, αλλά και τη σ…