Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αντιδρά η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών της ΑΜΘ στην άδεια ειδικού σκοπού

Αντιδρά η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών της ΑΜΘ στην άδεια ειδικού σκοπού

0

Διαμαρτύρονται γιατί χρεώνεται και ημέρα κανονικής άδειας, ενώ περιορίζεται σε πέντε ημέρες ανεξάρτητα από την πορεία της υγείας του παιδιού

Αντιδράσεις για τον τρόπο που θα χορηγείται η άδεια ειδικού σκοπού στους γονείς μαθητών που νοσούν με covid, εκφράζει η Ομοσπονδία γονέων και κηδεμόνων μαθητών της ΠΑΜΘ. Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει η απόφαση της Κυβέρνησης να τιμωρεί ουσιαστικά τους γονείς που πρέπει να απουσιάζουν από τη δουλειά τους για να συνδράμουν το παιδί τους, αν πρέπει και το ίδιο να απουσιάζει από το σχολείο λόγω κρούσματος κορωνοϊού.

Οι γονείς μπορούν να απουσιάζουν μόνο 5 ημέρες, ανεξάρτητα της πορείας της υγείας του παιδιού τους, θα χρεώνονται ημέρες από την κανονική τους άδεια και δε θα λαμβάνουν πλήρεις αποδοχές… Με άλλα λόγια, οι ίδιοι (Υπ. Παιδείας και Κυβέρνηση) που αποκλειστικά ευθύνονται για την τεράστια διασπορά του κορωνοϊού στα σχολεία, που δεν παίρνουν κανένα μέτρο για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία, έρχονται να τιμωρήσουν κι από πάνω τους γονείς επειδή τα παιδιά τους νοσούν (!), κόβοντάς τους το μισό μεροκάματο!

Αλήθεια αναρωτιόμαστε, ποιοι επωφελούνται από αυτή την τροπολογία και για ποιους τελικά δουλεύει και νομοθετεί η Κυβέρνηση και το Υπουργείο;

Τέρμα πια η κοροϊδία. Εδώ και τώρα ανάκληση αυτής της απαράδεκτης απόφασης.

Απαιτούμε άδεια με πλήρεις αποδοχές, χωρίς να χρεώνεται η κανονική μας άδεια όσο πρέπει να είμαστε στο σπίτι δίπλα στα παιδιά μας που νοσούν.

Αρκετά πληρώσαμε την κωμωδία που λέγεται “διαχείριση της πανδημίας στα σχολεία”».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μόλις δέκα τα νέα κρούσματα στην Ξάνθη

126 συνολικά στην ΑΜΘ   Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τετάρτη 25 Μαΐου ότι τα νέα εργαστηριακ…