Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μοσχαράκι με κυδώνια, δαμάσκηνα και πράσα

Μοσχαράκι με κυδώνια, δαμάσκηνα και πράσα

1

-1½ κιλό μοσχάρι, κατά προτίμηση από νουά σπάλας, (σπαλομίτα), χωρίς κόκαλο και κομμένο σε 10 κομμάτια

-3 κυδώνια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες, (κυδωνάτα)

-30 δαμάσκηνα ξερά, χωρίς κουκούτσι

-το λευκό και τρυφερό μέρος από 1 κιλό πράσα, καλά πλυμένα και χοντροκομμένα

-500 ml ξηρό κρασί, κατά προτίμηση μοσχάτο

-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες (ή όσο σκόρδο μας αρέσει)

-2 φύλλα δάφνης

-20 ml ξίδι από κόκκινο κρασί

-50 ml ελαιόλαδο

-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα, και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.

Αλατίζουμε το μοσχάρι και το σοτάρουμε για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Βγάζουμε το μοσχάρι με τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε σε ένα πιάτο.

Στην ίδια κατσαρόλα με το λάδι, ρίχνουμε τα πράσα και το σκόρδο και σοτάρουμε για περίπου 2 – 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

Ρίχνουμε το κρασί, το μοσχάρι και τη δάφνη και μετριάζουμε τη φωτιά.  Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 1 1/2 ώρα, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς το μοσχάρι.

Ρίχνουμε τα κυδώνια, μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά και προσθέτουμε τα δαμάσκηνα.

Μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά. Αν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, τα υγρά εξατμισθούν, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε τις δάφνες.

Περιχύνουμε με το ξύδι και πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Μοιράζουμε στα πιάτα το μοσχάρι με κυδώνια, δαμάσκηνα και πράσα και σερβίρουμε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…