Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Καταγγελία των ΑμεΑ Ξάνθης κατά της ΔΕΥΑΞ

Καταγγελία των ΑμεΑ Ξάνθης κατά της ΔΕΥΑΞ

0
amea-empros

Υποστηρίζουν ότι δεν λαμβάνουν όλα τα μέλη την έκπτωση στο νερό που προβλέπει η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου

 

Πρόεδρος ΔΕΥΑΞ, Ι. Καμαρίδης: «Ψεύδονται ασύστολα…Η απόφαση θέτει  εισοδηματικά κριτήρια. Την λαμβάνουν όσοι την δικαιούνται»

 

Σε έντονη διαμαρτυρία – καταγγελία προβαίνει τ ο Σωματείο Ατόμων με αναπηρία της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης. Η καταγγελία στρέφεται κατά του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ και του Διευθυντή, υποστηρίζοντας ότι δεν εκτελεί την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης και του Διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΞ, η οποία προβλέπει έκπτωση στα τιμολόγια κατανάλωσης νερού για τα άτομα με 80% αναπηρία και τα νοικοκυριά με προστατευόμενα μέλη με 80% αναπηρία, «εισάγοντας αυθαίρετα εισοδηματικά κριτήρια που δεν προβλέπει αυτή η απόφαση (31/2017) αλλά επικαλούνται την απόφαση 294/7 – 11 – 2018 που αφορά έκπτωση στα δημοτικά τέλη», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο.

Σωματείο ΑμεΑ Ξάνθης: «Τα ΑμεΑ δεν είναι επαίτες ούτε πένητες»

«Οι ανάπηροι και οι οικογένειες αυτών δεν είναι επαίτες, ούτε πένητες αλλά ανάπηροι που χρήζουν στήριξης, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία. Αν οι εν λόγω κύριοι επιθυμούν να περιορίσουν τα μέτρα στήριξης των αναπήρων και των οικογενειών τους επειδή διαφωνούν, μπορούν να προβούν στη λήψη νεότερης απόφασης του Δ.Σ. την οποία να υποβάλλουν για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Ξάνθης. Καλό είναι να γίνει ευρέως γνωστό επί ποιας δημοτικής αρχής ελήφθησαν μέτρα στήριξης των αναπήρων και επί ποιας αν δεν αναιρέθηκαν ουσιαστικά πάντως περιορίστηκαν σημαντικά», καταλήγει η καταγγελία του σωματείου ΑμεΑ Ξάνθης.

Πρόεδρος ΔΕΥΑΞ, Ι. Καμαρίδης: «Ψεύδονται ασύστολα…Η απόφαση θέτει  εισοδηματικά κριτήρια»

Απαντώντας στις καταγγελίες του σωματείου ΑμεΑ Ξάνθης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ κ. Ιπποκράτης Καμαρίδης τόνισε: «Ψεύδονται ασύστολα. Αυτοί που δεν λαμβάνουν την έκπτωση είναι αυτοί που δεν την δικαιούνται. Η απόφαση θέτει  εισοδηματικά κριτήρια. Αν λοιπόν κάποιοι έχουν 5.000 ευρώ μηνιαίο εισόδημα, λογικό είναι να μην έχουν ανάγκη την έκπτωση των 15 ευρώ. Την δίνουμε σ’ αυτούς που την έχουν ανάγκη. Εκτελούμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ελήφθη από την προηγουμένη δημοτική αρχή και  ψηφίστηκε και από το Διοικητικό συμβουλίου της ΔΕΥΑΞ».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

28 εκ. ευρώ στην ΑΜΘ για έργα βελτίωσης

Παράλληλα, έχει ήδη ενεργοποιηθεί στο Πληροφορικό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων η δυνατότητα…