Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Παρεμβάσεις για την προσβασιμότητα των Ατόμων με Αναπηρίες στην Ξάνθη

Παρεμβάσεις για την προσβασιμότητα των Ατόμων με Αναπηρίες στην Ξάνθη

0

Ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα

Ισότιμη συμμετοχή στην τοπική κοινωνία με ράμπες σε 14 σχολικά κτίρια, 16 ζεύγη συσκευών αφής στο κέντρο, προσβασιμότητα στο κολυμβητήριο και διευκόλυνση μετακίνησης στην πόλη

Για τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει ο δήμος Ξάνθης προκειμένου να ενισχύσει την ισότιμη συμμετοχή των Ατόμων με Αναπηρία, ενημερώνει η δημοτική αρχή, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα. Όπως αναφέρει: «η Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρίες αποτελεί, πέραν του ισχυρού συμβολισμού και μια απαίτηση προς όλους, για επαναπροσδιορισμό της στάσης μας, με σεβασμό και ευαισθησία, αλλά και για εφαρμογή δράσεων για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το 10% του γενικού πληθυσμού.

Η ένταξη των Ανθρώπων με αναπηρία σε μια δίκαιη και ισότιμη κοινωνία παραμένει ένα σημαντικότατο ζητούμενο. Οι συνάνθρωποί μας δίνουν, πολλές φορές, μάχη επιβίωσης κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Η συγκατάβαση, ο οίκτος, η προκατάληψη, ακόμα και η αμηχανία δε χωρούν στη σύγχρονη πολιτική, κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή της χώρας μας.

Πολιτεία και κοινωνία οφείλουν να προωθούν αποτελεσματικές πολιτικές για την ομαλή κοινωνική ένταξη των Ατόμων με Αναπηρία, ώστε με όρους αξιοπρέπειας και ελευθερίας να συμμετέχουν ισότιμα στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Ξάνθης προωθεί ενέργειες για τη διευκόλυνση των ατόμων με αναπηρίες και την ισότιμη συμμετοχή τους στην τοπική κοινωνία. Συγκεκριμένα:

  • Προσβασιμότητα σχολικών κτιρίων: Το έργο προβλέπει παρεμβάσεις (κατασκευή ράμπας και προσαρμογή WC), για 14 σχολικά κτίρια, σε πρώτη φάση, όλων των βαθμίδων Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια), που βρίσκονται στα όρια του Δήμου
  • Συσκευές αφής: Συνολικά 16 ζεύγη συσκευών αφής θα τοποθετηθούν πιλοτικά στο κέντρο της πόλης
  • Κολυμβητήριο: Έχει τοποθετηθεί ένα ηλεκτροκίνητο αναβατόριο στο Δημοτικό Κολυμβητήριο, ενώ αναμένεται η τοποθέτηση δύο ακόμη. Παράλληλα, προβλέπεται η ελεύθερη είσοδος για τους ανθρώπους με αναπηρίες
  • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: Οριοθετούνται θέσεις στάθμευσης σε όλη την πόλη, με δικαιούχους, όσους κατέχουν Δελτίο ΑμεΑ. Παράλληλα, έχουν κατασκευαστεί αποτμίσεις πεζοδρομίων για την ευκολότερη μετακίνηση των ατόμων με κινητικά προβλήματα, σε διάφορα σημεία της πόλης».

Με δήλωσή του, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης υπογραμμίζει: «Ως Δημοτική Αρχή εστιάζουμε στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των συμπολιτών μας με αναπηρίες, προωθώντας δράσεις για τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών, ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση, την απασχόληση, αλλά και την καθημερινότητά τους».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεχίζεται η κόντρα για τη ΔΗΚΕΞ

Απαντά ο Χ. Ζεϊμπέκ στη δημοτική αρχή. Αναπαντά με αιχμές ο Μανώλης Φανουράκης Επαναπροώθη…