Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στα Best Tourism Villages από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού το Σουφλί

Στα Best Tourism Villages από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού το Σουφλί

0

Σημαντική διάκριση για τον ακριτικό δήμο. Επελέγη ως ένα από τα καλυτέρα παραδείγματα για την ανάπτυξη τουρισμού υπαίθρου και αγροτουρισμού

Ο ακριτικός δήμος Σουφλίου επελέγη την Πέμπτη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (ΠΟΤ) ως ένα από τα καλυτέρα παραδείγματα για την ανάπτυξη τουρισμού υπαίθρου και αγροτουρισμού. Το Σουφλί αποτέλεσε ένα από τα 41 χωριά που διακρίθηκαν μέσα από περισσότερες από 170 υποψηφιότητες από 75 χώρες.

Για την επιλογή των ελληνικών φακέλων υποψηφιοτήτων, η υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη συνέστησε το προηγούμενο καλοκαίρι ειδική επιτροπή που αποφάσισε ομόφωνα να υποβληθούν οι υποψηφιότητες του Σουφλίου, της Δυτικής Σάμου και της Αλοννήσου.

Η τελική επιλογή έγινε από τον ΠΟΤ και η βράβευση του Σουφλίου έγινε την Πέμπτη στη Μαδρίτη στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού.

Η αρμόδια Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε σχετικά: «Είναι εξαιρετικά ευχάριστο το γεγονός ότι το Σουφλί, ανάμεσα σε τόσους προορισμούς διεθνώς, επιλέγεται να αποτελέσει μέρος ενός παγκόσμιου δικτύου που προωθεί τα καλύτερα παραδείγματα βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης υπαίθρου. Το Σουφλί, ως ένας ιδιαίτερος τουριστικός προορισμός, έχει πολλά να προσφέρει αλλά και να αποκομίσει από το δίκτυο των Best Tourism Villages, στην ανταλλαγή εμπειριών, τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών. Είμαστε ευγνώμονες για την εμπιστοσύνη του δικτύου BTV και του ΠΟΤ, και είμαι βέβαιη ότι αυτή θα είναι η αρχή μιας εξαιρετικά γόνιμης συνεργασίας και ενός πολύ ενδιαφέροντος ταξιδιού για το ακριτικό μας Σουφλί και τους κατοίκους του».

«Το Σουφλί εισέρχεται έτσι στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, επιδεικνύοντας εξωστρέφεια, θάρρος και πρωτοβουλία, προσλαμβάνοντας με τον τρόπο αυτό την ξεχωριστή δυνατότητα να προβάλει και να αξιοποιήσει όλα εκείνα που συνιστούν τη διαχρονική του μοναδικότητα», σημείωσε η δημοτική αρχή.

Εμφανώς συγκινημένος, ικανοποιημένος,  αλλά και πολύ υπερήφανος για αυτή την διάκριση του Δήμου Σουφλίου στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, ο δήμαρχος Παναγιώτης Καλακίκος παραλαμβάνοντας το τρόπαιο από κοινού με την Υφυπουργό Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη, δήλωσε από την κατάμεστη από εκπροσώπους από όλο τον κόσμο αίθουσα του Madrit Marriott Auditorium Hotel and Convention Center: « Το ακριτικό Σουφλί αποτελεί πια την πρώτη και μοναδική περιοχή στην Ελλάδα που κατέκτησε το δικαίωμα χρήσης του σήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού! Αυτό αποδεικνύει περίτρανα ότι αποτελεί έναν ευλογημένο τόπο που κατοικείται από εξαίρετους ανθρώπους και συγκεντρώνει ενδιαφέροντα συγκριτικά πλεονεκτήματα ικανά να στηρίξουν κάθε προσπάθεια ανάπτυξης. Ας αποτελέσει αυτή η διάκριση το λόγο να διαπιστωθεί η αξία αυτού του τόπου και η αφορμή να τύχει της αρμόζουσας αντιμετώπισης από όλους και ειδικότερα τους κεντρικούς φορείς και υπευθύνους της χώρας μας. Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού για την ιδιαίτερη τιμή που μας έκανε! Ανυπομονούμε να ξεκινήσει η κοινή μας συνεργασία!».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βγήκε η προκήρυξη για 6 θέσεις στο Νοσοκομείο Ξάνθης

Δύο θέσεις στα Κ.Υ. Εχίνου και Σταυρούπολης – Δείτε τις ειδικότητες 817 θέσεις ΠΕ και ΤΕ &…