Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Παραμένει πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου ο Χρήστος Παπαθεοδώρου

Παραμένει πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου ο Χρήστος Παπαθεοδώρου

0

Στην ειδική συνεδρίαση της Κυριακής εξελέγη αντιπρόεδρος ο Ιρφάν Χατζηγκενέ και γραμματέας ο Ριτβάν Κουράκ

Νέος αντιπρόεδρος του ΠΣ ο Ιρφάν Χατζηγκενέ

Επανεξελέγη πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου ο περιφερειακός σύμβουλος Δράμας Χρήστος Παπαθεοδώρου. Στην εκλογική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε δια ζώσης της Κυριακή στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου, αντιπρόεδρος εξελέγη ο Ιρφάν Χατζηγκενέ από την «Περιφερειακή Σύνθεση» και γραμματέας ο Ριτβάν Κουράκ από την «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία». Εκλογές πραγματοποιήθηκαν επίσης και για τα μέλη της Οικονομικής επιτροπής.

Γραμματέας του ΠΣ εξελέγη ο Ριτβάν Κουράκ

Με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο κ. Παπαθεοδώρου προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, στη συνεδρίαση του, στις 9-1-2022, με την ψήφο των συναδέλφων, ανανέωσε τη θητεία μου στη θέση του Προέδρου για άλλα δύο χρόνια.  Αποτελεί τιμή, για μένα, αυτό το γεγονός και οφείλω να διαβεβαιώσω όλους τους πολίτες της Περιφέρειας μας, ότι θα ανταποκριθώ με απόλυτη ευθύνη στα καθήκοντα μου, όπως έκανα μέχρι σήμερα.

Θέλω να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου προς τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, κ. Χρήστο Μέτιο για την απόφαση του να με προτείνει, εκ νέου, για το αξίωμα του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τα μέλη της παράταξης μου, της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης, που με περιέβαλαν για δεύτερη φορά με την εμπιστοσύνη τους.

Ο «Κλεισθένης» δημιούργησε μία πρωτόγνωρη πραγματικότητα, για τα μέχρι τώρα δεδομένα, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την οποία κληθήκαμε να διαχειριστούμε. Τα δύο χρόνια που πέρασαν, ζήσαμε κρίσιμες στιγμές στο Περιφερειακό Συμβούλιο, δυνατές αντιπαραθέσεις και έντονες συζητήσεις. Κάποιες καταστάσεις δε θα έπρεπε να έχουν συμβεί, αλλά σε καμία περίπτωση δεν καθόρισαν τη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα του Οργάνου. Η πιο σπουδαία, θεσμικά, διαπίστωση είναι ότι η νομιμότητα τηρήθηκε, κατά γράμμα, και το κύρος του Περιφερειακού Συμβουλίου διαφυλάχθηκε, ενώ σταδιακά οι συνεδριάσεις εξομαλύνθηκαν.

Αυτά τα δύο χρόνια αποτέλεσαν και για μένα μια χρήσιμη, συμπυκνωμένη εμπειρία, η οποία αποτελεί εφόδιο για την επόμενη περίοδο. Θα συνεχίσω να εργάζομαι για τη βελτιωτική πορεία του Περιφερειακού Συμβουλίου, επιδιώκοντας τη συνεργασία όλων των συναδέλφων.

Συνεχίζουμε, με την ευχή η επόμενη περίοδος να είναι ακόμη πιο ουσιαστική και παραγωγική, προς όφελος των πολιτών της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης».

Από την πλευρά του ο νέος αντιπρόεδρος Ιρφάν Χατζηγκενέ δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον επικεφαλής της παράταξης μας Χριστόδουλο Τοψίδη για την επιλογή του στο πρόσωπό μου, αλλά και όλους και όλες τους/τις συναδέλφους που με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους. Δεσμεύομαι να υπηρετήσω τον θεσμό με σεβασμό και προσήλωση και πάντα πιστός στις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύει η παράταξή μας. Εύχομαι σε όλους τους νεοεκλεγέντες “Καλή και παραγωγική θητεία”». Και ο Ριτβάν Κουράκ στη δήλωσή του σημείωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά από τα βάθη της καρδιάς μου τον επικεφαλής της παράταξής μας κύριο Κώστα Κατσιμίγα που με πρότεινε για τη θέση του γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ και όλους τούς συναδέλφους όλων των παρατάξεων που με τίμησαν με την ψήφο τους. Εύχομαι σε όλους δημιουργική και παραγωγική θητεία».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διαμορφώνοντας την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη: Συνέντευξη με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Δαμιανό Καγγελίδη

Ο επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Μαζί για την Αλλαγή» επισημαίνει: «Εμείς πιστεύο…