Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

0

Χάνονται οικογένειες
Σ’ έναν νομό με υψηλά ποσοστά ανεμβολίαστων όπως οι Σέρρες, υπάρχουν πραγματικά δράματα. Συγκεκριμένα, ξεκληρίζονται, χάνονται οικογένειες λόγω κορωνοϊού.
Όσο κι αν στην ουσία το θέμα δεν μπορεί να κριθεί με τη λογική, εν τούτοις οι θάνατοι είναι γεγονός. Θάνατοι μεταξύ των μελών της ίδιας οικογένειας με διαφορά ημερών. Γονείς, παιδιά νέα «φεύγουν»  για ένα πείσμα, για ένα λάθος, για μια στάση ζωής που δεν ερμηνεύεται.
Δράματα που σημαδεύουν την ζωή όσων επέζησαν για πάντα.
-Τι να πει κανείς αλήθεια…
Γ.Δ.


Μας δουλεύουν…στρατιωτικά
Κι ενώ τα δράματα από τον κορωνοϊό συνεχίζονται ανά την χώρα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, γιορτινές μέρες τώρα, μας κοροϊδεύει.
Και πως το κάνει αυτό; Με το να δηλώνει πως είναι υψηλά τα ποσοστά εμβολιασμού των Ενόπλων Δυνάμεων. Κι επειδή τα νούμερα είναι αμείλικτα, ιδού τα στοιχεία:
Στρατός 63,51%, Ναυτικό 72,9% και Αεροπορία 62,23%.
Νούμερα δηλαδή λίγο πάνω από το 50%. Άρα υπάρχει περιθώριο ακόμη μεγάλο για να φθάσει στο 80-90%.
-Κάνω και μια σκέψη, έτσι για χαλάρωση: Οι υπόλοιποι γιατί δεν εμβολιάζονται; Μήπως φοβούνται το τσίμπημα;
Γ.Δ.


Τότε και Τώρα
Και με την ευκαιρία αυτή, του χαμηλού ποσοστού εμβολιασμένων στο Στρατό γενικά, θυμήθηκα ένα παρόμοιο γεγονός κατά τη θητεία μου.
Στην Τρίπολη λοιπόν, όπου παρουσιάζονταν κάθε ΕΣΣΟ, εξ’ αναβολής χιλιάδες νέοι, από τις πρώτες ακόμη ημέρες εκεί, εμβολιάζονταν. Κι όχι με ένα εμβόλιο αλλά δύο-τρία.
Μπαίναμε οι στρατιώτες στη σειρά, κατά φάλαγγα ενός άνδρα, χωρίς το στρατιωτικό πουκάμισο και δεξιά-αριστερά, ενώ περνούσαμε, υπήρχαν νοσοκόμοι που μας εμβολίαζαν. Όλους.
Φυσικά τα εμβόλια ήταν απαραίτητα διότι οι συνθήκες τότε ήταν διαφορετικές από σήμερα και μας εμβολίαζαν προληπτικά. Όλοι φυσικά δεχόντουσαν τον εμβολιασμό χωρίς δεύτερη κουβέντα.
-Αυτά τότε. Για το σήμερα, για μας τους παλιούς, η στρατιωτική θητεία είναι…Κολλέγιο.
Γ.Δ.


Στο 82% το ΔΠΘ
Να και άλλο ένα παράδειγμα που επιβεβαιώνει την θετική διαφορά της νεολαίας μας σήμερα. Λοιπόν, σύμφωνα με στοιχεία, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο έχει εμβολιαστεί το 82%.
Από την αρχή της πανδημίας οι φοιτητές μας έδειξαν υπευθυνότητα και σοβαρότητα και χωρίς πολλά λόγια εμβολιάστηκαν.
Μόλις το 18% παραμένει ανεμβολίαστο κι ανάμεσά τους και όσοι νόσησαν.
Οι νέοι μας, που εύκολα τους κατηγορούμε, έδειξαν το δρόμο και χωρίς πολλά λόγια.
Γ.Δ.


Απολογισμός των δήμων
Όσοι ασχολούνται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι σίγουρο πως γνωρίζουν και αποδέχονται ως μια κορυφαία αυτοδιοικητική πράξη τον ετήσιο Απολογισμό.
Εκεί, στον Απολογισμό, η δημοτική αρχή καταθέτει με στοιχεία τις δράσεις της, τις παρεμβάσεις και τα έργα που υλοποίησε κατά την προηγούμενη χρονιά.
Παρουσιάζει δηλαδή το συνολικό της έργο, όχι μόνον ενώπιον των υπολοίπων δημοτικών παρατάξεων αλλά και των δημοτών που επιθυμούν να πληροφορηθούν τη δράση του δήμου.
Κορυφαία όντως διαδικασία κι ελπίζουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα ν’ αντιμετωπιστεί όταν υλοποιηθεί.
Γ.Δ.


Μειώθηκαν μεν, υπάρχουν δε
Φίλος αναγνώστης τηλεφώνησε για να εκφράσει την ικανοποίησή του από τη διαπίστωση που έκανε ως προς τη μείωση του αριθμού των αδέσποτων σκύλων.
Όντως, είναι γεγονός πως έχει μειωθεί ο αριθμός των αδέσποτων σκύλων. Παράλληλα έχει αυξηθεί ο αριθμός των ζώων που υφίστανται στείρωση, ενώ σημαντικό ρόλο έχουν  παίξει και οι Φιλοζωϊκοί Σύλλογοι με τις δράσεις τους αλλά και τις δομές φιλοξενίας ζώων.
Προφανώς δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και την ύπαρξη του Δημοτικού Κυνοκομείου που κι αυτό προσφέρει από τη δική του πλευρά.
Σήμερα κάποια ζώα ζουν στην πόλη αδέσποτα, είναι μεγάλης ηλικίας και είναι ακίνδυνα.
Γ.Δ.


Οι κάλπες πάνε πίσω
Εκλογολογίας το ανάγνωσμα στοπ. Όλα δείχνουν πως δύσκολα έως απίθανο να προκηρύξει εντός του 2022 εκλογές ο Μητσοτάκης. Η συνέχιση της πανδημίας, η εμφάνιση της νέας παραλλαγής Όμικρον, βάζει φρένο σε κάθε εκλογικό σενάριο.
Όλα δείχνουν πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει στρέψει την προσοχή της τόσο ως προς την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, όσο και την υλοποίηση κεντρικών δεσμεύσεων στο επίπεδο της οικονομίας αλλά και της εκτέλεσης μιας σειράς σημαντικών έργων σε πανελλαδικό επίπεδο.
Έτσι, οι πολιτικές εξελίξεις θα περιμένουν ως προς την όποια εκλογολογία.
Γ.Δ.


21.657 κρούσματα! Μαύρο ρεκόρ από  την αρχή της πανδημίας
Μαύρη μέρα η χθεσινή. Ρεκόρ με 21.657  κρούσματα σημειώθηκε από την αρχή της πανδημίας στη χώρα. Προφανώς και οφείλεται στα πάρα πολλά τεστ που έγιναν αυτές τις μέρες και βρέθηκαν πολλά θετικά αν και πολλά ασυμπτωματικά αλλά και στην διασπορά της Όμικρον. Ειδικά στην Αττική έχει επικρατήσει κατά κράτος η μετάλλαξη μέσα σε λίγες μέρες από την εμφάνισή της. Προφανώς και η κυβέρνηση δεν θα περιμένει μετά την πρωτοχρονιά να εφαρμόσει τα νέα μέτρα που αποφάσισε καθώς η πανδημία δεν περιμένει.
Στην Ξάνθη διπλασιάστηκε και από 37 την Δευτέρα φτάσαμε τα 77 από την μια μέρα στην άλλη! Τα σχόλια δικά σας…
Μ.Ξ.


Πόσοι θα είναι;
Πρόκειται για ένα ερώτημα μεν, αλλά όχι ακόμη ιδιαίτερα επίκαιρο.
Το ερώτημα αφορά τους δημοτικούς συνδυασμούς που θα δούμε να συμπληρώνουν τα άτομα που χρειάζονται για έναν ευπρεπή αριθμητικά συνδυασμό.
Μάλιστα αποτρεπτικά ως ένα βαθμό λειτουργεί και η αλλαγή του εκλογικού νόμου που δεν θα είναι η απλή αναλογική. Ως εκ τούτου θα υπάρξουν δυσκολίες αρκετές στο να «στηθεί» συνδυασμός. Γι’αυτό και ο προβληματισμός του πόσοι θα είναι τελικά οι συνδυασμοί.
Εκείνο που με βεβαιότητα μπορούμε να πούμε είναι πως ο συνδυασμός Τσέπελη θα είναι στην αφετηρία, το ίδιο του Σάββα Μελισσόπουλου (μόνου ή και οι άλλοι τρεις μαζί), του ΚΚΕ και ίσως κάποιος άλλος που ετοιμάζεται ή θα ετοιμαστεί εν καιρώ.
Προβληματισμός υπάρχει για τον Δημαρχόπουλο, το τι τελικά θ’ αποφασίσει.
Γ.Δ.


Τώρα και ψηφιακή ταυτότητα (Πιερρακάκη …έγραψες πάλι!)
Άλλη μια εφαρμογή ήρθε από το Υπουργείο Ψηφιακής διακυβέρνησης για  να διευκολύνει τη ζωή μας εν μέσω  πανδημίας και ελέγχων των πιστοποιητικών. Είναι η ψηφιακή ταυτότητα που εκδίδεται μέσω της εφαρμογής Covid Free GR Wallet και πλέον  δεν θα απαιτείται με τον έλεγχο του πιστοποιητικού εμβολιασμού και η ταυτοποίηση με την ταυτότητα αφού η ταυτότητα θα είναι σε ψηφιακή μορφή με την φωτογραφία του κατόχου δίπλα στο πιστοποιητικό.
«Η αστυνομική ταυτότητα ξεκινά το πέρασμα της στην ψηφιακή εποχή. Από σήμερα μπορείτε να αποθηκεύετε το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας στο κινητό σας τηλέφωνο εύκολα και με ασφάλεια», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο  twitter ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης ανακοινώνοντας το άνοιγμα της πλατφόρμας.  Ότι και να πούμε είναι λίγο για τον κ. Πιερρακάκη. Είναι αυτός που εισήγαγε τη χώρα στην ψηφιακή εποχή, μέσα από μια πραγματική μεταρρύθμιση.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Ποιος βρωμίζει; Χρόνια τώρα παρακολουθώ όπως κι εσείς βέβαια τις φιλότιμες και αξιέπαινες …