Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία ΑΣΕΠ: Ένα βήμα πριν την έκδοση των 1.477 θέσεων στους δήμους

ΑΣΕΠ: Ένα βήμα πριν την έκδοση των 1.477 θέσεων στους δήμους

0
ergazomenoi 7

Θα προσληφθεί προσωπικό όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

 

Ένα βήμα πριν την έκδοση νέας προκήρυξης για την πρόσληψη 1.477 μονίμων στους δήμους, βρίσκεται το ΑΣΕΠ.

Από μέρα σε μέρα αναμένεται η αποστολή της προκήρυξης για δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο.

Θα προσληφθεί προσωπικό όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ).

Οι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις οφείλουν να κάνουν έγκαιρη προετοιμασία για την συμμετοχή τους στον διαγωνισμό.

 

Έρχονται 86 μόνιμες θέσεις

 

Φορείς και κατηγορίες

 

 

Τις τελευταίες πινελιές για την έκδοση νέας προκήρυξης μόνιμου προσωπικού βάζει το ΑΣΕΠ. Θα προσληφθούν 86 μόνιμοι υπάλληλοι σε όλη τη χώρα.

Η προκήρυξη αφορά 72 θέσεις ΠΕ, ΤΕ κατηγορίας στο Ελληνικό Κτηματολόγιο και 14 θέσεις στο υπουργείο Τουρισμού.

 

Θα προσληφθεί προσωπικό των κατηγοριών Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

 

Στόχος του ΑΣΕΠ είναι η δημοσιοποίηση της προκήρυξης έως το τέλος της χρονιάς.

 

 

«Βρέχει» προγράμματα από ΟΑΕΔ και Ταμείο Ανάκαμψης για ανέργους το 2022

 

 

Νέα προγράμματα για την απασχόληση 93.500 ανέργων αναμένεται να ενεργοποιήσει τους πρώτους μήνες του 2022 ο ΟΑΕΔ.

Ειδικότερα θα ξεκινήσει η υλοποίηση δυο νέων προγραμμάτων για 20.000 ανέργους με πόρους που θα διατεθούν μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και τριών προγραμμάτων με πόρους που έχει εξασφαλίσει ο ΟΑΕΔ για 19.000 ανέργους.

Παράλληλα θα διατεθούν 500 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για τη δημιουργία επιπλέον 54.500 νέων θέσεων απασχόλησης πλήρους απασχόλησης, ανεβάζοντας τον αριθμό των ωφελούμενων στις 93.500.

Προγράμματα

Μέσα στους πρώτους μήνες του 2022 θα προκηρυχθούν τα εξής προγράμματα:

-Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000 μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 45 ετών και άνω, σε περιοχές θύλακες υψηλής ανεργίας, συνολικού προϋπολογισμού 120 εκ. ευρώ.

Η δράση αφορά στην άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας και τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, σε περιοχές με υψηλό δείκτη ανεργίας, με έμφαση στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της πράσινης και κυκλικής οικονομίας, με διάρκεια επιχορήγησης 18 μηνών και μηνιαίο ποσό επιχορήγησης που θα κυμαίνεται στα 700 ευρώ.

 

-Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000 ανέργων που αντιμετωπίζουν εμπόδια στην ένταξη ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, συνολικού προϋπολογισμού 111 εκ. ευρώ.

Ωφελούμενοι της δράσης θα είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανεργίας του ΟΑΕΔ οι οποίοι ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, όπως άτομα με αναπηρία, αποφυλακισμένοι, απεξαρτημένοι, νεαρά παραβατικά άτομα που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο, θύματα ενδοοικογενειακής ή έμφυλης βίας, διεμφυλικά πρόσωπα και θύματα εμπορίας ανθρώπων, καθώς και άνεργοι που αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια στην ένταξη ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας όπως μητέρες που επιστρέφουν στην αγορά εργασίας μετά την ανατροφή των παιδιών τους, μακροχρόνια άνεργοι άνω των 24 μηνών ή ηλικίας άνω των 55 ετών, άτομα με πολύ χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, μονογονεϊκές οικογένειες, κλπ.

Η διάρκεια του προγράμματος θα κυμαίνεται από 1-2 χρόνια, ανάλογα με την κατηγορία του ανέργου, ενώ η μηνιαία επιχορήγηση μισθού και εισφορών θα κυμαίνεται στα 720 ευρώ.

-Πρόγραμμα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης με συνδυασμό με απόκτηση σχετικής επαγγελματικής εμπειρίας για 15.000 άνεργους ηλικίας 25-45 ετών,

-Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για 12.000 νέους ανέργους ηλικίας 18-30 ετών,

-Προγράμματα ανοικτού πλαισίου για 22.500 ανέργους και

-Πρόγραμμα δημιουργίας 5.000 νέων θέσεων εργασίας, με έμφαση στις γυναίκες, σε επιχειρήσεις της πράσινης οικονομίας.

Σύντομα θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για τον Β κύκλο του προγράμματος επιδότησης της εργασίας για 5.000 ανέργους 30 ετών και άνω, με έμφαση στις γυναίκες, στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Πελοποννήσου, Βόρειου Αιγαίου και Κρήτης. Το 12μηνης διάρκειας πρόγραμμα απευθύνεται σε επιχειρήσεις και τα ποσά της επιχορήγησης μισθού και ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη ανέργων σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης κυμαίνονται από 466,5 ευρώ το μήνα (5.598 ευρώ ετησίως) έως 700 ευρώ το μήνα (8.397 ευρώ ετησίως). Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος φτάνει τα 65 εκατ. ευρώ.

 

-Στο αμέσως επόμενο διάστημα σχεδιάζεται πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για 10.000 νέους ανέργους 18-29 ετών, διάρκειας 7 μηνών, στην Αττική και στην Κεντρική Μακεδονία, συνολικού προϋπολογισμού 65 εκατ. ευρώ, με στόχο την ενίσχυση της πρόσβασης των νέων στην αγορά εργασίας μέσω της απόκτησης εργασιακής εμπειρίας και την αντιμετώπιση της διαρροής επιστημονικού εργατικού δυναμικού

 

-Πρόγραμμα 12μηνης επιδότησης της εργασίας για 4.000 ανέργους 30 ετών και άνω, με έμφαση στις γυναίκες, στις Περιφέρειες Αττικής και Ν. Αιγαίου, προϋπολογισμού 26 εκατ. ευρώ. Ωφελούμενοι της Δράσης είναι άνεργοι ηλικίας 30 ετών και άνω εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενός μηνός κατά την ημερομηνία υπόδειξής τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2.

Προγράμματα με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης

Τα πρώτα 2 προγράμματα που θα υλοποιηθούν με πόρους ύψους 232 εκατ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης είναι τα εξής:

– Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000 μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 45 ετών και άνω, σε περιοχές θύλακες υψηλής ανεργίας, συνολικού προϋπολογισμού 120 εκ. ευρώ.

– Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000 ανέργων που αντιμετωπίζουν εμπόδια στην ένταξη ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, συνολικού προϋπολογισμού 111 εκ. ευρώ.

Τα υπόλοιπα προγράμματα που θα υλοποιηθούν με κονδύλια ύψους 268 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνουν:

– Πρόγραμμα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης με συνδυασμό με απόκτηση σχετικής επαγγελματικής εμπειρίας για 15.000 άνεργους ηλικίας 25-45 ετών,

– Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για 12.000 νέους ανέργους ηλικίας 18-30 ετών,

– Προγράμματα ανοικτού πλαισίου για 22.500 ανέργους και

– Πρόγραμμα δημιουργίας 5.000 νέων θέσεων εργασίας, με έμφαση στις γυναίκες, σε επιχειρήσεις της πράσινης οικονομίας.

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

13 μαθητές από την Ξάνθη διακρίθηκαν στον 830 Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό «Θαλής-Ευκλείδης»

Θα συμμετέχουν στην 40η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» στις 18 Φεβρουαρίου &nbs…