Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αρνητική η ΑΜΘ στην αύξηση του κομίστρου στα ταξί

Αρνητική η ΑΜΘ στην αύξηση του κομίστρου στα ταξί

0

Β. Γεωργιάδης: «Είμαστε μακριά από την αντικατάσταση των συμβατικών οχημάτων ταξί με ηλεκτροκίνητα»

Συνάντηση της Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Ταξί με τον υφυπουργό Μεταφορών. Ένταξη στους πληττόμενους ΚΑΔ, αύξηση κομίστρου και ενίσχυση ζήτησαν οι ταξιτζήδες

Την αύξηση του κομίστρου στα ταξί δεσμεύτηκε ότι θα εισηγηθεί ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος αμέσως μόλις σταθεροποιηθεί η κατάσταση της πανδημίας στο προεδρείο της Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Ταξί με το οποίο συναντήθηκε. Επίσης, τον Φεβρουάριο αναμένεται να ανοίξει και η πλατφόρμα για την ενισχυμένη επιδότηση που θα φτάνει και τα 22.500 ευρώ ανά αιτούντα για την αντικατάσταση συμβατικού οχήματος ταξί με ηλεκτροκίνητο. Ωστόσο, όπως επεσήμανε στους αυτοκινητιστές ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας με τον οποίο συναντήθηκαν, σε πρώτη φάση θα καλυφθούν μόνο 2.000 αιτήσεις.

Ειδικότερα:

-Η πλατφόρμα για την κατάθεση των αιτήσεων θα ανοίξει στο τέλος Φεβρουαρίου.

-Το συνολικό ποσό της επιδότησης (έως 22.500 ανά αιτούντα) θα μοιραστεί αναλογικά ανά Περιφέρεια.

-Σε πρώτη φάση η επιδότηση μπορεί να καλύψει έως 2.000 αιτήσεις.

-Όσοι υποβάλλουν αίτηση και προβούν σε παραγγελία ηλεκτροκίνητου ταξί θα έχουν το ίδιο δικαίωμα παράτασης (στην αντικατάσταση αυτοκινήτου) που ισχύει και για τα υπόλοιπα οχήματα ταξί.

Αιτήματα της Ομοσπονδίας

-Άμεση ένταξη του ΚΑΔ 4932 στις πληττόμενες επιχειρήσεις

-Αύξηση κομίστρου

-7θεσια-9θεσια, επέκταση και σε άλλες Περιφέρειες της χώρας

-Άμεση αξιοποίηση της ψηφιακής πλατφόρμας για τις συμβάσεις των ΕΙΧ.

-Έλεγχος στις ιστοσελίδες των ΕIΧ (που πουλάνε διαδρομές κάτω των προκαθορισμένων τιμών).

«Δεν τασσόμαστε υπέρ της αύξησης του κομίστρου στα ταξί, όμως δεν θα απέχουμε σε περίπτωση καθολικής εφαρμογής της απόφασης»
Βασίλης Γεωργιάδης
Πρόεδρος των ταξί Ξάνθης

Μακριά ακόμη η αντικατάσταση των οχημάτων ταξί με ηλεκτροκίνητα στην Ξάνθη

Στο «Ε» μίλησε ο Πρόεδρος των ταξί Ξάνθης, Βασίλης Γεωργιάδης, καταθέτοντας τη θέση και τα προβλήματα των ιδιοκτητών ταξί του νομού μας.

Ο ίδιος σημείωσε: «Λόγος γίνεται για επιδότηση που αφορά την αγορά ηλεκτροκίνητων ταξί. Συνολικά θα δοθούν 22.500 ευρώ ανά αιτούντα, ποσό που  περικλείει και την αντικατάσταση του παλιού. Σε πρώτη φάση η επιδότηση μπορεί να καλύψει έως 2.000 αιτήσεις. Εμείς, βέβαια είμαστε αρκετά μακριά από κάτι τέτοιο, αφού δεν διαθέτουμε τις κατάλληλες υποδομές. Στην Ξάνθη ο αριθμός των ταξί φτάνει στα 100 εντός της πόλης και συνολικά 167 στο νομό».

Αναφερόμενος στην πιθανότητα αύξησης του κομίστρου, σημείωσε: «Εμείς ως Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεν τασσόμαστε υπέρ στο μέτρο αύξησης του κομίστρου. Ωστόσο, αν τελικά η απόφαση εφαρμοστεί καθολικά, εμείς δε θα απέχουμε».

Τέλος, σχετικά με την υποχρεωτική  χρήση συσκευών ηλεκτρονικής χρέωσης POS, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως δεν έχει τεθεί κάποιο τέτοιο ζήτημα για τα ταξί. Ωστόσο, δεν απέκλεισε να ισχύσει κάτι τέτοιο μακροπρόθεσμα.

Χρύσα Κιατίπη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…