Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΑΜΘ: Αυξήθηκε η παραβατικότητα των ανηλίκων λόγω της πανδημίας

ΑΜΘ: Αυξήθηκε η παραβατικότητα των ανηλίκων λόγω της πανδημίας

0

Δηλώσεις της η ΓΓ της Εταιρείας Προστασίας Ανήλικων Εφετείου Θράκης Ευ. Αϊβατζίδου για το φορέα που έχει υπό την επίβλεψή του 287 παιδιά με παραβατική συμπεριφορά

Τον τριπλασιασμό του ποσοστού της παραβατικότητας ανηλίκων στην περιφέρεια ΑΜΘ, ανακοίνωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, η γενική γραμματέας της Εταιρείας Προστασίας Ανήλικων Εφετείου Θράκης κ. Ευαγγελία Αϊβατζίδου.

Η ΕΠΑΘ με τριανταπεντάχρονη δράση, δημιουργήθηκε με σκοπό την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας των ανηλίκων . Λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης υπό την προεδρεία του εκάστοτε Εισαγγελέα Εφετών και με 7μελες ΔΣ διορισμένο από το Υπουργείο.

Στην περιοχή ευθύνης της ΕΠΑΘ που εκτείνεται από την Καβάλα μέχρι και τον Έβρο έχει στην επίβλεψη και την προστασία της 287 εγγεγραμμένα παιδιά που αντιμετωπίζουν πολλαπλά προβλήματα δεδομένου ότι βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας κάτι που οδηγεί στην παραβατική συμπεριφορά.

«Δεν προλαβαίνουμε λόγω της πληθώρας των αιτήσεων να τις αξιολογήσουμε αλλά δεν έχουμε και την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθούμε» σημείωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η κ Αϊβατζίδου και πρόσθεσε ότι «η επιχορήγηση των 80.000 ευρώ ετησίως δεν αρκεί για την κάλυψη των μισθών των υπαλλήλων αλλά και των λειτουργικών εξόδων για τις ανάγκες των παιδιών» γι’ αυτό και συχνά ζητούν την συμπαράσταση  των πολιτών.

Από το 1988 που η ίδια παρέχει τις υπηρεσίες της στην ΕΠΑΘ ο όγκος των  παιδιών με παραβατικη συμπεριφορά στο δικαστήριο έχει τριπλασιασθεί. «Αν είχαμε 100 παιδιά, τώρα είναι τριακόσια» ανέφερε για να προσθέσει ότι «ο Έβρος καταλαμβάνει πάνω από το 50% των περιστατικών ανηλίκων παιδιών με παραβατικότητα. Ίσως αυτό να σημαίνει ότι είναι ένας φτωχός νομός διότι όπως  εξηγεί, η φτώχεια οδηγεί στην παραβατικότητα.»

Η πανδημία επηρέασε αρνητικά, αυξάνοντας τις ανάγκες των παιδιών αφού οι γονείς τους δεν έκαναν μεροκάματο για να τα συντηρήσουν.

Στο πλαίσιο της λειτουργίας του φορέα παρακολουθούνται από κοινωνική λειτουργό που δυστυχώς είναι μια και μοναδική για 300 περιπτώσεις γι’ αυτό και τα μέλη του ΔΣ αναλαμβάνουν αυτό το ρόλο.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ενδοοικογενειακή βία μεταξύ στρατιωτικών

Ένα ζευγάρι στρατιωτικών από την περιοχή του Έβρου εμπλέκεται σε υπόθεση ενδοοικογενειακής…