Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εκδηλώσεις της Μητρόπολης Ξάνθης την Κυριακή για την Εορτή των Τριών Ιεραρχών

Εκδηλώσεις της Μητρόπολης Ξάνθης την Κυριακή για την Εορτή των Τριών Ιεραρχών

0

Με αφορμή την εορτή και μνήμη των Αγίων Τριών Ιεραρχών και προστατών της Ελληνικής Παιδείας, η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου διοργανώνει προς τιμήν των Εκπαιδευτικών εκδηλώσεις.

Συγκεκριμένα την Κυριακή  30 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 07:00-10:30 θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό  Ναό της Του Θεού Σοφίας Ξάνθης και Μνημόσυνο των Διδασκάλων και Ευεργετών της Παιδείας του Γένους ημών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα ακολουθήσει Δεξίωση στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης. Η είσοδος των μαθητών και εκπαιδευτικών στη ΛΑΦΞ θα ελέγχεται βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων και θα γίνεται με την επίδειξη των σχετικών πιστοποιητικών.

Το απόγευμα και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση στην αίθουσα «Βιργινία Τσουδερού» (Καπναποθήκες ‘’Π’’) του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης. Την εόρτιο ομιλία θα εκφωνήσει η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων κ. Άννα Αγγελοπούλου με θέμα «Ατενίζοντας τους Τρεις Ιεράρχες από τον 21ο αιώνα: εικόνες και όψεις από το βίο και το έργο τους μέσα από τον καθρέπτη της σύγχρονης εποχής».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …