Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

0

 Ανοησίες γονέων παιδεύουν παιδιά
Αυτή τη πρωτόγνωρη εμπειρία με τον κορωνοϊό, εδώ και δύο χρόνια, έχουμε δει κι έχουμε ζήσει παράξενα πράγματα. Πράγματα και ενέργειες που όχι μόνο δεν περιμέναμε αλλά ούτε υποψιαζόμασταν πως υπάρχουν.
Κι όμως, αποδείχτηκε πως η ανθρώπινη αφέλεια και ανοησία δεν έχουν όρια, δεν σταματά ούτε μπροστά στον κίνδυνο απώλειας της ίδιας της ζωής.
Ζήσαμε, ζούμε μια περίοδο που δεν περιμέναμε οι ίδιοι οι γονείς να υπονομεύουν την ζωή των παιδιών τους, να σταματήσουν τη μόρφωσή τους, να τα περιορίζουν από την κοινωνικοποίηση.
Ανερμήνευτη η ανθρώπινη ψυχή, κολλάει το μυαλό και χάνεται κάθε ίχνος λογικής.
Γ.Δ.


Σωστή κίνηση από Δένδια
Χειροκροτήθηκε απ’ όλους τους Θρακιώτες, κυρίως, η κίνηση του υπουργού Εξωτερικών Ν. Δένδια να παραθέσει δείπνο στους θρησκευτικούς ηγέτες της περιοχής μας.
Στο δείπνο ως γνωστόν προσκλήθηκαν οι Μητροπολίτες των Μητροπόλεων της Θράκης και οι 3 Μουφτήδες.
Η παράθεση του δείπνου σύμφωνα και με τις δηλώσεις του υπουργού, ήταν ένα ακόμα μήνυμα ειρηνικής συνύπαρξης χριστιανών και μουσουλμάνων στην περιοχή της Θράκης.
Κι αυτό, είναι γεγονός, πως αποτελεί μια υπαρκτή πραγματικότητα και την οποία δεν μπορεί, δεν στοιχειοθετεί κανείς για ν’ αρνηθεί. Θα τον διαψεύσουν τα γεγονότα.
Γ.Δ.


Από την ΠΑΣΠ Ξάνθης στην αρχηγία του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ
Ότι αποτελεί το πρόσωπο των ημερών ο νέος ηγέτης του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ε, γι’ αυτό δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση. Κι εδώ που τα λέμε, ο Ανδρουλάκης από την αρχηγία της ΠΑΣΠ Ξάνθης στην Πολυτεχνική, κατόρθωσε, σε λίγα χρόνια, να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.
Ενδιάμεσα μάλιστα είχε μια επιτυχημένη πορεία ως εκλεγμένος Γραμματέας και Ευρωβουλευτής με μεγάλο ποσοστό αποδοχής.
Βεβαίως, θα πουν κάποιοι πως από δω και πέρα αρχίζουν τα δύσκολα.
Θα συμφωνήσω τονίζοντας πως εδώ θα φανεί η αξία και το ειδικό βάρος του ηγέτη. Στα δύσκολα, όπου οι αποφάσεις είναι καθοριστικές.
Γ.Δ.


Ευθύνες και δουλειά
Η επιτυχία φέρνει χαρά και ευτυχία αλλά και τα δύο κρατούν λίγο. Κι αυτό γιατί το ΚΙΝΑΛ έχει πλέον πολλή δουλειά μπροστά του.
Οι όμορφες μέρες φεύγουν, οι γιορτές τελειώνουν, οι σημαίες διπλώνονται.
Αρχίζει η νέα περίοδος της δουλειάς και των καθοριστικών αποφάσεων που θα προσδιορίσουν και την πορεία που θα ακολουθηθεί.
Μια πορεία με ευθύνες διότι θ’ αφορούν αυτές την ίδια την κοινωνία γι’ αυτό και θα έχουν ειδικό βάρος αλλά και αντίκτυπο.
Ο Ανδρουλάκης και οι συνεργάτες του γνωρίζουν πως έχουν πολλή δουλειά, γνωρίζουν πως δεν έχουν περίοδο χάριτος, γνωρίζουν πως τους περιμένουν για να τους κρίνουν αυστηρά.
Γ.Δ.


Διπλή αφαίρεση
Όπως και να το δει και να το μετρήσει κανείς το αποτέλεσμα της εκλογής Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, οδηγείται σ’ ένα συμπέρασμα: Ότι δηλαδή τόσο ΝΔ όσο και ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα θα έχουν κάποια μείωση ψηφοφόρων τους.
Αυτό δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Ήταν και είναι σίγουρο πως θα υπάρξει μετακίνηση παλαιών ψηφοφόρων που μετακινήθηκαν προς τη Ν.Δ., όπως και προς το ΣΥΡΙΖΑ περισσοτέρων.
Εξάλλου αυτό επιθυμεί και προφανώς θα επιδιώξει η νέα ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.
Η στόχευση θα είναι και προς τις δύο πλευρές για να επαναπατριστούν όσοι για κάποιον λόγο έφυγαν. Εξάλλου η νέα ηγεσία τους δίνει την ευκαιρία αυτή της επιστροφής, γιατί να μην την δοκιμάσουν;
Άρα ο προβληματισμός βρίσκεται στα δεξιά και αριστερά του πολιτικού συστήματος.
Γ.Δ.


Πρέπει να λειτουργήσει ΤΩΡΑ η ΜΕΘ του νοσοκομείου μας!
Διάχυτη είναι η ανησυχία στην τοπική κοινωνία του νομού από τη μεγάλη θνησιμότητα που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα. Σε σχέση με τους κατοίκους του ο νομό μας έχει μεγάλο ποσοστό θνησιμότητας και αυτό είναι ένα ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί. Γιατί τόσοι θάνατοι από κορωνοϊό; Σ’ αυτό το ερώτημα επιχειρούμε να δώσουμε απάντηση στο σημερινό μας ρεπορτάζ και η αλήθεια είναι ότι άκρη δεν βγάλαμε. Οι μεν ιδιώτες γιατροί ρίχνουν το φταίξιμο στη μη λειτουργία της ΜΕΘ και σε ανεπαρκή στελέχωση του νοσοκομείου. Ζητούμενο ωστόσο παραμένει γιατί οι ιδιώτες γιατροί δεν πηγαίνουν στο νοσοκομείο να κάνουν καμιά εφημερία ή δεν ανταποκρίνονται στις προκηρύξεις για θέσεις που προκηρύσσονται άγονες. Σ’ αυτό δεν μας έδωσαν καμιά πειστική απάντηση. Απ’ την άλλη σ’ όλα τα νοσοκομεία των πόλεων της περιφέρειάς μας λειτουργούν ΜΕΘ και μόνο στο δικό μας είναι κλειστή από τον Μάιο του 2020. Δηλαδή να υποθέσουμε ότι μόνο στην Ξάνθη βγαίνουν άγονοι οι διαγωνισμοί;  Και γιατί;
Αυτό που πρέπει να επιδιώξουμε από την 4η ΥΠΕ και από το Υπουργείο Υγείας είναι να λειτουργήσει η ΜΕΘ και σ’ αυτή την προσπάθεια θα πρέπει να στρατευτούν όλοι οι φορείς. Ο αντιπεριφερειάρχης, οι δήμαρχοι, οι βουλευτές, όλοι. Να μην λείπει κανείς. Ο κόσμος πεθαίνει και πρέπει τουλάχιστον να είμαστε βέβαιοι ότι του παρέχονται οι καλύτερες δυνατές συνθήκες νοσηλείας και θεραπείας όπως σε μια ΜΕΘ.
Μ.Ξ.


Τι συμβαίνει με τα ψευδή rapid;
Και νέο ψευδές τεστ εντοπίστηκε στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου όπου κλιμάκιο του ΕΟΔΥ κάνει δωρεάν rapid test. Το περιστατικό μας το μετέφερε ο παθών. Βγήκε θετικό το rapid που του έκαναν την Δευτέρα και αμέσως μετά υποβλήθηκε σε δύο rapid σε φαρμακείο με την διαφορά μίας ώρας και αυτά βγήκαν αρνητικά. Την επομένη πήγε σε εργαστήριο και έκανε PCR το οποίο βγήκε κι αυτό αρνητικό. Έπρεπε όμως να κάνει και δεύτερο PCR για να πιστοποιηθεί το πρώτο. Έκανε και δεύτερο και βγήκε κι αυτό αρνητικό. Τώρα αρχίζει ο Γολγοθάς του αποχαρακτηρισμού γιατί μόλις έγινε το θετικό rapid ανέβηκε στο σύστημα. Κι αυτό πρέπει να γίνει με αίτηση στο αρμόδιο γραφείο του υπουργείου Υγείας και συγκεκριμένα στο Αυτοτελές τμήμα θεραπευτικών πρωτοκόλλων και μητρώων ασθενών του Υπουργείου Υγείας. Είναι αρκετά τα περιστατικά με ψευδή rapid. Τι συμβαίνει;
Και το ζήτημα είναι ότι ένα ψευδές αποτέλεσμα έχει εκτός από την ταλαιπωρία και οικονομικό, αν σκεφτεί κανείς ότι ένα PCR κοστίζει 50 ευρώ.
Μ.Ξ.


 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…