Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Με 203 εκ. ευρώ και ΣΔΙΤ το αρδευτικό της Ξάνθης

Με 203 εκ. ευρώ και ΣΔΙΤ το αρδευτικό της Ξάνθης

0

Δηλώσεις Μέτιου και Ευφραιμίδη μετά την ανακοίνωση του έργου στο πρόγραμμα «Ύδωρ 2.0» από τον πρωθυπουργό

Σε ανακοίνωση αναφορικά με την δημοσιοποίηση του επενδυτικού προγράμματος αρδευτικών έργων «Ύδωρ 2.0»που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, προέβη το ΥΠΑΑΤ εξειδικεύοντας τα 8 από τα 21 έργα που ανακοινώθηκαν και περιλαμβάνεται ως μεγαλύτερο το αρδευτικό της Ξάνθης.

Τα οκτώ αυτά έργα συνολικού κόστους κατασκευής 1,6 δις ευρώ, θα καλύψουν πάνω από 1,3 εκατ. στρέμματα σε ολόκληρη την επικράτεια.

Ειδικά για την Ξάνθη, αναφέρεται ότι πρόκειται για έργα μεταφοράς νερού από Ποταμό Νέστο στην κοιλάδα της Ξάνθης (Π.Ε. Ξάνθης):

  • Κόστος κατασκευής με ΣΔΙΤ: 203.000.000€
  • Αρδευόμενα στρέμματα: 50.000 στρεμ. ΠΑΡΟΥΣΑ  ΦΑΣΗ /  200.000  στρεμ. ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ
  • Ωφελούμενοι αγρότες 5.000 / 20.000 ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

Μετά την ανακοίνωση των έργων σε δηλώσεις προχώρησαν ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος και ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Νίκος Ευφραιμίδης.

Χ. Μέτιος: «Έργο πνοής για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και την ουσιαστική στήριξη των αγροτών της περιοχής»

Μετά από δεκαετίες στασιμότητας, το έργο της μεταφοράς νερού από τον ποταμό Νέστο στην κοιλάδα της Ξάνθης επιτέλους δρομολογείται.

Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο έργο, ένα έργο πνοής για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και την ουσιαστική στήριξη των αγροτών της περιοχής.

Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που αποδεικνύει για ακόμη μια φορά το πραγματικό ενδιαφέρον του για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς επίσης τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό, τους προκατόχους του στο Υπουργείο και όλους όσοι εργάστηκαν διαχρονικά για το συγκεκριμένο έργο.

Ν. Ευφραιμίδης: Το έργο άρδευσης της κοιλάδας της Ξάνθης αποτελεί πηγή ζωής για τον τόπο μας

Το έργο άρδευσης της κοιλάδας της Ξάνθης αποτελεί πηγή ζωής για τον τόπο μας και υπήρξε κεντρικός στόχος της περιοχής μας για πολλά χρόνια.

Η Περιφέρεια έχει εργαστεί σταθερά και διαχρονικά για την υλοποίησή του καθώς το έργο πρόκειται να συμβάλει στρατηγικά στην ανάπτυξη της περιοχής μας.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το έμπρακτο ενδιαφέρον του για τη Θράκη και να συγχαρούμε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό, τους συναρμόδιους Υπουργούς αλλά και όλους όσοι διαχρονικά εργάστηκαν πραγματικά και κατέστησαν εφικτή τη συνολική κυβερνητική προσπάθεια.»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…