Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Παρέμβαση και από τους εκπαιδευτικούς του 3ου Γυμνασίου για το περιστατικό ενδοσχολικής βίας

Παρέμβαση και από τους εκπαιδευτικούς του 3ου Γυμνασίου για το περιστατικό ενδοσχολικής βίας

0

Διευθύντρια και σύλλογος διδασκόντων επισημαίνουν την πρόθεσή τους για συνεργασία των δύο σχολείων και καλλιέργεια κλίματος αποδοχής και αλληλοσεβασμού μεταξύ όλων των μαθητών

Για το περιστατικό ενδοσχολικής βίας στο 20 και 3ο Γυμνάσιο τοποθετούνται δημόσια η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου, επισημαίνοντας ότι έχουν δρομολογηθεί όλες οι ενέργειες από την πλευρά των σχολείων και των αρμόδιων φορέων. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει: «την προηγούμενη εβδομάδα στον αύλειο χώρο του 2ου και 3ου Γυμνασίου Ξάνθης  έλαβε χώρα ένα δυσάρεστο περιστατικό βίας μεταξύ μαθητών των δύο σχολείων .

Συγκεκριμένα μαθητής του σχολείου μας έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από μαθητή του 2ου Γυμνασίου Ξάνθης

Το θέμα πήρε διαστάσεις και δημοσιότητα. Δυστυχώς η είδηση μεταδόθηκε με σοβαρές ανακρίβειες και αλλοίωσε σε μεγάλο βαθμό τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό. Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι ο μαθητής μας  που υπέστη τον ξυλοδαρμό είναι ένα παιδί εξαιρετικού ήθους που βρέθηκε στη θέση του θύματος χωρίς ο ίδιος να το προκαλέσει.

Το σχολείο μας βρίσκεται δίπλα στο μαθητή μας και έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες τόσο με τα μέλη των σχολικών κοινοτήτων όσο και με τους αρμόδιους φορείς.

Σταθερή πρόθεσή μας είναι με  την συνεργασία των δύο σχολείων η καλλιέργεια κλίματος αποδοχής και αλληλοσεβασμού μεταξύ όλων των μαθητών του σχολικού συγκροτήματος με γνώμονα και πρωταρχική στόχευση την ωφέλεια και πρόοδο των μαθητών».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πάνω από πέντε χιλιάδες φακελάκια με σπόρους μοίρασαν οι «Σπορίτες» στην Ξάνθη

Σε μία προσπάθεια να επεκτείνουν τις δράσεις τους βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης το απόγευμ…