Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Νέο σύγχρονο σχολείο στην Διομήδεια του δήμου Αβδήρων

Νέο σύγχρονο σχολείο στην Διομήδεια του δήμου Αβδήρων

0

Υπογράφτηκε το συμφωνητικό με τον ανάδοχο του έργου μετά από διαγωνισμό

 

Μπήκε εργολάβος και στο σχολείο Αβδήρων για ενεργειακή αναβάθμιση – Αντίστοιχα έργα και σε άλλα σχολεία και δημόσια κτήρια στον δήμο Αβδήρων

 

 

Σ’ ένα νέο σχολείο με τις πιο σύγχρονες κτηριακές προδιαγραφές θα έχουν την δυνατότητα να φοιτούν μετά την αποπεράτωσή του,  οι μαθητές των οικισμών Διομήδειας, Μαγικού, Φελώνης, Αυξεντίου, Π. Κατραμίου και Αλκυώνης. Το νέο κτήριο θα κατασκευαστεί εντός του οικοπέδου του υπάρχοντος σχολείου το οποίο και θα αναβαθμιστεί ενεργειακά. Στο ίδιο οικόπεδο έχει μία αίθουσα νηπιαγωγείου και άλλες αίθουσες προκάτ για να καλύπτονται οι ανάγκες. Να σημειώσουμε ότι αυτή την στιγμή στο σχολείο φοιτούν 160 μαθητές.

Μπήκε εργολάβος για το νέο σχολείο της Διομήδειας

Μετά από δημοπρασία που διενεργήθηκε ανάδοχος του έργου αναδείχθηκε η Κοινοπραξία «Τασόπουλος Χρήστος κ Σία – Τασοπούλου Ευανθία». Ο δήμαρχος των Αβδήρων κ. Γιώργος Τσιτιρίδης υπέγραψε το συμφωνητικό με τον ανάδοχο του έργου. «Η κατασκευή κτιρίου αιθουσών διδασκαλίας Δημοτικού Σχολείου Διομήδειας», όπως είναι ο τίτλος του έργου είναι προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ. Θα κατασκευαστεί  ένα διώροφο κτίριο 700 τ.μ. με 7 αίθουσες διδασκαλίας και βοηθητικούς χώρους (W.C., αποθήκες, ανελκυστήρες κλπ), καθώς και προμήθεια εξοπλισμού. Το έργο έχει ημερομηνία παράδοσης μέσα στο 2023: «Ένα σημαντικό έργο για τις σχολικές υποδομές του Δήμου Αβδήρων ξεκινάει τον Ιανουάριο του 2022» , δήλωσε ο δήμαρχος κ. Τσιτιρίδης ευχαριστώντας τους μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αβδήρων και τους μελετητές.

Μπήκε εργολάβος και στο σχολείο Αβδήρων για ενεργειακή αναβάθμιση – Έργα ενεργειακής αναβάθμισης και σε άλλα σχολεία και δημόσια κτήρια

Με το κλείσιμο των σχολείων για τις  γιορτές των Χριστουγέννων μπαίνει εργολάβος και στο δημοτικό σχολείο Αβδήρων για έργα ενεργειακής αναβάθμισης τους σχολείου. Ο δήμος Αβδήρων έχει υπογράψει επίσης σύμβαση για έργα ενεργειακής αναβάθμισης και στο σχολείο του Πολυσίτου αλλά και στο Πολιτιστικό Κέντρο Κεσσάνης. Αρχές του έτους επίσης θα ξεκινήσει και η ενεργειακή αναβάθμιση του Δημαρχείου στην Γενισέα.

Να σημειώσουμε πως το 2019 δόθηκε έγκριση από την Περιφέρεια για δύο έργα ενεργειακής αναβάθμισης σχολικών κτιρίων στο Δήμο Αβδήρων. Το πρώτο, ύψους 259.250 ευρώ, αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού σχολείου Γενισέας, ενώ το δεύτερο, ύψους 212.595 ευρώ, αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού σχολείου Διομήδειας.

Ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Γιώργος Τσιτιρίδης κατά την υπογραφή του συμφωνητικού με τον εργολάβο του έργου κατασκευής του νέου σχολείου στην Διομήδεια

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος κ. Τσιτιρίδης στο «Ε» αναμένεται  από την Περιφέρεια η έγκριση για έργα ενεργειακής αναβάθμισης και στο Γυμνάσιο –  Λύκειο Αβδήρων και στο Γυμνάσιο Γενισέας: «Έχουμε την πρόθεση να αναβαθμίσουμε ενεργειακά όλα τα σχολεία και τα δημόσια κτήρια Με  αυτά τα έργα θα γίνει δυνατή η εξοικονόμηση ενέργειας για τα συγκεκριμένα σχολεία, τα οποία σήμερα στερούνται παντελώς θερμικής θωράκισης, θα μειωθούν οι λειτουργικές τους δαπάνες και θα καταστούν πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Περιμένουμε επίσης τις εγκρίσεις για τα δύο άλλα σχολεία το Μουσικό και το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Γενισέας που έχουμε δρομολογήσει», σημείωσε ο κ. Τσιτιρίδης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…