Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Σε λειτουργία η πλατφόρμα prosvasis.oaed.gr για άτομα με αναπηρία

Σε λειτουργία η πλατφόρμα prosvasis.oaed.gr για άτομα με αναπηρία

0

Σχεδιάστηκε με βάση το πλέον σύγχρονο διεθνές πρότυπο WCAG 2.1 AAΑ για να βελτιώσει την πρόσβαση στο περιεχόμενο των ιστοσελίδων του ΟΑΕΔ

Τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021, τέθηκε σε λειτουργία η νέα, φιλική στη χρήση της από άτομα με αναπηρία ψηφιακή πλατφόρμα prosvasis.oaed.gr που σχεδιάστηκε με βάση το πλέον σύγχρονο διεθνές πρότυπο WCAG 2.1 AAΑ, ώστε να εξασφαλίζει πιο προσιτή πρόσβαση στο περιεχόμενο των ιστοσελίδων του ΟΑΕΔ.

Την πλατφόρμα παρουσίασε ο Διοικητής του Οργανισμού Σπύρος Πρωτοψάλτης, σε εκδήλωση στη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Αθηνών του ΟΑΕΔ, παρουσία του Υπουργού Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη, του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κ. Χατζηδάκη, της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δ. Μιχαηλίδου, του Ευρωβουλευτή της ΝΔ Σ. Κυμπουρόπουλου, καθώς και του Προέδρου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και Προέδρου του Ευρωπαϊκού Forum Ατόμων με Αναπηρία Ι. Βαρδακαστάνη και του Προέδρου της ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια» και Τακτικού Εκπροσώπου της Διεθνούς Οργάνωσης VIEWS για νέους με προβλήματα όρασης στην Ελλάδα, Ε. Αυγουλά.

Η νέα, ειδικά διαμορφωμένη για τα ΑμεΑ ψηφιακή πλατφόρμα του ΟΑΕΔ, είναι η πρώτη στην Ελλάδα που σχεδιάστηκε με βάση το πλέον σύγχρονο πρότυπο προσβασιμότητας (WCAG 2.1 AAA) και υλοποιήθηκε σύμφωνα με τους πιο πρόσφατους αναγνωρισμένους διεθνώς κανόνες. Προηγήθηκε τεχνική έκθεση αξιολόγησης της ψηφιακής προσβασιμότητας του περιεχομένου του ανανεωμένου ιστότοπου www.oaed.gr, που ενεργοποιήθηκε τον Απρίλιο από το Εργαστήριο Φωνής και Προσβασιμότητας του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών, με σκοπό την ανάδειξη λαθών σχεδιαστικών, προγραμματιστικών ή περιεχομένου, προς συμμόρφωση με το πρότυπο προσβασιμότητας WCAG 2.0 AA, ενώ η νέα πλατφόρμα συμμορφώνεται με το υψηλότερο πρότυπο WCAG 2.1 AAΑ.

Η πλατφόρμα παρέχει τη δυνατότητα πλοήγησης σε ΑμεΑ με οπτικές δυσκολίες (προσαρμογή μεγέθους/χρωματικών συνδυασμών, κείμενο στη θέση των εικόνων, μετατροπή κειμένου σε ομιλία), με ακουστικές δυσκολίες (κείμενο ηχητικών αρχείων/βίντεο), με σωματικές αναπηρίες (πλοήγηση από πληκτρολόγιο/ποντίκι) και με γνωστικές/νοητικές δυσκολίες (απλοποιημένη διάταξη περιεχομένου).

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Επιστροφή 1055 αρχαίων νομισμάτων στην Τουρκία

Μία συμβολική κίνηση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο πλαίσιο της προστασίας της πολιτιστικ…