Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μοσχάρι στο Φούρνο με Baby Πατάτες

Μοσχάρι στο Φούρνο με Baby Πατάτες

0

1 κιλό μοσχάρι ποντίκι σε μερίδες (ή ελιά ή σπάλα)

1 κιλό baby πατατούλες με τη φλούδα

1 κρεμμύδι κομμένο όπως στη χωριάτικη

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

7-8 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες

1 δαφνόφυλλο

1 πολύ κοφτό κ.γλ. κανέλα σκόνη

1 πολύ κοφτό κ.γλ. κάρι

1 κ.γλ. κόλιαντρο σε σπόρους ελαφρά σπασμένους

1 ποτηράκι του κρασιού ουίσκι

αλάτι, πιπέρι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Πλένουμε το κρέας και το βράζουμε για 10′ σε νερό που κοχλάζει. Το ξαφρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα, το στραγγίζουμε και το βάζουμε στη γάστρα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Με το χέρι μας ανακατεύουμε πολύ καλά, έτσι ώστε τα αρώματα να απλωθούν σε όλα τα υλικά. Προσθέτουμε 1 φλιτζ. νερό, σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους  180°C, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Στο ψήσιμο ίσως χρειαστεί να το ανακατέψουμε, ώστε τα υλικά να εμποτιστούν καλά με το ζουμάκι.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κεφτεδάκια από φακές και ρεβίθια με σάλτσα ταχινιού

Για τα κεφτεδάκια 150 γρ. φακές 120 γρ. ρεβίθια 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 πιπεριά Φλωρίνης…