Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Σε ισχύ από αύριο στις 6 τα νέα μέτρα- Ρεβεγιόν έως τις 02.00-τέλος η μουσική και οι όρθιοι στη διασκέδαση

Σε ισχύ από αύριο στις 6 τα νέα μέτρα- Ρεβεγιόν έως τις 02.00-τέλος η μουσική και οι όρθιοι στη διασκέδαση

0

Μέχρι τις 12 τις υπόλοιπες ημέρες

Το πακέτο μέτρων που είχε προγραμματιστεί να τεθεί σε ισχύ από τις 3 Ιανουαρίου θα ισχύει τελικά από αύριο στις 6 το πρωί. Επιπλέον κόβεται η μουσική σε εστίαση και διασκέδαση, ενώ προβλέπεται μια εξαίρεση για την παραμονή Πρωτοχρονιάς: Να λειτουργήσει η εστίαση και η διασκέδαση μέχρι τις 2 τη νύχτα με όλους όμως τους περιορισμούς που έχουν αναφερθεί.

Η μεγάλη μετάδοση της μετάλλαξης Όμικρον, η οποία όπως είπε και ο Θάνος Πλεύρης είναι πλέον κυρίαρχη, έκανε ειδικούς και κυβέρνηση να αποφασίσουν την εσπευσμένη και πιο αυστηρή εφαρμογή των μέτρων.

«Στην κοινότητα η μετάλλαξη Όμικρον είναι η κυρίαρχη σε σχέση με τα κρούσματα που είδαμε χθες και που θα δούμε σήμερα. Επειδή όμως το ΕΣΥ πιέζεται από τη Δέλτα εκτιμούμε όλους τους παράγοντες για να μπορέσει να ανταπεξέλθει το σύστημα», είπε αρχικά ο υπουργός Υγείας και συμπλήρωσε: «Έχουμε συμφωνήσει με ιδιωτικές κλινικές να μας παρέχουν κλίνες και προσωπικό».

Ο κ. Πλεύρης επανέλαβε αυτό που δείχνουν οι μελέτες ότι δηλαδή «από τα πρώτα στοιχεία με την Όμικρον οι νοσηλείες είναι λιγότερες και μικρότερες σε διάρκεια σε σχέση με τη Δέλτα» και έστειλε μήνυμα για τους εμβολιασμούς: «Η επιτροπή ομόφωνα καλεί τους πολίτες να εμβολιαστούν, τα εμβόλια καλύπτουν πλήρως την Ομικρον. Πρέπει να σταματήσουμε τα fake news ότι δεν την καλύπτουν. Οτι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σήμερα οφείλεται στην αύξηση των εμβολιασμών».

Προανήγγειλε δε, επανεξέταση του πλαισίου της υποχρεωτικότητας. «Η κυβέρνηση θα επανεκτιμήσει το πλαίσιο της υποχρεωτικότητας, καθώς και για το χρόνο ισχύος των πιστοποιητικών», είπε.

Ακολούθως, εξήγγειλε ότι τα μέτρα θα εφαρμοστούν από αύριο στις 6: «Με τη δεδομένα αύξηση των κρουσμάτων που ήταν αναμενόμενη, τα μέτρα θα εφαρμοστούν από αύριο στις 6 το πρωί.

Ετσι, Διασκέδαση-εστίαση θα λειτουργήσουν από αύριο ως εξής:

-Μόνο μέχρι τις 12 το βράδυ.

-Χωρίς όρθιους

-Απαγορεύεται η μουσική

Εξαίρεση: Για την παραμονή το ωράριο θα ισχύει μέχρι τις 2 το πρωί αλλά με όλες τις άλλες απαγορεύσεις.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος

Ολοκληρώθηκε η…απόβαση των τουρκικών γρι – γρι που σάρωναν όλο τον χειμώνα τα αφρόψαρα Ο μ…