Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

0

Προτάσεις
Άλλη μια ευκαιρία βρήκαν οι γνωστοί κύκλοι της μειονότητας για να εμφανιστούν στην επικαιρότητα. Αυτή τη φορά στο προσκήνιο έφεραν τους μαθητές και τα θρησκευτικά καθήκοντα αυτών.
Τεχνητή ένταση χωρίς λόγο και χωρίς περιεχόμενο που κάποιοι επιχειρούν να συντηρούν δήθεν και εν ονόματι της προσευχής της Παρασκευής.
Μεταξύ μας τώρα, οι άνθρωποι που υποστηρίζουν την μη κατάργηση αυτής της χαμένης διδασκαλικής ώρας, πιστεύουν πως οι μαθητές πηγαίνουν στα τζαμιά και προσεύχονται;
Εάν το υποστηρίζουν τότε υποκρίνονται και καλό θα ήταν να ρωτήσουν τους γονείς οι οποίοι έχουν άλλη άποψη για το θέμα διότι γνωρίζουν ότι τα παιδιά βρίσκονται στο σχολείο την ώρα εκείνη.
Γ.Δ.


Άκαιρο και αχρειάστο
Τώρα το να σχολιάσουμε με επιχειρήματα όλο αυτό το στημένο σκηνικό της αποχής των μαθητών των μειονοτικών σχολείων, είναι μάταιο.
Κι αυτό διότι δεν αντέχει το εγχείρημα αυτό σε κριτική επιπέδου.
Είναι εξόφθαλμο πως όλα ήταν σκηνοθετημένα, εδράζονταν στην επιθυμία της προβολής ενός ουσιαστικά ανύπαρκτου θέματος που μεγεθύνεται για την ικανοποίηση άλλων σκοπών και στόχων κι αυτό ακριβώς είναι το αδύναμο σημείο όλης αυτής της ενέργειας εκ μέρους του Εποπτικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Σχολικών Εφορειών Μειονοτικών Σχολείων.
Γ.Δ.


Ράβουν κοστούμια
Κάποιοι ετοιμάζονται από τώρα στο ΠΑΣΟΚ για μια θέση στο ψηφοδέλτιο. Την όρεξή τους άνοιξε η αυξημένη πρόθεση ψήφου που κατέγραψαν τρεις πρόσφατες δημοσκοπήσεις.
Ανθρώπινο θα πουν κάποιοι και θα’ χουν δίκιο.
Μόνο όμως δεν είναι το θέμα στο τι επιθυμούν αυτοί, αλλά στο εάν αξίζουν, έχουν τα δεδομένα εκείνα που χρειάζεται να διαθέτουν για ν’ αποτελέσουν μια αξιόλογη και ικανή εκπροσώπηση του νομού. Κι επειδή πολλούς φιλόδοξους είχαμε μεν αλλά χωρίς τα απαραίτητα εφόδια, ελπίζουμε στην περίπτωση του ΚΙΝΑΛ να μην το ζήσουμε αυτό. Νωπές οι μνήμες από κάποιους του ΠΑΣΟΚ τοπικά…
Γ.Δ.


Δημοσκοπήσεις
Και μια και βρισκόμαστε στο ΚΙΝΑΛ (ή όπως τελικά ονομαστεί), ας ρίξουμε μια ματιά στις τρεις δημοσκοπήσεις που πρόσφατα δημοσιεύθηκαν.
Στις τάσεις της εταιρείας MRB ο ΣΥΡΙΖΑ από το 22,5% πέφτει στο 19,7%. Το ΚΙΝΑΛ ακολουθεί με 13,5%. Στης εταιρείας MARC ο ΣΥΡΙΖΑ πιάνει το 19,2% και το τρίτο κόμμα, το ΚΙΝΑΛ 15,2%.  Στης εταιρείας Κάπα Research ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 23,5/%  και το ΚΙΝΑΛ στο 11,6%.
Η ερώτηση ήταν «τι θα ψηφίσετε αν γίνονταν αύριο εκλογές;»
Αυτά τα πρόσφατα νούμερα κι εσείς βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Μόνο όχι βιασύνη, διότι πολλά μένουν ακόμη να γίνουν από το ΚΙΝΑΛ για να κατορθώσει ν’ ανεβάσει τα ποσοστά του σε μόνιμη βάση.
Γ.Δ.


Νέο σύστημα στάθμευσης
Εγκρίθηκε η απόκτηση από τον δήμο Ξάνθης και η εφαρμογή ενός νέου έξυπνου συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης.
Δεν είναι η πρώτη φορά που θα εφαρμοστεί κάποιο σύστημα στάθμευσης στα όρια του κέντρου όπου υπάρχει και το μεγάλο φορτίο.
Αναμένουμε λοιπόν να δούμε και να λειτουργήσει αυτό το έξυπνο σύστημα στάθμευσης. Προσοχή μόνον μην είναι ιδιαίτερα έξυπνο κι έχουμε προβλήματα στην εφαρμογή του.
Τέλος πάντων, θα το δούμε στην πράξη. Όπως στην πράξη αναμένουμε να δούμε και το σύστημα που θα εφαρμοστεί στην Παλιά Πόλη. Είμαστε περίεργοι να δούμε να εφαρμόζεται σύντομα και για μεγάλο χρονικό διάστημα από την εφαρμογή του και να παραμείνει σε λειτουργία μόνιμα.
Γ.Δ.


Η πιο μεγάλη νύχτα…
Χθες Τρίτη το απόγευμα 21 Δεκεμβρίου, περίπου στις 6 μ.μ. ώρα Ελλάδας μπήκαμε και τυπικά στον φετινό χειμώνα στο βόρειο ημισφαίριο καθώς ο Ήλιος αυτή την ώρα βρέθηκε στο χειμερινό ηλιοστάσιο. Μάλιστα το χειμερινό ηλιοστάσιο συνέπεσε σχεδόν με την κορύφωση της τελευταίας βροχής διαττόντων του έτους, των Αρκτίδων. Έτσι η χθεσινή νύχτα ήταν η πιο μεγάλη του έτους και βροχή από Αρκτίδες.
Και μεγάλη νύχτα και σκοτεινιά από την πανδημία έχουν καθηλώσει την διάθεσή μας στα τάρταρα.
Ας ελπίσουμε συμβολικά μιλώντας ότι θα χαράξει και το φως θα νικήσει το σκοτάδι…
Μ.Ξ.


Κι αν είσαι και εμβολιασμένος με self test θα μπεις στο ρεβεγιόν…
Είτε εμβολιασμένοι είτε όχι, Χριστούγεννα θα κάνουμε με self test δωράκι από το κράτος!
Και μάλιστα δυο,  ένα για τα Χριστούγεννα και ένα για την Πρωτοχρονιά. Δηλαδή δεν θα τρώνε πόρτα οι μη εμβολιασμένοι στους κλειστούς χώρους όπως ίσχυε αλλά θα μπορούν να μπουν με  self test. Το ίδιο θα ισχύει και για τους εμβολιασμένους. Ακόμη και αν έχει κάνει 3η δόση πάλι το self test θα είναι το εισιτήριο για τους κλειστούς χώρους. Η αλήθεια είναι ότι κάπου λίγο το χάσαμε…Προφανώς η κυβέρνηση αποφάσισε ότι οι αποκλεισμοί δεν έχουν θετικό αποτέλεσμα και δείχνει την μεγαλοθυμία της μέρες που’ ναι. Όμως τα δύσκολα έρχονται μετά τα Χριστούγεννα καθώς εξετάζονται μια σειρά από μέτρα για να ανακοπεί η επέλαση της Όμικρον.
Μ.Ξ.


Έχουμε δρόμο ακόμη
Μπορεί εκατοντάδες συμπολίτες να προσέρχονται στα διάφορα εμβολιαστικά κέντρα του νομού, όμως ακόμη είμαστε πίσω. Έχουμε δρόμο να διανύσουμε γιατί καθυστερήσαμε ν’ ανεβούμε στο τρένο του εμβολιασμού.
Τέλος πάντων, έστω κι αργά, είναι θετική εξέλιξη που καθημερινά εκατοντάδες συμπολίτες, στην πόλη και τα χωριά, αποφασίζουν άλλοι να κάνουν την τρίτη δόση και άλλοι την πρώτη. Κάποιοι δεν κατάλαβαν πως ο εμβολιασμός είναι μια υποχρέωση στην ίδια τη ζωή, τις χαρές της με τα αγαπημένα πρόσωπα.
Πάντως, ας το πάρουμε όλοι απόφαση, έχουμε δρόμο ακόμη. Ίσως χρειασθεί, λέμε ίσως, λόγω της Όμικρον, να κάνουμε και τέταρτο εμβόλιο. Για τη ζωή μας πάντα, για τ’ αγαπημένα μας πρόσωπα, τους φίλους μας.
Γ.Δ.


Όχι άλλο κάρβουνο
Κάνουν μεγάλο λάθος Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ αν νομίζουν πως αυτό που κάνουν με τις εκατέρωθεν δηλώσεις πως λέγεται πολιτική αντιπαράθεση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση. Το πήρε η οργάνωση Ξάνθης και το μετέφερε σε τοπικό επίπεδο στο Νοσοκομείο. Απάντησε η οργάνωση της Ν.Δ. θυμίζοντας τα «έργα και ημέρες» του ΣΥΡΙΖΑ και από τότε, η μία πλευρά μιλά για το Νοσοκομείο και η άλλη για την υπονόμευση αυτού επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ.
Κάπου εδώ όμως θα πρέπει και οι δύο να σωπάσουν. Κι αυτό διότι έχουν και οι δύο πλευρές μεγάλες ευθύνες. Ξεχνούν πως τα προβλήματα του νοσοκομείου δεν είναι τωρινά. Ξεκινούν πριν χρόνια.
Ξεχνούν όμως και κάτι ακόμη. Πως με όσα λένε εις βάρος του νοσοκομείου το υπονομεύουν σοβαρά. Ξεχνούν δε και τα δύο  κόμματα τις ευθύνες των γιατρών της Ξάνθης που αρνήθηκαν σχεδόν ολοκληρωτικά να στηρίξουν το νοσοκομείο στην κρίσιμη περίοδο.
Γι’ αυτό κάποιοι δεν στοιχειοθετούν δικαίωμα σκληρής κριτικής εις βάρος του νοσοκομείου μόνον.
Γ.Δ.


Ένα ερώτημα
Τίθεται ένα πολιτικό και ιδιαίτερα στρατηγικού περιεχομένου ερώτημα: Τι μέλλει να συμβεί στην παγκόσμια σκηνή όταν υπογραφεί – που θα γίνει είναι βέβαιο- ένα αμυντικό σύμφωνο μεταξύ Ρωσίας και Κίνας; Το οποίο προφανώς θα είναι στραμμένο πρώτα προς τις ΗΠΑ και δευτερευόντως προς την Ευρώπη λόγω του ΝΑΤΟ.
Λοιπόν, δύο υπερδυνάμεις σε πολλούς τομείς, ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν μια νέα οικονομική και φυσικά στρατιωτική υπερδύναμη.
Δύσκολο να υλοποιηθεί; Καθόλου. Οι εξελίξεις εξάλλου δεν ενεργοποιούνται άμεσα. Για τέτοιου είδους συμμαχίες απαιτείται χρόνος. Όμως η προσέγγιση Κίνας με Ρωσία υπάρχει. Το πότε θα λάβει οριστική διάσταση, άγνωστο.
Πάντως η Κίνα έχει λόγους ν’ αντιδράσει προς τις ΗΠΑ για τον εμπορικό πόλεμο, όπως και η Ρωσία για τους δικούς της λόγους, η ενεργοποίηση του ΝΑΤΟ στο μαλακό της υπογάστριο στις χώρες τις Βαλτικής και άλλα.
Γ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…