Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Προβληματισμός για τις απαγορευτικές πινακίδες στάθμευσης στις οικοδομές

Προβληματισμός για τις απαγορευτικές πινακίδες στάθμευσης στις οικοδομές

0

Το προβλέπει ο νόμος ο δήμος να τις τοποθετεί στην είσοδο  και έξοδο μετά από αίτημα. Συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο

 

Η αντιπολίτευση ζήτησε να ληφθούν πρωτοβουλίες συμπαράστασης προς τους δήμους Αβδήρων και  Τοπείρου για την ανατροπή της απόφασης υπολειτουργίας  Κ.Υ. Αβδήρων

 

 

Η ανάγκη να ενισχυθεί μέσα από συντονισμένες προσπάθειες του δήμου Ξάνθης ο εμβολιασμός και να συμπαρασταθεί με διάφορους τρόπους στους δήμους Αβδήρων και Τοπείρου στον αγώνα τους να ανατραπεί η απόφαση του υπουργείου Υγείας για υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας Αβδήρων τέθηκε ως θέμα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τρίτης από τρεις επικεφαλής τον κ. Μελισσόπουλο, Λύρατζη και Παπαχρόνη καθώς και από τον κ. Ανταμπούφη.

Συμπαράσταση στου δήμους Αβδήρων και Τοπείρου για να ανατραπεί η απόφαση υπολειτουργίας του Κ.Υ. Αβδήρων

Την άποψη να τεθεί επικεφαλής ο δήμος Ξάνθης σε μια εκστρατεία ενημέρωσης παροτρύνονται μέσα από μέσα ενημέρωση τον κόσμο να εμβολιαστεί κατέθεσε ο κ. Παπαχρόνης. Το ίδιο υποστήριξε και ο κ. Μελισσόπουλος ενώ ο κ. Λύρατζης  έθεσε το θέμα του Κέντρου Υγείας Αβδήρων κάνοντας λόγο για : «απαράδεκτη απόφαση του υπουργείου Υγείας. Δεν αντιδράσαμε εμείς, αλλά  μας αφορά κι εμάς, θα επιβαρυνθεί το νοσοκομείο. Πρέπει να αντισταθούμε κι εμείς». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Ανταμπούφης: «Οι αποφάσεις αλλάζουν με τις παρεμβάσεις των πολιτών και της αυτοδιοίκησης. Αφορά και τον δικό μας δήμο. Είναι αδήριτη ανάγκη η ενίσχυση του νοσοκομείου Ξάνθης

Να έρθουν άνθρωποι να το λειτουργήσουν όπως επιβάλλεται από τις συνθήκες.

Είναι καιρός για δράση να σταθεί κι ο δήμος στο πλευρό των συμπολιτών μας. Να ληφθούν πρωτοβουλίες», τόνισε ο κ. Ανταμπούφης.

Δεν προσκλήθηκαν οι σύμβουλοι στο Βαλκανικό τουρνουά πάλης

Στη συνέχεια αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι καταλόγισαν έλλειμμα ενημέρωσης στην δημοτική αρχή για μια σημαντική διοργάνωση που συμμετείχε ο δήμος όπως το βαλκανικό πρωτάθλημα πάλης που διεξάχθη στο Αμοιρίδιο. Παπαδάκης: «Έγινε στην πόλη μας το Βαλκανικό μεσογειακό τουρνουά πάλης και δεν προκληθήκαμε. Είναι υποχρέωσή μας σε κάθε τέτοια εκδήλωση να είμαστε εκεί», ενώ ο κ. Δημαρχόπουλος πρόσθεσε πως το πληροφορήθηκε κατόπιν εορτής από τα δελτία του δήμου. Ο δήμαρχος ζήτησε συγγνώμη επισημαίνοντας ότι υπήρξε μπέρδεμα καθώς την προβολή της διοργάνωσης την είχε αναλάβει  η Ομοσπονδία.

Ο νόμος προβλέπει απαγορευτικές πινακίδες στάθμευσης στις οικοδομές

Ένα διαδικαστικό θέμα ημερήσιας διάταξης που αφορούσε την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης σε μια πολυκατοικία έδωσε αφορμή να συζητηθεί αν ο δήμος πρέπει να ανταποκρίνεται σε κάθε αίτημα, τοποθετώντας την απαγορευτική πινακίδα ώστε να μην μπορούν να παρκάρουν στην πυλωτή της οικοδομής. Προβλημάτισε τόσο το αισθητικό του πράγματος με τον φόβο να μην γεμίσουν όλες οι οικοδομές με πινακίδες, όσο και το οικονομικό καθώς πρέπει να ενισχυθεί ο κωδικός αλλά και τελικά το πρόβλημα πάρκινγκ που υπάρχει στην πόλη ειδικότερα σε κάποιες πυκνοκατοικημένες περιοχές. Να σημειώσουμε πως σύμφωνα με το νόμο κάθε ένοικος με αίτημα του στον δήμο μπορεί να προστατεύσει την είσοδο και την έξοδο της οικοδομής που διαμένει και να απαγορεύσει το παρκάρισμα.

«Μόνο στην είσοδο και έξοδο η απαγόρευση στάθμευσης», διευκρίνισε ο κ. Ζερενίδης ενώ ο κ. Μελισσόπουλος έθεσε τον προβληματισμό:¨» Αν αυτό συμβεί σ’ όλες τις οικοδομές θα έχουμε μια πληθώρα σημάτων και  θα έχουμε οπτική όχληση».  Ο δε κ. Ανταμπούφης δήλωσε την αντίθεσή του: « Περιττή ενέργεια και πρέπει να την χρησιμοποιούμε με φειδώ, διαφορετικά ένα μεγάλο μέρος της πόλης θα φυτευτεί από πινακίδες. Δεν πρέπει να ανοίξουμε αυτό το παράθυρο. Θα ψηφίσω λευκό», κατέληξε.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Η ακρίβεια «πληγώνει» την κυβέρνηση

Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA καταγράφεται η δυσαρέσκεια για την κυβερνη…