Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Μύλος» για  την ΔΕΥΑΞ στην Οικονομική

«Μύλος» για  την ΔΕΥΑΞ στην Οικονομική

0

Καταψήφισαν Μελισσόπουλος – Παπαχρόνης τον Ισολογισμό – Απολογισμό και Αποτελέσματα χρήσης

 

Κακή διαχείριση καταλογίζει στον πρόεδρο  Ι. Καμαρίδη ο Μελισσόπουλος – 500.000 ευρώ το πλεόνασμα χρήσης αλλά 10 εκ. ευρώ οι συσσωρευμένες ζημιές

 

Mε τακτική, μεικτή (δια ζώσης και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη), συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου,  ώρα 09:30 και 25 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Αυτό όμως που κυριάρχησε ήταν το πρώτο και αφορούσε την Έγκριση της αριθμ.162/2021 απόφασης του ΔΣ της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης, Αποχέτευσης Ξάνθης (ΔΕΥΑΞ), σχετικά με την Έγκριση Απολογισμού – Ισολογισμού – Αποτελεσμάτων χρήσης έτους 2020 με εισηγητή τον Αντιδήμαρχο Μ. Φανουράκη.

Καταψήφισαν Μελισσόπουλος – Παπαχρόνης

Τα οικονομικά στοιχεία της ΔΕΥΑΞ παρουσίασε ο κ. Φανουράκης ζητώντας την έγκριση του ισολογισμού και των αποτελεσμάτων χρήσης που παρουσιάζουν ένα πλεόνασμα της τάξης των 500.000 ευρώ. Όμως αυτό δεν στάθηκε ικανό για να πείσει την αντιπολίτευση για την σωστή διαχείριση και λειτουργία της ΔΕΥΑΞ.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Σάββας Μελισσόπουλος αντιπαράθεσε 4 λόγους αιτιολογώντας την αρνητική του ψήφο. Ειδικότερα εξέφρασε την ένστασή του γιατί το θέμα αυτό το οποίο όπως είπε ψηφίστηκε από το Διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΞ που έγινε δια περιφοράς και με απόντα τα 5 από τα 11 μέλη. Επίσης ένας πολύ σημαντικός λόγος είναι ότι η ΔΕΥΑΞ παρουσιάζει 10 εκ. συσσωρευμένες ζημιές. Επιπρόσθετα αναφέρθηκε στο θέμα της αντιδικίας της με την ΔΕΥΑ Νέστου με την οποία όπως έγινε γνωστό έχασε τα ασφαλιστικά μέτρα και τα χρέη της προς αυτή έχουν φτάσει τα 615.000 ευρώ! Ο κ. Μελισσόπουλος χαρακτήρισε κακή διαχείριση του προέδρου κ. Ιπποκράτη Καμαρίδη αφ’ ενός να κάνει διαπραγμάτευση και  να μπει σε διακανονισμό το 2019 και στην συνέχεια μετά από 1,5 χρόνο, το 2021 να ανακαλέσει αυτή την απόφαση και να συνεχίσει την αντιδικία με αμφίβολο αποτέλεσμα ρισκάροντας την διόγκωση του  χρέους προς την ΔΕΥΑ Νέστου.

Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…