Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Κατά συρροή διαρρήκτες συνελήφθησαν στην Καβάλα

Κατά συρροή διαρρήκτες συνελήφθησαν στην Καβάλα

0

Άνοιξαν περισσότερα από δέκα σπίτια-Αφαίρεσαν μεταξύ άλλων λίρες και πάνω από 14.000 ευρώ

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος  Ασφάλειας Καβάλας, δεκατέσσερις  κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα, από σπίτια, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 6-10-2021 έως 20-11-2021, στην Καβάλα.

Συνελήφθησαν το μεσημέρι του Σαββάτου, δύο άντρες σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης (συμμορία) και για διακεκριμένες κλοπές.

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα αποκαλύφθηκε η διαρκής δράση  των συλληφθέντων που διέπρατταν συστηματικά κλοπές από σπίτια στην Καβάλα, αφαιρώντας χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα – τιμαλφή και οποιοδήποτε αντικείμενο με σκοπό την μεταπώλησή τους.

Συγκεκριμένα, κατά τις μεσημεριανές ώρες στην Καβάλα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες, διότι πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας μέρας, διέρρηξαν ένα σπίτι της πόλης, όπου αφαίρεσαν από το εσωτερικό του ένα ηλεκτρικό εργαλείο, τρεις φιάλες αλκοολούχων ποτών και είδη ρουχισμού, ενώ στην συνέχεια αποπειράθηκαν να διαρρήξουν άλλο ένα χωρίς όμως να ολοκληρώσουν την πράξη τους, καθόσον έγιναν αντιληπτοί από την ιδιοκτήτρια και τράπηκαν σε φυγή.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες τον προηγούμενο και τον τρέχοντα μήνα, διέπραξαν έντεκα  κλοπές από σπίτια, ενώ σε τρεις ακόμη περιπτώσεις δεν ολοκλήρωσαν τις πράξεις τους.

Κατά τη διάπραξη των κλοπών οι δράστες αφαίρεσαν μεταξύ άλλων:

  1. To χρηματικό ποσό των 14.670 ευρώ
  2. Πλήθος χρυσαφικών – κοσμημάτων η αξία των οποίων ανέρχεται στα 75.000 ευρώ περίπου
  3. 17 χρυσές λίρες
  4. Ασημένια νομίσματα
  5. 3 κινητά τηλέφωνα
  6. 1 φορητό υπολογιστή
  7. Διάφορα μικροαντικείμενα
  8. Ηλεκτρονικές συσκευές

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων χρυσές λίρες, κοσμήματα, ένας φορητός υπολογιστής, κινητά τηλέφωνα και διάφορα εξαρτήματα-αξεσουάρ κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών υπολογιστών το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων ερευνάται.

Επιπλέον, βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και είδη ρουχισμού, τα οποία κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…