Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Για δύο μέτωπα Ακρίβειας και Πανδημίας μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας στη Θράκη

Για δύο μέτωπα Ακρίβειας και Πανδημίας μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας στη Θράκη

0

Τα νοικοκυριά ζουν το σύνδρομο της 3ης εβδομάδας, όταν και τελειώνουν τα χρήματα, είπε από τις Φέρες του Έβρου, τονίζοντας την ανάγκη ουσιαστικής στήριξης

Έκανε έκκληση για κοινή προσπάθεια να πειστούν όσο γίνεται περισσότεροι για να εμβολιαστούν: «Είναι τραγικό μετά από δύο χρόνια να πεθαίνουν συμπολίτες μας εκτός ΜΕΘ»

Με προμετωπίδα τα δύο μέτωπα, ακρίβειας και πανδημίας, πραγματοποίησε περιοδεία σε Έβρο και Ροδόπη την Πέμπτη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξης Τσίπρας. Πρώτη στάση αποτέλεσαν οι Φέρες του Έβρου όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με αγρότες, επαγγελματίες και κτηνοτρόφους, στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε τον Ίασμο και ολοκλήρωσε την περιοδεία του με ομιλία στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.

«Πονάει» τα νοικοκυριά το σύνδρομο της «3ης εβδομάδας»

Μιλώντας, για την απειλή σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις από την εκτίναξη των τιμών ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «σύνδρομο της 3ης εβδομάδας», αφού τότε είναι που τελειώνουν τα διαθέσιμα χρήματα του μήνα.

«Το μέσο νοικοκυριό βγάζει εξαιρετικά δύσκολα το μήνα με τις αυξήσεις» τόνισε ο κ. Τσίπρας, εξειδικεύοντας πως αυτές φθάνουν ως και 30% στο σούπερ μάρκετ, ενώ αυτές στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος «το Δεκέμβρη αναμένεται να είναι από 80 ως και 150%, πέραν αυτών των αυξήσεων που είδαμε ήδη στα προηγούμενα τιμολόγια».

Με αφορμή τις πρόσφατες ανακοινώσεις της κυβέρνησης, τόνισε πως «το να έρχεσαι κάθε δέκα μέρες και να αυξάνεις κάποιες επιδοτήσεις που δεν μπορούν να αντισταθμίσουν ούτε στο 5-10% τις αυξήσεις που βλέπει ο πολίτης στο λογαριασμό της ΔΕΗ, ούτε έχει λογική ούτε μπορεί να αντιμετωπίσει το φαινόμενο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος έκανε ιδιαίτερη μνεία στις αυξήσεις στο πετρέλαιο και τις ζωοτροφές για αγρότες και κτηνοτρόφους, σημειώνοντας πως «το κόστος παραγωγής έχει γίνει διπλάσιο και τριπλάσιο από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια». «Πώς θα μπορέσουν οι αγρότες να σταθούν στα πόδια τους, εάν δεν υπάρξει μία έγνοια για να στηριχθεί το εισόδημά τους» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «πρέπει να επεκταθεί στο σύνολο των αγροτών».

«Στην περιοχή σας έχουμε ποσοστά πολύ χαμηλά στο 50% και πολύ φοβάμαι ότι δεν έχουμε δει τα χειρότερα»

Αναφερόμενος στη δεύτερη σοβούσα κρίση, αυτή της πανδημίας, ο κ. Τσίπρας απηύθυνε έκκληση «σε όλους να κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια και να προχωρήσουμε όσο μπορούμε την υπόθεση του εμβολιασμού», κάνοντας λόγο για πανστρατιά όχι μόνο για την τρίτη αλλά και για την πρώτη δόση, με αφορμή τους συμπολίτες μας που είναι ανεμβολίαστοι. «Στην περιοχή σας έχουμε ποσοστά πολύ χαμηλά στο 50% και πολύ φοβάμαι ότι δεν έχουμε δει τα χειρότερα» πρόσθεσε.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «εγκληματική προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε η πανδημία», καλώντας έστω και τώρα «να γίνουν προσπάθειες να ενισχυθεί το ΕΣΥ, να ενισχυθεί το ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό, να ενισχυθούν και οι ΜΕΘ», καθώς όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «είναι τραγικό μετά από δύο χρόνια να πεθαίνουν συμπολίτες μας εκτός ΜΕΘ» αν και «τα φωνάζουμε δύο χρόνια».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κικίλιας: «Δύσκολη η φετινή αντιπυρική περίοδος, θα δώσουμε μάχη το καλοκαίρι»

Ο κ. Κικίλιας παρουσίασε αναλυτικά τους τέσσερις άξονες του προγράμματος ΑΙΓΙΣ και τι αυτό…