Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα διακίνησης ναρκωτικών στη Θράκη

Εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα διακίνησης ναρκωτικών στη Θράκη

0

Συνελήφθησαν 38 μέλη του κυκλώματος-Επιχείρηση μετά από πολύμηνη έρευνα

Εκτιμάται από την αστυνομία ότι διακινήθηκαν 34 κιλά ακατέργαστης κάνναβης σε περιοχές της Ροδόπης, της Ξάνθης και του Έβρου-Το παράνομο όφελος φτάνει τα 190.000 ευρώ

Άλλο ένα καίριο «χτύπημα» στα κυκλώματα που δραστηριοποιούνται στην διακίνηση ναρκωτικών πέτυχε η Ελληνική Αστυνομία, στην περιοχή μας

Οι εμπεριστατωμένες έρευνες σε συνδυασμό με την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων οδήγησαν τους αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη  30-11-2021, στις πόλεις της Κομοτηνής, της Αλεξανδρούπολης και της Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν συνολικά τριάντα οκτώ  μέλη του κυκλώματος.

Στη συνέχεια, σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, περί όπλων, περί εθνικού τελωνειακού κώδικα και  περί αλλοδαπών κατά περίπτωση.

Στην αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης, Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Δράμας και Ξάνθης και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Έρευνα από τον Ιανουάριο

Για την πιστοποίηση και αποκάλυψη της εγκληματικής δράσης των συλληφθέντων, προηγήθηκε αστυνομική έρευνα κατά τη διάρκεια της οποίας διακριβώθηκε ότι οι δράστες από τις αρχές του Ιανουαρίου του 2021 έως την 29-11-2021 εντάχθηκαν σε εγκληματική οργάνωση με διαρκή και δομημένη δράση, διακριτούς ρόλους και σύνθεση που εναλλασσόταν ανάλογα με τις περιστάσεις, έχοντας ως σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους, μέσω της πώλησης ναρκωτικών.

Η σπείρα προμήθευε ναρκωτικά σε τουλάχιστον 115 άτομα της Θράκης

Από την πολύμηνη επιτήρηση της δράσης του κυκλώματος και την πρόοδο των ερευνών, εξακριβώθηκε ότι τα μέλη του κυκλώματος δραστηριοποιούνταν στην πώληση ναρκωτικών ουσιών σε χρήστες των Περιφερειακών Ενοτήτων Ροδόπης, Ξάνθης και Έβρου, ποσότητες τις οποίες προμηθεύονταν από τη Θεσσαλονίκη και την Κομοτηνή.

Παράλληλα, διακριβώθηκε η δράση δύο εκ των συλληφθέντων στην προώθηση μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της έρευνας  προέκυψε ότι η οργάνωση προμήθευε με ναρκωτικά τουλάχιστον 115 άτομα.

Ευρήματα

Κατά τη διάρκεια των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των δραστών, σε οχήματα και σε σημεία απόκρυψης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-1 κιλό και 608,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

-502 ναρκωτικά δισκία

-342 γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης

-10 ml χασισέλαιο

-45 πακέτα τσιγάρων για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί

-3 μαχαίρια

-4 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας

-22 αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης

-το χρηματικό ποσό των 9.210 ευρώ περίπου

-πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών και κινητών τηλεφώνων

Κατασχέθηκαν επίσης δύο ΙΧ, ένα φορτηγό και 2 δίκυκλες μοτοσικλέτες.

Η ποσότητα ναρκωτικών που διακινήθηκε κατά το χρονικό διάστημα δράσης του κυκλώματος, εκτιμάται στα 34 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, ενώ το παράνομο όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της υπολογίζεται περίπου στα 190.000 ευρώ.

Την προανάκριση ενήργησε η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Οκτώ πελάτες χωρίς πιστοποιητικά εντοπίστηκαν σε κατάστημα εστίασης της Ξάνθης

Ο ιδιοκτήτης συνελήφθη και επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ, καθώς και 15νθήμερη αναστολή. Π…