Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΟΞ:  Πήρε την 6η του νίκη και ανέβηκε στην κορυφή!

ΑΟΞ:  Πήρε την 6η του νίκη και ανέβηκε στην κορυφή!

0

Επικράτησε του ΠΑΟΚ Β΄ μέσα στη Θεσσαλονίκη (0-1)

Με τους τρεις βαθμούς της νίκης που πήρε στη Θεσσαλονίκη ο ΑΟΞ, επικρατώντας με το 0-1 επί του ΠΑΟΚ Β’, έφτασε στις 6 διαδοχικές νίκες κι έτσι έφτασε στους 19 βαθμούς σκαρφαλώνοντας στην κορυφή της βαθμολογίας.

Το γκολ της νίκης ήρθε στο 3ο λεπτό με τον Ginsari ενώ η ομάδα του Νίκου Κεχαγιά είχε αρκετές ευκαιρίες για να ανεβάσει το σκορ, κυρίως στο α’ μέρος, και μεταξύ αυτών χαμένο πέναλτι (11′) και δοκάρι (81′).

Στο 3′ μετά από φάση διαρκείας και σουτ του Θυμιάνη που απέκρουσε αμυνόμενος, ο Ginsari με σουτ από κοντά έκανε το 0-1, ενώ στο 11′ ο σκόρερ της ομάδας κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε άστοχα ο Ibraimi. Στο πρώτο μέρος οι νικητές απείλησαν και σε άλλες περιπτώσεις με τον Ibraimi πριν το άνοιγμα του σκορ και με τους Θυμιάνη, Ginsari και Monrose στις πιο χαρακτηριστικές στιγμές τους. Στο β’ μέρος ο Φαζός (81′) βρέθηκε σε θέση βολής μετά από εκτέλεση κόρνερ αλλά το σουτ του αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Φώτης Πολυχρόνης με α’ βοηθό τον Κωνσταντίνο Βρούζο, β’ βοηθό τον Γιάννη Μηνούδη της ΕΠΣ Πιερίας, ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Παναγιώτης – Ραφαήλ Τσιάρας (ΕΠΣ Καβάλας).

ΠΑΟΚ Β’ (Γκαρσία): Ταλιχμανίδης, Καλουτσικίδης (46′ Κουλούρης), Αποστολόπουλος, Κουλιεράκης, Παναγιώτου, Ουεντραόγκο, Σαλαμούρας (74′ Γρόσδης), Χατζηστραβός (87′ Φασίδης), Τάχατος, Τζίμας (67′ Μελετίδης), Γκορντετζιάνι (67′ Πανίδης).

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Κεχαγιάς): Izzo, Μπάτζιος, Φαζός, Τζανακάκης (70′ Δεληγιαννίδης), Πολίμος, Θυμιάνης, Gomez (70′ Δόρης), Monrose (62′ Πλατέλλας), Τσέλιος, Ginsari (87′ Παπάζογλου), Ibraimi (46′ Διαμαντόπουλος).

Ο Νίκος Κεχαγιάς σε δηλώσεις του στην κάμερα της ΕΡΤ μετά το παιχνίδι εξέφρασε την χαρά του για την απόδοση της ομάδας. Είπε συγκεκριμένα: «Είναι το επισφράγισμα μιας προσπάθειας που κάνουμε τον τελευταίο μήνα. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τους ποδοσφαιριστές μου.. Έγινε ένα όμορφο παιχνίδι σε πολύ δύσκολο αγωνιστικό χώρο, από δύο πολύ ικανές ομάδες. Είχαμε πολλές ευκαιρίες και δύο δοκάρια.. Μας πίεσε ο ΠΑΟΚ στο τέλος, αλλά νομίζω το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι με τα Τρίκαλα. Δεν είναι δικές μου οι νίκες, είναι όλης της ομάδας. Εγώ απλά συμβάλω και προσπαθώ να βοηθήσω βάζοντας και κάποια δικά μου στοιχεία. Η νίκες ανήκουν στους ποδοσφαιριστές μου. Έχουμε μια χημεία σαν ομάδα, αλλά όλα οφείλονται στους ποδοσφαιριστές. Είμαι πολύ χαρούμενος που δουλεύω με τα παιδιά».

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Β΄ Πάμπλο Γκαρσία από την πλευρά του απέδωσε την ήττα της ομάδας του στη κακή κατάσταση του γηπέδου (!) χαρακτηρίζοντάς το κατάλληλο μόνο για να φυτέψεις καρότα και πατάτες! Είπε συγκεκριμένα:  «Καταρχάς θέλω να συγχαρώ τους ποδοσφαιριστές μου που έπαιξαν πάρα πολύ καλά. Πιστεύω ότι πληρώσαμε πως δεν ξεκινήσαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο. “Κοιμηθήκαμε” και γι’ αυτό δεχθήκαμε το γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε πολύ καλύτερα, σε ένα γήπεδο που μόνο μπορείς να φυτέψεις καρότα και πατάτες.

Έχω πει για τους ποδοσφαιριστές που θέλουν να παίξουν στην πρώτη ομάδα, ότι θέλουν ένα καλό γήπεδο. Σε αυτό το γήπεδο δεν μπορούμε να παίξουμε με μακριές μπαλιές, ούτε τακτικά, το άθλημα μας είναι το ποδόσφαιρο, έχει να κάνει με τα πόδια. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, όταν παίζουμε ποδόσφαιρο σε αυτό τον αγωνιστικό χώρο».

Μετά το τέλος του αγώνα η ΠΑΕ Ξάνθης ευχαρίστησε με ανακοίνωσή της τον ΠΑΟΚ για τη φιλοξενία, ενώ δεσμεύτηκε να ανταποδώσει στο παιχνίδι του δεύτερου γύρου.

Επόμενη αναμέτρηση για την ομάδα της Ξάνθης την ερχόμενη Κυριακή (17:00) στο Xanthi FC Arena με αντίπαλο τον ΑΟ Τρίκαλα.

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ – ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ 0-1

ΠΑΟΚ Β – ΞΑΝΘΗ 0-1

ΤΡΙΚΑΛΑ – ΠΙΕΡΙΚΟΣ 1-0

ΑΕΛ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 0-0

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ 0-2

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β – ΒΕΡΟΙΑ 1-1

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ – ΤΡΙΓΛΙΑ 2-0

Η βαθμολογία

  1. Ξάνθη 19

—————————————-

  1. Βέροια 18
  2. Αναγέννηση Καρδίτσας 13
  3. Ολυμπιακός Β 13
  4. Αλμωπός Αριδαίας 12
  5. ΑΕΛ 12
  6. Θεσπρωτός 12
  7. Τρίκαλα 10
  8. Πανσερραϊκός 9
  9. ΠΑΟΚ Β 9
  10. Ηρακλής 9
  11. Νίκη Βόλου 9
  12. Πιερικός 8

……………………………………………….

  1. Απόλλων Πόντου 7
  2. Ολυμπιακός Βόλου 5
  3. Απόλλων Λάρισας 2
  4. Καβάλα 0
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με 6 μετάλλια επέστρεψε η «Ανατολική Δύναμη» από το Κύπελλο ΤΑΕΚΒΟ ΝΤΟ Αν.Μακεδονίας και Θράκης

Διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο στην Αλεξανδρούπολη Με 9 αθλητές και αθλήτριες συνοδεία του…