Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Σκυλακάκης: Πώς θα δοθεί το έκτακτο επίδομα σε υγειονομικούς και χαμηλοσυνταξιούχους

Σκυλακάκης: Πώς θα δοθεί το έκτακτο επίδομα σε υγειονομικούς και χαμηλοσυνταξιούχους

0

Για τον τρόπο χορήγησης της έκτακτης ενίσχυσης στους υγειονομικούς πριν τα Χριστούγεννα μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Όπως ανέφερε, αναζητείται ένα παράθυρο σε σχέση με τις πληρωμές του Δημοσίου και πως εάν δεν καταστεί δυνατό θα δοθεί με τους μισθούς του Δεκεμβρίου, πριν το τέλος του μήνα.

Το ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι υγειονομικοί, όπως είπε αναμένεται σχετική εισήγηση από του υπουργείο Υγείας διότι μένει να αποσαφηνιστεί ποιο διάστημα θα καλύπτει αυτή η ενίσχυση, δηλαδή αν θα ξεκινά από Σεπτέμβριο ή νωρίτερα.

Για τους χαμηλοσυνταξιούχους, διευκρίνισε πως θα καταβληθεί και σε όσους λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη. Το μόνο κριτήριο που υπάρχει είναι να έχουν βγει σε σύνταξη, είπε στην ΕΡΤ.

Απαντώντας σε ερώτηση για το κοινωνικό μέρισμα είπε ότι «Κοινωνικό μέρισμα υπάρχει όταν έχεις πλεόνασμα».

Ο κ. Σκυλακάκης χαρακτήρισε το 2022 «χρονιά αυξήσεων στους μισθούς» ωστόσο σημείωσε πως είμαστε σε μία περίοδο περίεργη.

«Η πραγματική αύξηση των μισθών έρχεται από την αύξηση του εθνικού πλούτου, όταν η ζήτηση εργασίας είναι πιο μεγάλη από την προσφορά, όταν η ανεργία πέφτει και η οικονομία ζεσταίνεται. Η μείωση της ανεργίας γίνεται, το ΑΕΠ αυξάνεται, όταν θα ξεπεραστεί το εμπόδιο της πανδημίας, δεν βλέπω γιατί να μην πάμε πολύ πιο γρήγορα» κατέληξε.

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τη χορήγηση σύνταξης σε οφειλέτες – Η απόφαση

Ποιες εκκρεμείς συντάξεις θα δοθούν πρώτα Έτοιμη προς υπογραφή είναι η απόφαση για τη χορή…