Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΡΙΖΑ: Καταγγελία για τη διασωλήνωση ασθενών εκτός ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Ξάνθης

ΣΥΡΙΖΑ: Καταγγελία για τη διασωλήνωση ασθενών εκτός ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Ξάνθης

0

Ευθύνες για την αναστολή λειτουργίας της Εντατικής στο ΓΝΞ καταλογίζει στην κυβέρνηση η τοπική οργάνωση -4 οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ τη Δευτέρα

Τη διασωλήνωση ασθενών εκτός ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Ξάνθης καταγγέλλει η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση για τη μη επαρκή στελέχωση, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει η Εντατική της Ξάνθης για να καλύψει επείγουσες ανάγκες της πανδημίας. Η σχετική ανακοίνωση-καταγγελία αναφέρει: «καθημερινό φαινόμενο στο νοσοκομείο Ξάνθης αποτελεί η νοσηλεία διασωληνωμένων ασθενών με κορωνοϊό, εκτός ΜΕΘ (τη Δευτέρα ήταν 4)! Όπως γνωρίζουν όλοι, πλην του κ. Μητσοτάκη, η πιθανότητα θανάτου (σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε σε έγκριτο διεθνές ιατρικό περιοδικό) σε αυτή την περίπτωση είναι 99%! Δυστυχώς δεν αρκεί, ούτε η απλή σύνδεση του ασθενούς στον αναπνευστήρα και στα μόνιτορ, ούτε η υπεράνθρωπη προσπάθεια των γιατρών και νοσηλευτών της κλινικής covid στο νοσοκομείο μας.

Συχνά οι μη εξειδικευμένοι γιατροί και νοσηλευτές αδυνατούν να καταλάβουν τις ενδείξεις των οργάνων.

Χρειάζεται εξειδικευμένη γνώση για τη ρύθμιση του αναπνευστήρα. Γι΄ αυτό ακριβώς η νομοθεσία για την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έχει θεσπίσει ειδικούς κανόνες: για 6 ασθενείς χρειάζονται 4 γιατροί, 5 νοσηλευτές και 2 φυσικοθεραπευτές.

Η δε ειδικότητα του εντατικολόγου απαιτεί 2 χρόνια εκπαίδευση (7 μαζί με την βασική εκπαίδευση παθολόγου, αναισθησιολόγου, πνευμονολόγου ή χειρουργού) και τουλάχιστον 6μηνη για τους νοσηλευτές μετά τη λήψη πτυχίου.

Η ΜΕΘ του νοσοκομείου μας, παρά την ύπαρξη 2 εντατικολόγων και ενός έμπειρου γιατρού που έχει θητεύσει σε αυτή, παραμένει κλειστή, γιατί κυβέρνηση και διοίκηση επιμένουν εδώ και 2 χρόνια να μην προσλαμβάνουν το αναγκαίο προσωπικό.

Και φυσικά δεν είναι πεταμένα λεφτά όπως ισχυρίζεται ο υπουργός της ΝΔ κ. Γεραπετρίτης.

Πεταμένα λεφτά η ενίσχυση των νοσοκομείων μας με το αναγκαίο προσωπικό που θα έσωζαν πολλές ανθρώπινες ζωές;

Ήρθε η ώρα, αυτή η κυβέρνηση είτε να αναλάβει τις ευθύνες της είτε να σηκωθεί να φύγει μια ώρα αρχύτερα. Καθημερινά «σπάμε» κάθε ρεκόρ νεκρών συμπολιτών μας. Φτάνει».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόταση μορφής κατέθεσε αιφνιδιαστικά ο Αλέξης Τσίπρας

«Η κυβέρνηση δεν χαίρει της εμπιστοσύνης των πολιτών», αναφέρει το κείμενο. Υπέρ της πρότα…